alexthegreat Публикувано Януари 8, 2008 Публикувано Януари 8, 2008 Многоуважаеми Колеги-клавиристи-виртузи (..май се подмазвам нещо), обръщам се към вас с една молба за помощ: Попадна ми едно кратко етюдче, което мнго ми хареса и желая да използвам в една творбица, но сам не мога да извиря поради това, че съм предимно от онези, пишещи 3 теми по нагоре (раздел китар де). Много ще съм благодарен ако ми помогнете като го превърнете в МИДИ. Парчето е много кратко (само около 30 сек) и включва само 2 инструмента: един хор за фон и един солиращ инструмент подобен на клавесин, ксилофон или нещо подобно. Предполагам за вас няма да е от особена трудност да го пресътворите в миди (2 отделни файла) формат за секунди т.е. няма да ви отнеме много време. Ако някой има желание да помогне, за улеснение съм приготвил 2 файла: А1 - оригиналното темпо http://svetulko.hit.bg/My_Music/A1.mp3 А1_slow - със забавено темпо за по-ясно различаване на отделните ноти http://svetulko.hit.bg/My_Music/A1_slow.mp3 без промяна в pitch-а Опитах се да го направя в миди през разни програми (Melodyne например), но резултаттът не беше добър поради това, че е сбор от инструменти, а не само един такъв. Това което постигнах, бе че донякъде разбрах май основната мелодия, или поне това, което тази програма визуализира на екрана: G, D(горно някакво), D(долно някакво), G, C1, F(долно), Bb, Gb, Bb, Eb, G, D, F, D, G, D Извинете за тъпото обяснение "горно/долно", но съм почти напълно неук по нотиране и т.н. Тоналността не е задължително да е вярна, а и не е задължително да се спази в мидитата - който в която му е по-лесно. Е, това е. Ако някой реши да отдели извеснто време за моята молба, ще съм много-много благодарен. После ще се разберем за мейл и т.н. Благодаря! ICQ: 101240025 (Svetulko) Цитирай
Maestroto Отговорено Януари 28, 2008 Отговорено Януари 28, 2008 Хм...гледай сега.Не е толкова просто колкото си мислиш.За някой може би е лесно но на първо слушане има гадорийка из тва нещо.Така.Аз освен клавесин и хор чувам и камбани.Започнах да го правя-не очаквай нещо кой знае какво.Ако не ти хареса-здраве да е.Но няма начин да го направя на 2 миди канала само.Нали се сещаш,че за да се изсвири клавесина трябва да има ноти от които да се гледа,че да ти вървят и двете ръце.Другият начин е да се нотира,но честно казано не ми се занимава.И така остава варианта да ти направя клавесина на 3 миди канала,хора на 1 и ако искаш камбани още един миди канал.После ти ако искаш си ги съединявай-няма да ти е проблем.Ами това е.Малко съм зает така,че очаквай около края на седмицата да ти го пратя.Дай мейл за целта.Поздрави! Цитирай
SomeoneElse Отговорено Януари 28, 2008 Отговорено Януари 28, 2008 Това много ми прилича на Stratovarius А не знаеш ли кое е произведението? Или поне кой е авторът? Цитирай
yamaha Отговорено Януари 29, 2008 Отговорено Януари 29, 2008 Как така съм пропуснал да я видя тази тема... ...чак от началото на годината човекът е помолил, а аз сега я виждам...тъкмо току що привърших една песен и още съм набрал инерция...ей сега ще го чуя какво е това и ще го извадя щом е кратко... Цитирай
yamaha Отговорено Януари 29, 2008 Отговорено Януари 29, 2008 Абе някой не знае ли как може да се увеличи времето за редактиране на пост?? Малко да се забави човек и....пускат кепенците... А иначе в случая за такъв кратък откъс доста се забавих - това по същество е някаква имитация на тригласна инвенция, само че подозирам, че не е нещо старо, а просто е писано в такъв стил. Забавих се, защото добавеният хор доста покрива клавесина, а и в преплитането на гласовете на самия клавесин се преплитат и обертоновете и човек не може да хване в кой момент, кой точно от трите гласа се движи...иначе ако го нямаше хорът, си е стандартна тригласна диктовка по солфеж. ...които обикновено правя най-много с двукратно слушане, но тук признавам...някои места ги чух поне по 10 пъти, за да хвана правилните гласове, че даже и на два от тактовете в секвенциите се принудих да включа кийборда да сравня...явно губя форма... Сори, нямам подръка нотираща програма, затова го надрасках на един нотен лист и го сканирах (моля да бъда извинен за краснописа ): По-горе казах, че подозирам...че е писано сега по предкласичен тертип, тъй като на 2-3 места (ходовете с червения химикал) чух забранени хармонични ходове, но в цялото не правят лошо впечатление. Накрая го дръннах с клавесин и след това с клавесин + някакъв подобен хор както в оригинала...е ми....прилича си....вие ще кажете... - за слушане - @alexthegreat, надявам се да ти свърши работа, а миди-то спокойно може да си го направиш като изсвириш поотделно 3-те гласа от нотите, предполагам че до облигатно пиано все си го докарал....а ако не - ще ти пратя миди, няма проблем. Цитирай
Recommended Posts