Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Голяма мъка ми е брума, който се получава, когато включвам изхода на пецето в пулта. пецето е лаптоп и брум няма, ако съм на батерии. ако го включа към някакво друго стъпало - брум няма. пулта ми не е особено претенциозен, UK изпълнение с TL072 на всеки канал - става за грубо смесване, но не и за холивудски продукции. Не вкарва брум при сигнал от други източници. Ясно е, че всяка от апаратурите работи безпроблемно (няма го този гаден брум) с други техники, но помежду си не се разбират. Поради момента с батерията съм убеден, че битката се води между захранванията.

Търся помощ, някакви идеи, които могат да помогнат за сработването на 2-те машини докато дърпат ток от един източник.

Отговорено

DI с ground lift може да е решението :singer: (може и само ground lift да си напраиш предполагам, като просто цъкнеш масата от кабела - НО ТРЕБВА ДА Е СИГУРНО ЧЕ И ДВАТА ДИВАЙСА СА ЗАЗЕМЕНИ, но от DI-a така или иначе също ше има файда)

Същата баница беше и при мен до едно време. Брях чудя се усилвателя що по едно време почна да шуми извънмерно много при следната конфигурация ->усилвател включен-DI-пулт-комп, а аз диването му с диване бях цъкнал граунд лифта на ДиАйа и след това като съм го разнасял, местил ала бала съм го цъкнал обратно...и докато се усетя...след тва щях да се самопребия ама ей на стана ми жал колко съм прозт :singer:

Ако т'ва не помогне тогава захранването в къщата е кофти, което се оправя със зор...

Отговорено

благодаря за мнението

DI box нямам, току виж е дошло времето да си направя. обаче е по-вероятно преди да намеря време за това да съм си купил екстърнал саунд контролер.

та нещо ми се губи що е граунд лифт като технология ... прекъсваме масата ли?

да, сигурно е, че и двете са заземени.

Отговорено
благодаря за мнението

DI box нямам, току виж е дошло времето да си направя. обаче е по-вероятно преди да намеря време за това да съм си купил екстърнал саунд контролер.

та нещо ми се губи що е граунд лифт като технология ... прекъсваме масата ли?

да, сигурно е, че и двете са заземени.

именно точно това означава - е има и некви напредничави дизайни с екстри...но не съм чак толкова навътре в електрониката, затова:

http://www.whirlwindusa.com/tech02.html

http://www.epanorama.net/documents/groundl...groundlift.html

Отговорено

10x

първият линк го знам - там граунд лифта е показан за балансиран изход, има и траф ...

но виж втория с подтема Ground lift for unbalanced connections трябва да ми даде някои идеи :singer:

имам да черпя бира :singer:

ще се похваля, ако отстраня проблема с подръчни средствя :-D

Отговорено

тоците един път ме биха, тогава изиграх дисциплина изтласкване на лампов усилвател и след това - метене на стъкла от лампи ... и спешна поръчка на нов квартет EL84 ...

не става с граунд лифт

значи или трябва галванично разделяне на сигнала, или по-вероятно е да си взема файъруайр саунд контролер и така да реше проблема (надявам се). тва АЦ97 съкс и без това ...

Отговорено
тоците един път ме биха, тогава изиграх дисциплина изтласкване на лампов усилвател и след това - метене на стъкла от лампи ... и спешна поръчка на нов квартет EL84 ...

А дано новия квартет се справя по-добре от стария, и пичовете (ЕЛ-ките) свирят по добре :D

Ако си намериш трафче мисля, че ще оправиш проблема...

Друга идея която ми идва така, е да си направиш от небалансиран към балансиран .. Сори но като намеря линк (някъде имаше ама сега не го намерих в хисторито) ще ти пратя схемата.....

И последната възможност е да си земеш някоя нова звукова карта :cheers:

креатив имаха някви за лаптопи на пцмци слот или за усб...