aiwa Публикувано Януари 7, 2008 Публикувано Януари 7, 2008 (Редактирано) Здравейте и за много години! А сега на въпроса.Минаха вече около 3-4 години от както започнах да свиря и взех да се замислям за нова китара.Поради едни или други причини сингъл адаптерите на Суайър-а ми ме дразнят все повече и повече със звученето си всеки ден като започна да свиря.The question is:Да си купя ли Винтидж Лес Пол(друг готин Лес Пол за ~ 600лв.?) или да си взема някакви яки адаптери(и какви?) за Скуайъра?Не свиря особенно тежка музика,даже хич.Предимно пънк и рок. Е посаветввайте ме нещо? Благодарско предварително. Редактирано Януари 7, 2008 от aiwa Цитирай
DILETANT Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 Инсталиране на бридж хъмбъкър е най-лесното и евтино решение. Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 така е по добро решение е и смяна на тремолото Цитирай
chalgasucks Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 за 600 кинта можеш да намериш доста добри неща и нови имам предвид поразтърси се какво предлагат в магазините.На твое място щях да си купя нова китарка и в никавъв случай да Ъпгреидвам Скуаиера . За този Лес Пол ако те кефи зимаи. аиде поздрави и ако купиш нещо да се похвалиш Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 като че ли и ти не си ясно какво искаш, както и другите - ако харесваш гибсън - вземай винтиджа, ако харесваш стратокастер китарите - оправи скуаиъра. за пънк - един хъмбъкер и 2 свесни сингъла за чисти китари и рокаджииски звук ще са добре, но пък ти ще кажеш какъв тип китара предпочиташ - дъ чоис ис йоурс Цитирай
Fashion Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 Според мен след Скуайр-а следва Фендер ,но избора си е изцяло твой. Събери още малко пари и си вземи по-скъпа китара за да усетиш разликата.И пак повтарям ти трябва да избереш.Успех Цитирай
lizardman Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 не си стой със squier-а, преимуществата на китара за 600 лв пред него са доста. отиваш, пробваш и взимаш. след като свириш от 3-4 години тия работи би трябвало да ги знаеш. Цитирай
bratmito Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 Според мен за такъв тип музика не са ти нужни двойни адаптери.Лично на мен пън с единични адаптри и по-крънч драйв ми звучи доста по-добре от двойните и шума при такива нива на гейна е приемлив.А ако си се насочил към Винтиджа първо пробвай ако имаш възможност лес пол тип китара дали ще ти хареса,защото аз като минах от китара с единични адаптери на Винтидж V100 и в началото малко трудно свикнах с новия тон и най-вече с настройките на техниката която ползвам. Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 определено е така , иди тестваи много китари ( има страшно много за 600 лева ) и ако тона ти допадне взимаи , или пък си остани със старата ( ъпгреид) ти сам си прецени , предпочитанието за звук си е само твое ! Можеш да си избереш , повярваи ми ! Цитирай
spongebob Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 Искам само да вметна,че преди време бях много впечатлен от Squier Vintage Modified.Тези китари също се вписват във възможностите ти и не са никак за подценяване,ако не друго си заслужават парите според мен. Цитирай
dedomito Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 Скуеяра е непоправима китара , ако тръгнеш да я оправяш значи да и смениш всичко , т.е спести си мъките и неволите и отиди в магазина и си вземи нещо .Аз този месец си изплатих китарата , 1 година по 60 лв , почти не усетих как мина времето . Цитирай
aiwa Отговорено Януари 7, 2008 Автор Отговорено Януари 7, 2008 (Редактирано) Благодаря Ви за съветитие, НО... 1-Во ако реша да ъпргрейдвам скуайър-а ще купя адаптери Сеймор дънкан. 2-ро Адаптерите на Винтидж-а са Уилкинсън(някой има ли представа какво са,що са?).Не мисля да давам 600лв за китара и после да сменям и адаптери... 3-то.Днес един притятел ми даде неговия Лес Пол-ЕНКОР.Струва ми се доста куца китара.Звучи съсвсем малко по-добре от Скуайъра ми и е доста по НЕудобна(При цялото ми уважение,но тази китара просто не е възможно да е от махагон.Едва ли не, е по-лека от моята.).До колкото знам Енкор се произвежда от Винтидж,това значи ли,че и винтиджа ще звучи така и ще е толкова неудобен? 4-то.Като гледам в xxxx има Скуайъри с по 3 двойни адаптери на доста високи цени.Ако се постаря бих ли могъл да доближа моето дръвце до тях(като звук) Благодаря Ви много,че ми помагате в избора. Редактирано Януари 7, 2008 от aiwa Цитирай
bratmito Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 (Редактирано) Encore е далеч от Vintage.И двете марки са на JHS,но Енкор и Винтидж са да речем като Скуаиър и Фендер. Като изработка не знам как е Енкора,но като цяло лес пол китарите са с по-широк и за някои хора неудобен гриф. Колкото за адаптерите Willkinson не са от най-добрите,но не са и лоши.Като за китара за 550 лв са си на място. Vintage V100 е много добра китара за цената си/тук май никой не спори/,но въпроса е дали търсиш такъв тип китара. Редактирано Януари 7, 2008 от bratmito Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 (Редактирано) ами енкора e oт някакво светво дърво (бреза липа нещо такова) и с тоя болт он гриф и плоско тяло - има общо с леспол само формата май а тея уилкинсън на винтидж са с керамични магнити, което ми се струва компромисно решение за истински гибсънски звук, както са компромисни керамичните адаптери на евтините стратове (скуаяр, стаг, старите мекс фендер и тн) edit: глупости говоря - май са алнико - в нета информацията е противоречива - някой да си отвори китарата и да каже Редактирано Януари 7, 2008 от Overdrive Цитирай
metalhammer Отговорено Януари 8, 2008 Отговорено Януари 8, 2008 Енкора не е с плоско тяло а е с радиус на топа както истинския лес пол , дървото най вероятно е топола и квот са имали под рука братята азиатци + тва грифа не е широк и е стандартна гибсън мензура - с джъмбо прагове Цитирай
Recommended Posts