brr Публикувано Януари 6, 2008 Публикувано Януари 6, 2008 Значи първо да се оправдая че търсих с търсачката но не намерих отговор на въпроса си! Та значи попадна ми една акустична китара, но направена като електрическа, т.е. с две потенциометърчета и вход за кабел. Марката и е фактор и аз си намерих кабели, жакчета и т.н. и си я включих в line in. свалих си guitar fx box и amplitube също и asio4ALL и сичко си се чува както трябва, само дето е ужасно тихо. Дори да увелича докрай то звука дето идва от китарата е по-силен от тоя от колоните. Та къде се крие проблема и как да го оправя? П.С. Забравих да спомена, че звука е увеличен до край от на уиндолса volume control и от китарата също. Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 6, 2008 Отговорено Януари 6, 2008 (Редактирано) може да ти е салба звукувата картата , и да ти прави проблем ... Редактирано Януари 6, 2008 от stratevcaster2 Цитирай
armstrong Отговорено Януари 6, 2008 Отговорено Януари 6, 2008 (Редактирано) може да ти е салба видео картата , и да ти прави проблем ... Можеби звуковата карта имаше впредвид Редактирано Януари 6, 2008 от armstrong Цитирай
brr Отговорено Януари 6, 2008 Автор Отговорено Януари 6, 2008 Ами не мисля, че е толкова слаба, защото преди години брат ми, беше влючвал неговата ел. китара обаче във входа за микрофона и тогава си се чуваше нормално. Цитирай
drizzt Отговорено Януари 6, 2008 Отговорено Януари 6, 2008 Виж кой ти е recording device-a дали микрофон или лайн ин.. и нивата там също как са ако и там всичко е ок мисля че проблема ще е откъм китарата Цитирай
sw1tched Отговорено Януари 6, 2008 Отговорено Януари 6, 2008 Нормално е нивото да е слабо когато си включил китара в line in. Ако искаш просто да я чуваш или записваш за кеф, включи я в mic in. Ако по-нататък решиш да търсиш по-добър звук, прегледай темите за директно включване на китара в звукова карта. Ще ти трябва di box, и по-добри микрофонен преамп и звукова карта. Цитирай
brr Отговорено Януари 6, 2008 Автор Отговорено Януари 6, 2008 ами след като я включа в mic in не се чува нищо изобщо, а съм избрал в recording control select под microphone Цитирай
sw1tched Отговорено Януари 6, 2008 Отговорено Януари 6, 2008 За да се чува докато просто си свириш трябва да не е мютната в playback контролите. Що се отнася до записването, може би проблема е в настройките на софтуера, който ползваш (може да са настроени за запис на line in). Цитирай
Andy_FoRResite Отговорено Януари 14, 2008 Отговорено Януари 14, 2008 Имах една слаба ел. китара. В смисъл слаба - свири наполовина силно от на един приятел. И двете с едно кубе, докрай усилено от потенциометрите на китарите и т.н. Сменяхме кабелите, разменихме жаковете и моята се чуваше наполовината. Включвах я към усилвателя, с които съм на компютъра. Те са 5+1 системка. Клатя прозорците с мр3-ки, но китарата едвааааам се чуваше. Същият приятел каза, че ми трябва предусилвател. Обясни, че ако включа уокмен, мр3-плеър или друго, усилвателят "усилва" звука, а при китарата той трябва да направи, цитирам "от нищо - нещо". Звуковите карти нямат усилвател. Само старите имат (преди 7-8 години някъде). Е, може за друго да става въпрос, само ти казвам. Цитирай
Recommended Posts