impuls Публикувано Януари 11, 2008 Публикувано Януари 11, 2008 Здравейте, решил съм да започна да свиря на китара Имам една, но тя е Спукана и ми е убивала кефа винаги когато седна да "дрънкам" защото възпроизвежда ужасен звук, а също така китарата е с метални струни и ми е още по-трудно Та.. въпроса ми е каква е разликата между китари 1/2, 3/4, 4/4.. ?! Ясно ми е, че е размерът.. смятах го и излиза около 9 см разликата между 1/2 и 4/4!, но това прави ли я 1/2 детска китара? Също така ако е възможно да ми се обясни как точно се разчитат таблатурите намерих няколко сайта с такива, но не разбирам как точно. Примерно ми е дадено следното изображение: Как точно се натискат 3 прагчета едновременно? Пък и реално погледнато не мога да го направя толкоз бързо дори и при други таблатури.. които изглеждат значително по-елементарни На повечето от вас вероятно ще са смешни въпросите ми, но всеки е бил така в началото.. На мнение съм, че е важно желанието преди всичко. Благодаря предварително на отзовалите се. Цитирай
bratmito Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 (Редактирано) Намери си видео уроци или учител.Имаше и едни хубави учебници бългаски в pdf формат но ще тярвба Baby_Thomas да ти даде линк към тях/ако още съществува оная директория/. Като за начало си намери един тунер/софтуеарен/ и си настрой китарата през микрофона на компютъра. Имаше и тема за начинаещи - разгледай я. Редактирано Януари 11, 2008 от bratmito Цитирай
lizardman Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 потърси си в youtube и други такива уроци. посвири известно време, ако все още имаш голямо желание и ти се иска да станеш добър, намери си учител. използвай съветите от горния пост. Успех Цитирай
Andy_FoRResite Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Табулатурите за китара са лесни за разчитане. Трябва да натискаш на тези прагчета, на които са точиците. Свиренето е трудно Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Табулатурите за китара са лесни за разчитане. Трябва да натискаш на тези прагчета, на които са точиците. Свиренето е трудно Сори ама мисля че има още ...няколко прагчета . Цитирай
PRIMO Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Към всички новаци : отделете 2 часа и прегледайте хубаво темите. Въпросите ви са дискутирани надлъж и нашир. Също така ползвайте търсачката и google.След това ако все още не намирате отговори на въпросите си - задайте ги тук. Цитирай
impuls Отговорено Януари 13, 2008 Автор Отговорено Януари 13, 2008 Благодарение на човек от този форум (ще го запазя анонимен), който беше така добър да ми отдели време ми обясни как се разчитат таблатурите, изпрати ми софтуер и си настроих китарата, даде ми таблатури и какви ноти са те... използвам случая за да му БЛАГОДАРЯ Имам големи мераци да се науча да свиря, но има таблатури който са ми невъзможни да ги изсвиря Просто не мога да си сложа пръстите по такъв начин без да натиска друга струна до нея Смятам, че всеки е бил така в началото.. Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 да но не е зле малко на уроци да ходиш - и аз като теб се мъчих да хващам някакви пръстовки в началото и ми беше трудно, но малко по малко се справях до един момент в който осъзнах че свиренето ми куца много, почнах да ходя на уроци и тогава разбрах че много от нещата съм ги научил не както трябва и ми костваше много време да ги оправя. като вземаш да хващаш 2-3 акорда почни да си дрънкаш нещо с ритъм а не безобразно и както дойде - много важно е още от начало да свикнеш - може да ползваш някой метроном за компа или някакви софтуерни барабани Цитирай
impuls Отговорено Януари 13, 2008 Автор Отговорено Януари 13, 2008 хващам акордите, но не винаги ми се получа с ритъм както казваш ти понякога се ужасявам какъв звук вадя Цитирай
7thString Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Прав е колегата- дори да не са уроци, полезно е да имаш някой знаещ който да ти виси на главата, щото като заучиш грешни работи после е кофти да се оправят навици Цитирай
impuls Отговорено Януари 13, 2008 Автор Отговорено Януари 13, 2008 Знам, ... то с всичко е така Но точно в момента нямам никакво време за уроци.. (сесия) Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 (Редактирано) Грешните работи повечето хора, дори да нямат изграден музикален слух, си ги чуват(не ме контрирайте с ...другата тема) , така че след като си схванал основното, което може да се научи и от нета, се започва яко упражняване докато не чуеш желаното. Успех, Talic. Редактирано Януари 13, 2008 от Talic_Zealot Цитирай
MYK Отговорено Януари 4, 2009 Отговорено Януари 4, 2009 Извинявай че те притеснявам пич.Имам един вапрос.Всяка ли ел.китара става дума за "Bucklay BE10" може да се свърже с компиутара? Цитирай
Recommended Posts