fifka Публикувано Януари 13, 2008 Публикувано Януари 13, 2008 И по то4но на кое издание ,кои автори?трябва ми за кандидат-студентския изпит в НБУ. Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Виж в хлебарницата, ако не става провери в някой магазина където продават ноти... Цитирай
yotzzo Отговорено Януари 14, 2008 Отговорено Януари 14, 2008 ^Роко,що не кажеш на човека де е тоя магазин за ноти.Книжарница"Български композитор"се намира до народния театър,примерно... Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 14, 2008 Отговорено Януари 14, 2008 Щото тепърва търси "ЕТМ" (при това без да си дава зор), а след 4 години ще обикаля да разправя наляво надясно, че всъщност той е про, защото е бакалавър по някакъв инструмент. Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 14, 2008 Отговорено Януари 14, 2008 Книжарница"Български композитор"се намира до народния театър... Като застанеш с/у централния вход - от дясната страна се пада. Цитирай
JimBeam Отговорено Февруари 18, 2008 Отговорено Февруари 18, 2008 абе незнам обаче в Пловдив я няма никаде книгата ли квото е тама.Обиколях почти целия град,всяка 1 книжарница която съм видял и пак я няма..Всеки ми казва някаква книжарница до музикалното в стария град обаче се утрепах да я търся не 1 път и пак немога да я намеря пустата книжарница..Та мисля вече да си я поръчам по нета щото в скапаното Плд няма нищо!!! Цитирай
Steppenwolf Отговорено Февруари 18, 2008 Отговорено Февруари 18, 2008 Понеже България изглежда е само в София, пробвай да я намериш от библиотеката или тамошната академия и да си я сканираш, или да я поръчаш на познат от София (или по Интернет). Другият вариант е да използваш пиратски книги на английски и да се шириш из цялото виртуално пространство. Цитирай
MiroLambov Отговорено Февруари 18, 2008 Отговорено Февруари 18, 2008 (Редактирано) Аз лично си я поръчах от нет-а.Много трудно можеш да я намериш някъде извън София... (става въпрос за "Елементарна Теория на музиката" на П.Хаджиев ) Редактирано Февруари 18, 2008 от CursedSoul Цитирай
Vlad Отговорено Февруари 18, 2008 Отговорено Февруари 18, 2008 ..Всеки ми казва някаква книжарница до музикалното в стария град обаче се утрепах да я търся не 1 път и пак немога да я намеря пустата книжарница.. Книжарницата не е ДО АМТИ, а е ВЪВ АМТИ. СЪщо така може да провериш в нотната книжарница във фоайето на Филхармонията, но там май са повече ноти /не съм бил в Пв от доста време/. Влад Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 18, 2008 Отговорено Февруари 18, 2008 Ще се възползвам от темата за да питам за една друга книга... Значи ЕТМ от Хаджиев я знам, имам чел съм и т.н.... Обаче веднъж в една книжарница попаднах на една книга пак на Парашкев Хаджиев, но забравих точното име. Ставаше въпрос за хармонията, но толкова бързах тогава, че направих глупостта да не си я купя и да оставя за друг ден А сега я няма никъде(Говоря във Варна). Та въпроса ми е ,тази книга теоретична ли е или е само с упражнения упражнения свързани с хармония? И също Cursed Soul , я кажи от къде(кой сайт, електронна книжарница) поръча ЕТМ? Предполагам че ще има и тази книга за хармонията, чието име забравих... Цитирай
indy Отговорено Февруари 18, 2008 Отговорено Февруари 18, 2008 На П. Хаджиев има учебник по хармония за Консерваторията и така си се и нарича мисля: "Хармония". На мен лично ми бе труден за разбиране, пък и това беше отдавна. Според мен, по-разбираеми са американските школи/самоучители, пък и са центрирани към съвременната музика, а това е важно. Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 18, 2008 Отговорено Февруари 18, 2008 (Редактирано) ПП. Ето за ТАЗИ книга говоря. Казвала се "Хармония". А сега Видях и Това Тук във Варна в книжарниците ги няма тея книги. Сигурен съм. Тея дни ще видя в библиотеката.. Едит: indy писал си междувремено. Ами И американски школи и самоучители не са ми излишни. Справям се прилично с английски. Нещо по конкретно да кажеш? Благодаря ти предварително, не за първи път помагаш Редактирано Февруари 18, 2008 от ultramega Цитирай
Steppenwolf Отговорено Февруари 18, 2008 Отговорено Февруари 18, 2008 На Бъркли по джаз хармония школата в четири части е великолепна. Има я на PDF в нета. Друго ръководство по хармония, макар и не особено задълбочено, е на Musicians Institute - Theory and Harmony (пак PDF). Но бих препоръчал и този учебник на Хаджиев, насочен към класическата хармония и използван в НМА и училищата. Не мисля, че е труден за четене, и според мен повече познание е по-добре. Ако разбира се не ти е по вкуса и не те интересува, недей... В другата книга не знам какъв е подходът, вероятно се касае за елементарна теория, може да има "църковен акцент" - пише, че авторът има и книга, насочена към църковната музика, която използва т. нар. старинни ладове. В контекста на темата, има на Kornfeld една книга - Theory for Intelligent Beginners, която може да е полезна за някого. Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 18, 2008 Отговорено Февруари 18, 2008 Благодаря ти за отзивчивостта Stone. Несъмнено ще гледам да намеря и да си набавя Пдф-ите, за които Спомена. Също искам и На Хаджиев да си намеря труда, защото съдейки по неговта ЕТМ , смятам че ще ми се изяснят много неща. Стилът на писане си е сух теоретичен, но всичко е ясно и синтезирано. Предполагам така ще е и в книгата "Хармония" Цитирай
JimBeam Отговорено Февруари 19, 2008 Отговорено Февруари 19, 2008 Преди малко си взех книжката.За хората от Пловдив и попринцип недейте си я покупавайте от нета защото може да се вкарате много здраво.Книгата свтрува 8.50,а в нета съм я гледал по 25 лева(ако трябва да съм точен25.65лв). Като се тръгне от джумаята на горе към чешмичката след около 100 200 метра има една църква и зад нея(то се качваш по едно стръмно баирче)се намира академията.Като се влезе в нея след 1 метър от ляво има черна врата и вътре като се влезе с/у нея има книжарница и вътре се продава книжката.Съвете ми е намерете си я така ако можете,а не от нета щото се пробват много и да не се набутате.Една синя е ЕТМ-то не е голяма средна книжка. П.п Много е интересна обаче незнам защо е елементарна,като още на 1 страница запецнах :Д .Има много интересни работи,като след 1 или 2 страници има въпроси да си провериш какво си научил.Определено си заслужава парите и е пълно с полезна информация като я разгледах. аре успех и лонг лив рок ен рол Цитирай
Recommended Posts