johniebgood Публикувано Януари 7, 2008 Публикувано Януари 7, 2008 Здравейте,басисти.Ще ми се да виждаме яко свирене на бас тук (включително от всички нас).Затова качвам един уличен басист,свирещ в Барселона,заснет от мой колега.Като си надмогна мързела смятам да кача и нещо мое.Ако имате,качвайте и вие,да видим кой какво може и да се "шашкаме" взаимно . undefined или Цитирай
Fib4ik Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 Айййй изрооод Няма такъв... защо свири на улицата ? Изрод Цитирай
johniebgood Отговорено Януари 7, 2008 Автор Отговорено Януари 7, 2008 (Редактирано) Ми пича изкарва пари.В Барселона по принцип е пълно с всякакви улични артисти и всички са много яки по своему. Редактирано Януари 8, 2008 от IgniteAll Нарушение на правилото за цитат на предишен коментар. Цитирай
бутео Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 Много е добър...Интересно на какъв бас свири, някой разпознава ли? Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 Браво на момчето !!!! ех, ако и по нашите улици имаше такива улични музиканти, по цял ден щях да кръстосвам улиците с бира в ръка !!! Ама на Европата и уличните им музиканти имат култура, наште им дай да пият и глупости да свирят Цитирай
johniebgood Отговорено Януари 7, 2008 Автор Отговорено Януари 7, 2008 Много е добър...Интересно на какъв бас свири, някой разпознава ли? Струва ми се,че е "Yamaha" Цитирай
BlueZone Отговорено Януари 8, 2008 Отговорено Януари 8, 2008 Yamaha BBN серията...или само BB...не съм сигурен Цитирай
Abbath Отговорено Януари 8, 2008 Отговорено Януари 8, 2008 (Редактирано) Същия с брада,и с много по-готина идея А баса е Yamaha BB-G5 Редактирано Януари 8, 2008 от Abbath Цитирай
johniebgood Отговорено Януари 8, 2008 Автор Отговорено Януари 8, 2008 Същия с брада,и с много по-готина идея А баса е Yamaha BB-G5 Хахахаха,СЪЩИЯ агент,много яко,съгласен съм с теб.Ние ще го направим селебрити тоя пич И ВСЕ ПАК , АКО ИМАТЕ С КАКВО ДА СЕ ПОХВАЛИТЕ(собстено)-ДАВАЙТЕ,ТОВА БЕШЕ И ЧАСТ ОТ ИДЕЯТА МИ Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 9, 2008 Отговорено Януари 9, 2008 ех, ако и по нашите улици имаше такива улични музиканти, по цял ден щях да кръстосвам улиците с бира в ръка !!! Ти щеше да пиеш бира, а те да мрат от глад...! Цитирай
sa6tiat Отговорено Януари 9, 2008 Отговорено Януари 9, 2008 Абе темичка си имаше такава нещо, а... Сливайте смело. И ме триите още по. Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Защо свири на улицата? Преди месец бях в Барселона - там не е срамно да свириш на улицата (а и не всеки може да се уреди). Има една улица там (Рамбла), на която свирят страшно много музиканти - от добри по-добри и изкарват яко бакшиши! Е яко, яко..., но е по-добре от БГ например. Цитирай
zanev 70 Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 .... мда .... браво на пича .... добре се справя .....няколко неща които ми правят впечатление ще споделя ..... първо начина по който свири - не знам къде е учил или още учи , но няма нищо общо със свиренето на самоуките фънкари в БГ - както се казва когато си учил , че при това и по правилния начин , в правилното училище , където правилните учители ще ти покажат правилния подход към инструмента има голяма вероятност и резултатите да са правилните .... не мога да кажа че е най добрия басист който съм чувал в този стил , но определено има много прилично ниво .... другото нещо е относно това че свири на улицата - и аз като повечето от вас не съм бил в Барса , но съм чувал че там пък и не само там нещата със свиренето по улицата не стоят както у нас .... тоя пич в шеги и закачки за няколко часа нищо чудно да прави по 200-300 евро особено пък както знаем че Барса е курортен град може и повече да изкарва в силен ден ... но както се казва халал да са му - добре свири има фатса и приятно държание ................ .............. ще ми е интересно някой които е учил или учи в нашта консерва специалност бас , да сподели дали това на което ги учат тук дали има нещо общо с начина на свирене на този пич и всъщност дали въобще има преподаватели които имат умения и желание да учат - естествено че говоря за умения натрупани в западни колежи ............... щото съм чувал за специалност китара че нещата били много зле и се разчитало предимно на самоубочение .... а ако говорим пък за джаз китара нещата били направо плачевни - говори се че преподавателите в БГ трудно биха изпит за по горен курс в западен колеж за джаз китара ..... та мисълта ми е и с бас китарата ли е така - и тук ли преподавателите са на ниво Годжи и неговата прочута магнаурска школа в Норвегия ...... щото знам че в магнаурската школа в Норвегия основния изпит е по кормуване на бус .... чак после идвал изпита по кормуване на бас ..... ако разбира се не е отпаднал от изпитната програма на Норвежкия музикален институт по решение на декана Мето . Цеко Цитирай
разбойник Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Надявам се че въпросите ти са реторични И без да съм следвал музика мога да ти кажа, че преподавателят по бас китара в ДМА свири доста по-често на пиано, отколкото на бас. Да не говорим за склонноста му да оценява всички известни басисти, които не е чувал с "Тоя свири като Жако" Цитирай
johniebgood Отговорено Януари 10, 2008 Автор Отговорено Януари 10, 2008 Абе темичка си имаше такава нещо, а...Сливайте смело. И ме триите още по. Има все още(НашО бас видео),ама я е отворил един пич,който качва свои видеа на отмъщение,които и не са нещо особено(сори),а и с това заглавие...А на мен ми се иска тук да се качват неща,които да имат повече "стойност" Цитирай
Recommended Posts