Jump to content
Българският форум за музиканти

От къде да си купя Теория на музиката


Recommended Posts

^Роко,що не кажеш на човека де е тоя магазин за ноти.Книжарница"Български композитор"се намира до народния театър,примерно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щото тепърва търси "ЕТМ" (при това без да си дава зор), а след 4 години ще обикаля да разправя наляво надясно, че всъщност той е про, защото е бакалавър по някакъв инструмент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Книжарница"Български композитор"се намира до народния театър...

Като застанеш с/у централния вход - от дясната страна се пада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

абе незнам обаче в Пловдив я няма никаде книгата ли квото е тама.Обиколях почти целия град,всяка 1 книжарница която съм видял и пак я няма..Всеки ми казва някаква книжарница до музикалното в стария град обаче се утрепах да я търся не 1 път и пак немога да я намеря пустата книжарница..Та мисля вече да си я поръчам по нета щото в скапаното Плд няма нищо!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже България изглежда е само в София, пробвай да я намериш от библиотеката или тамошната академия и да си я сканираш, или да я поръчаш на познат от София (или по Интернет). Другият вариант е да използваш пиратски книги на английски и да се шириш из цялото виртуално пространство. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично си я поръчах от нет-а.Много трудно можеш да я намериш някъде извън София...

(става въпрос за "Елементарна Теория на музиката" на П.Хаджиев )

Редактирано от CursedSoul
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..Всеки ми казва някаква книжарница до музикалното в стария град обаче се утрепах да я търся не 1 път и пак немога да я намеря пустата книжарница..

 

Книжарницата не е ДО АМТИ, а е ВЪВ АМТИ. СЪщо така може да провериш в нотната книжарница във фоайето на Филхармонията, но там май са повече ноти /не съм бил в Пв от доста време/.

 

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се възползвам от темата за да питам за една друга книга...

Значи ЕТМ от Хаджиев я знам, имам чел съм и т.н....

Обаче веднъж в една книжарница попаднах на една книга пак на Парашкев Хаджиев, но забравих точното име. Ставаше въпрос за хармонията, но толкова бързах тогава, че направих глупостта да не си я купя и да оставя за друг ден :greenangel: А сега я няма никъде(Говоря във Варна).

Та въпроса ми е ,тази книга теоретична ли е или е само с упражнения упражнения свързани с хармония?

 

И също Cursed Soul , я кажи от къде(кой сайт, електронна книжарница) поръча ЕТМ? Предполагам че ще има и тази книга за хармонията, чието име забравих...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На П. Хаджиев има учебник по хармония за Консерваторията и така си се и нарича мисля: "Хармония". На мен лично ми бе труден за разбиране, пък и това беше отдавна. Според мен, по-разбираеми са американските школи/самоучители, пък и са центрирани към съвременната музика, а това е важно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПП. Ето за ТАЗИ книга говоря. Казвала се "Хармония".

А сега Видях и Това

Тук във Варна в книжарниците ги няма тея книги. Сигурен съм.

Тея дни ще видя в библиотеката..

 

Едит: indy писал си междувремено. :thumbs_up:

Ами И американски школи и самоучители не са ми излишни. Справям се прилично с английски. Нещо по конкретно да кажеш?

Благодаря ти предварително, не за първи път помагаш :ok:

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Бъркли по джаз хармония школата в четири части е великолепна. Има я на PDF в нета. Друго ръководство по хармония, макар и не особено задълбочено, е на Musicians Institute - Theory and Harmony (пак PDF). Но бих препоръчал и този учебник на Хаджиев, насочен към класическата хармония и използван в НМА и училищата. Не мисля, че е труден за четене, и според мен повече познание е по-добре. Ако разбира се не ти е по вкуса и не те интересува, недей... В другата книга не знам какъв е подходът, вероятно се касае за елементарна теория, може да има "църковен акцент" - пише, че авторът има и книга, насочена към църковната музика, която използва т. нар. старинни ладове.

 

В контекста на темата, има на Kornfeld една книга - Theory for Intelligent Beginners, която може да е полезна за някого.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за отзивчивостта Stone.

Несъмнено ще гледам да намеря и да си набавя Пдф-ите, за които Спомена.

Също искам и На Хаджиев да си намеря труда, защото съдейки по неговта ЕТМ , смятам че ще ми се изяснят много неща. Стилът на писане си е сух теоретичен, но всичко е ясно и синтезирано. Предполагам така ще е и в книгата "Хармония"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко си взех книжката.За хората от Пловдив и попринцип недейте си я покупавайте от нета защото може да се вкарате много здраво.Книгата свтрува 8.50,а в нета съм я гледал по 25 лева(ако трябва да съм точен25.65лв).

Като се тръгне от джумаята на горе към чешмичката след около 100 200 метра има една църква и зад нея(то се качваш по едно стръмно баирче)се намира академията.Като се влезе в нея след 1 метър от ляво има черна врата и вътре като се влезе с/у нея има книжарница и вътре се продава книжката.Съвете ми е намерете си я така ако можете,а не от нета щото се пробват много и да не се набутате.Една синя е ЕТМ-то не е голяма средна книжка.

П.п Много е интересна обаче незнам защо е елементарна,като още на 1 страница запецнах :Д .Има много интересни работи,като след 1 или 2 страници има въпроси да си провериш какво си научил.Определено си заслужава парите и е пълно с полезна информация като я разгледах.

аре успех и лонг лив рок ен рол :offtopic-001::thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.