Jump to content
Българският форум за музиканти

Кубета, китари, педали, работи... помощ !


Rezachka

Recommended Posts

Здравейте! Направх тази тема за да задам 1-2 въпроса... Някъде из форума прочетох това "Кубето само по себе си не вади метъл звук...трябва да имаш и ефект (педалче) някакво за да ти е кеф (демек: още 50 лв. допълнителна инвестиция)" и се замислих.. на скоро (по коледа) си купих BERHINGER V-tune GMX110 та.. кажете какво е вашето мнение набутах ли се мн или не.. и трябва ли ми такова педалче с ефект или там каквото е точто не ги разбирам много (сигурно ми личи).. та имам 170 лева които съм готов да дам (не знам дали ще стигнат за нещо хубаво) кажете какво мислите по въпроса.. от Асеновград съм аз но си пазарувам такива щуротийки от Пловдив.. не знам точно какви работи трябва да си купя но искам само китарата да реже яко :metalist: ...иначе ето това е моята китара http://rezachka.hit.bg/P1060004.JPG кажете своето мнение за нея.. имам я от 3 години и я взех на старо за 200 лева..

И.. ако вече има тема за тези въпроси извинявам се че правя нова.. ей сега се регистрирах и още не мога да се ориентирам ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи какъв ''метал'' звук искаш да постигнеш,ако кубето ти е поне 30 вата и си има вграден овърдрайв вапрос на въртене на копчета е за да постигнеш този звук.А ако няма вградени ефекти то определено ще трябва да си вземеш.Моя савет е да си вземеш камиончета там някакав овърдрайв,компресор и друго което сметнеш че ще ти е нужно,процесорите не ти ги препорачвам те само мажат даже ми е чудно защо по-голямата част от колегите свирят с процесори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами то моя BEHRIGNER .. странното е че в сайта на фирмата пише че е 30 ватов но от зад на колоната на моя пише 60 .. както и да е

та той си има некъв вграден 24-bit fx processor с разни там 99 ефекта.. на мен ми беше интересно какви са тия педалчета и т.н. защото не разбирам..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

V-Tone диста е базиран на Санс-амп . В такъв случай не ти трябва никакви външни ефекти за да докараш метъл звук .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

странното е че в сайта на фирмата пише че е 30 ватов но от зад на колоната на моя пише 60 ..

 

60 wata е консумираната мощност от мрежата

 

изходната мощност от говорителя е 30 вата !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми заслужава си . Поне драйва му е аналогов , ако не другото . Говорителя не знам на тоя модел как е , ама на по-дребните е много зле :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми какво да ти кажа.Аз имам гх110(по-старата версия, която вече не се произвежда).Не разчитай много на звук.Все пак си има копчета, които не са само за украса, връткай ги докато намериш звука който искаш.Процесора ще ти помогне единствено да разбереш, кой ефект какво прави и за свирене вкъщи.На репетиций с групата дори не го ползвам защото маже ужасно.

Посвири малко, понаучи кое за какво служи и след време ще си отговориш дали си струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както каза Lord of Darkness, това кубе има вградено копие на СансАмп (това е един много добър дисторшън - симулира различни класически усилватели) - поиграй си с трите щракалки (по-специално AMP - на CALIF или BRITISH, MODE - на HOT или HI-GAIN), сложи драйва на 12ч., намали малко средните, увеличи ниските и високите честоти - експериментирай.

Освен това имаш и вградени ефекти - поиграй си с тях, изпробвай ги, виж кой какво прави, реши кои ти харесват и би ползвал и кои - не. Така по-нататък, ако решиш да си вземаш отделни ефекти (педали) ще знаеш какво да търсиш.

 

Първо трябва да дойде необходимостта, а след това - покупката. Т.е. щом не знаеш дали дадено нещо ти трябва, значи всъщност не ти трябва :punk_guitar: . Потребностите си идват с времето и с опита.

 

Не е вярно това, което си прочел, че "кубето само по себе си не вади метъл звук". Зависи от кубето. Има кубета които си вадят много добър "метъл" звук, но обикновено са скъпички. Педалчетата (дисторшъни и оувърдрайвове) всъщност симулират изкривяването на добрите усилватели.

 

Що се отнася до мнението на space age за процесорите - не знам защо е решил. че процесорите "мажат" - от процесор до процесор има балкан разлика. Не може да си чувал някой Зуум примерно и оттам да си вадиш изводи за всички процесори.

Редактирано от fluti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Питаш дали си се минал с Беринджъра?

Чесно казано не се сещам за по-добър вариант за тези пари.

 

Аз имам Behringer GMX112. Взех го много тънко новичък и да бъда искрен ... вградения дист не ми харесва. Някак маже. Това не ми е проблем защото свиря с BOSS Turbo Distortion и BOSS Heavy Metal (малко променен).

Иначе чистия звук ми допада много. Има богат арсенал от полезни ефекти и то отлично звучащи.

 

А от към настройки ако искаш малко по-хеви звук - дай драйв-а на макс, средите на 5-6 , басите на 8-9 и високите на почти на макс.

 

Но както каза fluti - експериментирай!

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Хаха...ами кат за домашно свирене положително не си се минал...тия 30 вата нз къде ще ги набичиш в домашни условия, аз с малкото си 10 вата над 3-4 не минавам...

А иначе що се отнася до звука, ест не можеш да очакваш кой знае какви резултати от вградени кривочи...в края на краищата "безплатен обяд" няма-получаваш квото плащаш! Ако толкоз мн държиш да имаш педалче, макар че както отбелязаха съфорумците, този амп е копие на санс-амп, може да разгледаш форума за втора ръка дист-ове и драйвчета на размуни пари и със завидни качества... Също един добър вариант е произвеждания от Nikifena S-Amp, с какъвто и аз свиря. Човека си разбира от работата и ти го праи по поръчка за около 140 кинта май беше, не си спомням вече...

Но както горе вече отбелязаха, щом не знаеш от кубето как да си извлечеш свестния звук който търсиш, макар и с малко по-ниско качество, поиграй си, експериментирай и ако нищо не става след опитите...търси си ефект...най-удобното на "педала" в края на краищата всъщност е възможността да включваш и изключваш драйва по време на самото свирене...

Е, успех с начинанията :hysterical: !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Т.е. щом не знаеш дали дадено нещо ти трябва, значи всъщност не ти трябва :icon_shithappens: ....

 

Много мъдра мисъл...

 

Ще си go запиша! Авторът на темата също да го направи!

 

Best Wishes!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.