Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

решил съм да започна да свиря на китара B)

Имам една, но тя е Спукана и ми е убивала кефа винаги когато седна да "дрънкам"

защото възпроизвежда ужасен звук, а също така китарата е с метални струни и ми е още по-трудно :ph34r:

Та.. въпроса ми е каква е разликата между китари 1/2, 3/4, 4/4.. ?!

Ясно ми е, че е размерът.. смятах го и излиза около 9 см разликата между 1/2 и 4/4!, но това прави ли я 1/2 детска китара?

Също така ако е възможно да ми се обясни как точно се разчитат таблатурите :metalist: намерих няколко сайта с такива, но не разбирам как точно. Примерно ми е дадено следното изображение:

a.jpg

Как точно се натискат 3 прагчета едновременно?

Пък и реално погледнато не мога да го направя толкоз бързо дори и при други таблатури.. които изглеждат значително по-елементарни :huh:

d.jpg

На повечето от вас вероятно ще са смешни въпросите ми, но всеки е бил така в началото..

На мнение съм, че е важно желанието преди всичко.

Благодаря предварително на отзовалите се. :blink:

Отговорено (Редактирано)

Намери си видео уроци или учител.Имаше и едни хубави учебници бългаски в pdf формат но ще тярвба Baby_Thomas да ти даде линк към тях/ако още съществува оная директория/.

Като за начало си намери един тунер/софтуеарен/ и си настрой китарата през микрофона на компютъра.

Имаше и тема за начинаещи - разгледай я.

Редактирано от bratmito
Отговорено

потърси си в youtube и други такива уроци. посвири известно време, ако все още имаш голямо желание и ти се иска да станеш добър, намери си учител. използвай съветите от горния пост. Успех

Отговорено
Табулатурите за китара са лесни за разчитане. Трябва да натискаш на тези прагчета, на които са точиците. Свиренето е трудно :)

Сори ама мисля че има още ...няколко прагчета :) .

Отговорено

Към всички новаци : отделете 2 часа и прегледайте хубаво темите. Въпросите ви са дискутирани надлъж и нашир. Също така ползвайте търсачката и google.След това ако все още не намирате отговори на въпросите си - задайте ги тук. :hysterical:

Отговорено

Благодарение на човек от този форум (ще го запазя анонимен), който беше така добър да ми отдели време ми обясни как се разчитат таблатурите, изпрати ми софтуер и си настроих китарата, даде ми таблатури и какви ноти са те...

използвам случая за да му БЛАГОДАРЯ :greenangel:

Имам големи мераци да се науча да свиря, но има таблатури който са ми невъзможни да ги изсвиря :greenball: Просто не мога да си сложа пръстите по такъв начин без да натиска друга струна до нея :thumbs_up:

Смятам, че всеки е бил така в началото..

Отговорено

да но не е зле малко на уроци да ходиш - и аз като теб се мъчих да хващам някакви пръстовки в началото и ми беше трудно, но малко по малко се справях до един момент в който осъзнах че свиренето ми куца много, почнах да ходя на уроци и тогава разбрах че много от нещата съм ги научил не както трябва и ми костваше много време да ги оправя.

като вземаш да хващаш 2-3 акорда почни да си дрънкаш нещо с ритъм а не безобразно и както дойде - много важно е още от начало да свикнеш - може да ползваш някой метроном за компа или някакви софтуерни барабани

Отговорено

Прав е колегата- дори да не са уроци, полезно е да имаш някой знаещ който да ти виси на главата, щото като заучиш грешни работи после е кофти да се оправят навици

Отговорено (Редактирано)

Грешните работи повечето хора, дори да нямат изграден музикален слух, си ги чуват(не ме контрирайте с ...другата тема) , така че след като си схванал основното, което може да се научи и от нета, се започва яко упражняване докато не чуеш желаното.

Успех, Talic.

Редактирано от Talic_Zealot
  • 11 months later...
Отговорено

Извинявай че те притеснявам пич.Имам един вапрос.Всяка ли ел.китара става дума за "Bucklay BE10" може да се свърже с компиутара?