Jump to content
Българският форум за музиканти

А след скуайр-а какво следва?


aiwa

Recommended Posts

Здравейте и за много години!

 

А сега на въпроса.Минаха вече около 3-4 години от както започнах да свиря и взех да се замислям за нова китара.Поради едни или други причини сингъл адаптерите на Суайър-а ми ме дразнят все повече и повече със звученето си всеки ден като започна да свиря.The question is:Да си купя ли Винтидж Лес Пол(друг готин Лес Пол за ~ 600лв.?) или да си взема някакви яки адаптери(и какви?) за Скуайъра?Не свиря особенно тежка музика,даже хич.Предимно пънк и рок.

 

Е посаветввайте ме нещо?

 

Благодарско предварително.

Редактирано от aiwa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за 600 кинта можеш да намериш доста добри неща и нови имам предвид поразтърси се какво предлагат в магазините.На твое място щях да си купя нова китарка и в никавъв случай да Ъпгреидвам Скуаиера . За този Лес Пол ако те кефи зимаи.

аиде поздрави и ако купиш нещо да се похвалиш :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като че ли и ти не си ясно какво искаш, както и другите - ако харесваш гибсън - вземай винтиджа, ако харесваш стратокастер китарите - оправи скуаиъра.

за пънк - един хъмбъкер и 2 свесни сингъла за чисти китари и рокаджииски звук ще са добре, но пък ти ще кажеш какъв тип китара предпочиташ - дъ чоис ис йоурс :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен след Скуайр-а следва Фендер ,но избора си е изцяло твой. Събери още малко пари и си вземи по-скъпа китара за да усетиш разликата.И пак повтарям ти трябва да избереш.Успех :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не си стой със squier-а, преимуществата на китара за 600 лв пред него са доста. отиваш, пробваш и взимаш. след като свириш от 3-4 години тия работи би трябвало да ги знаеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен за такъв тип музика не са ти нужни двойни адаптери.Лично на мен пън с единични адаптри и по-крънч драйв ми звучи доста по-добре от двойните и шума при такива нива на гейна е приемлив.А ако си се насочил към Винтиджа първо пробвай ако имаш възможност лес пол тип китара дали ще ти хареса,защото аз като минах от китара с единични адаптери на Винтидж V100 и в началото малко трудно свикнах с новия тон и най-вече с настройките на техниката която ползвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

определено е така , иди тестваи много китари ( има страшно много за 600 лева ) и ако тона ти допадне взимаи , или пък си остани със старата ( ъпгреид) ти сам си прецени , предпочитанието за звук си е само твое ! Можеш да си избереш , повярваи ми ! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам само да вметна,че преди време бях много впечатлен от Squier Vintage Modified.Тези китари също се вписват във възможностите ти и не са никак за подценяване,ако не друго си заслужават парите според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скуеяра е непоправима китара , ако тръгнеш да я оправяш значи да и смениш всичко , т.е спести си мъките и неволите и отиди в магазина и си вземи нещо .Аз този месец си изплатих китарата , 1 година по 60 лв , почти не усетих как мина времето .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви за съветитие, НО...

1-Во ако реша да ъпргрейдвам скуайър-а ще купя адаптери Сеймор дънкан.

2-ро Адаптерите на Винтидж-а са Уилкинсън(някой има ли представа какво са,що са?).Не мисля да давам 600лв за китара и после да сменям и адаптери...

3-то.Днес един притятел ми даде неговия Лес Пол-ЕНКОР.Струва ми се доста куца китара.Звучи съсвсем малко по-добре от Скуайъра ми и е доста по НЕудобна(При цялото ми уважение,но тази китара просто не е възможно да е от махагон.Едва ли не, е по-лека от моята.).До колкото знам Енкор се произвежда от Винтидж,това значи ли,че и винтиджа ще звучи така и ще е толкова неудобен?

4-то.Като гледам в xxxx има Скуайъри с по 3 двойни адаптери на доста високи цени.Ако се постаря бих ли могъл да доближа моето дръвце до тях(като звук)

Благодаря Ви много,че ми помагате в избора.

Редактирано от aiwa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Encore е далеч от Vintage.И двете марки са на JHS,но Енкор и Винтидж са да речем като Скуаиър и Фендер.

Като изработка не знам как е Енкора,но като цяло лес пол китарите са с по-широк и за някои хора неудобен гриф.

Колкото за адаптерите Willkinson не са от най-добрите,но не са и лоши.Като за китара за 550 лв са си на място.

Vintage V100 е много добра китара за цената си/тук май никой не спори/,но въпроса е дали търсиш такъв тип китара.

Редактирано от bratmito
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами енкора e oт някакво светво дърво (бреза липа нещо такова) и с тоя болт он гриф и плоско тяло - има общо с леспол само формата май

а тея уилкинсън на винтидж са с керамични магнити, което ми се струва компромисно решение за истински гибсънски звук, както са компромисни керамичните адаптери на евтините стратове (скуаяр, стаг, старите мекс фендер и тн)

 

edit: глупости говоря - май са алнико - в нета информацията е противоречива - някой да си отвори китарата и да каже :yes:

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Енкора не е с плоско тяло а е с радиус на топа както истинския лес пол , дървото най вероятно е топола и квот са имали под рука братята азиатци + тва грифа не е широк и е стандартна гибсън мензура - с джъмбо прагове
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.