Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за "midi"-ране на едно кратко етюдче


alexthegreat

Recommended Posts

Многоуважаеми Колеги-клавиристи-виртузи (..май се подмазвам нещо),

 

обръщам се към вас с една молба за помощ:

 

Попадна ми едно кратко етюдче, което мнго ми хареса и желая да използвам в една творбица, но сам не мога да извиря поради това, че съм предимно от онези, пишещи 3 теми по нагоре (раздел китар де).

 

Много ще съм благодарен ако ми помогнете като го превърнете в МИДИ.

 

Парчето е много кратко (само около 30 сек) и включва само 2 инструмента: един хор за фон и един солиращ инструмент подобен на клавесин, ксилофон или нещо подобно.

 

Предполагам за вас няма да е от особена трудност да го пресътворите в миди (2 отделни файла) формат за секунди т.е. няма да ви отнеме много време.

 

Ако някой има желание да помогне, за улеснение съм приготвил 2 файла:

 

А1 - оригиналното темпо http://svetulko.hit.bg/My_Music/A1.mp3

 

А1_slow - със забавено темпо за по-ясно различаване на отделните ноти http://svetulko.hit.bg/My_Music/A1_slow.mp3 без промяна в pitch-а

 

Опитах се да го направя в миди през разни програми (Melodyne например), но резултаттът не беше добър поради това, че е сбор от инструменти, а не само един такъв. Това което постигнах, бе че донякъде разбрах май основната мелодия, или поне това, което тази програма визуализира на екрана:

 

G, D(горно някакво), D(долно някакво), G, C1, F(долно), Bb, Gb, Bb, Eb, G, D, F, D, G, D

 

Извинете за тъпото обяснение "горно/долно", но съм почти напълно неук по нотиране и т.н. Тоналността не е задължително да е вярна, а и не е задължително да се спази в мидитата - който в която му е по-лесно.

 

Е, това е. Ако някой реши да отдели извеснто време за моята молба, ще съм много-много благодарен.

После ще се разберем за мейл и т.н. Благодаря!

 

ICQ: 101240025 (Svetulko)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Хм...гледай сега.Не е толкова просто колкото си мислиш.За някой може би е лесно но на първо слушане има гадорийка из тва нещо.Така.Аз освен клавесин и хор чувам и камбани.Започнах да го правя-не очаквай нещо кой знае какво.Ако не ти хареса-здраве да е.Но няма начин да го направя на 2 миди канала само.Нали се сещаш,че за да се изсвири клавесина трябва да има ноти от които да се гледа,че да ти вървят и двете ръце.Другият начин е да се нотира,но честно казано не ми се занимава.И така остава варианта да ти направя клавесина на 3 миди канала,хора на 1 и ако искаш камбани още един миди канал.После ти ако искаш си ги съединявай-няма да ти е проблем.Ами това е.Малко съм зает така,че очаквай около края на седмицата да ти го пратя.Дай мейл за целта.Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това много ми прилича на Stratovarius :greenangel:

 

А не знаеш ли кое е произведението? Или поне кой е авторът?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как така съм пропуснал да я видя тази тема... :thumbup: ...чак от началото на годината човекът е помолил, а аз сега я виждам...тъкмо току що привърших една песен и още съм набрал инерция...ей сега ще го чуя какво е това и ще го извадя щом е кратко... :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbup:Абе някой не знае ли как може да се увеличи времето за редактиране на пост?? Малко да се забави човек и....пускат кепенците... <_<

 

А иначе в случая за такъв кратък откъс доста се забавих - това по същество е някаква имитация на тригласна инвенция, само че подозирам, че не е нещо старо, а просто е писано в такъв стил.

Забавих се, защото добавеният хор доста покрива клавесина, а и в преплитането на гласовете на самия клавесин се преплитат и обертоновете и човек не може да хване в кой момент, кой точно от трите гласа се движи...иначе ако го нямаше хорът, си е стандартна тригласна диктовка по солфеж. :rolleyes: ...които обикновено правя най-много с двукратно слушане, но тук признавам...някои места ги чух поне по 10 пъти, за да хвана правилните гласове, че даже и на два от тактовете в секвенциите се принудих да включа кийборда да сравня...явно губя форма... :wacko:

Сори, нямам подръка нотираща програма, затова го надрасках на един нотен лист и го сканирах (моля да бъда извинен за краснописа :pray: ):

 

noticm3.jpg

 

По-горе казах, че подозирам...че е писано сега по предкласичен тертип, тъй като на 2-3 места (ходовете с червения химикал) чух забранени хармонични ходове, но в цялото не правят лошо впечатление.

 

Накрая го дръннах с клавесин и след това с клавесин + някакъв подобен хор както в оригинала...е ми....прилича си....вие ще кажете... :surprise:

 

- за слушане -

 

@alexthegreat, надявам се да ти свърши работа, а миди-то спокойно може да си го направиш като изсвириш поотделно 3-те гласа от нотите, предполагам че до облигатно пиано все си го докарал....а ако не - ще ти пратя миди, няма проблем. :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.