Dylan_101 Отговорено Юни 3, 2005 Share Отговорено Юни 3, 2005 jFog, ами технологията на хубавите семпли е хубави барабани, хубави микрофони и много игра с настройките. Аз обаче нямам и затова карам основно с квито семпли намеря в нета... За това което правя използвам soundfont банки. Мога да ти пратя ако искаш да ги пробваш, няма проблем. Удобното при тях е че могат да имат различни семпли за различните динамики на удара, т.е. при слаб удар един семпъл, при силен друг и т.н. Това помага много за "реалистичното" звучене, ако миди-тата които плейваш през тях са с добра динамика. Ще драсна някое и друго мп3 тоя уикенд за демонстрация. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fracture Отговорено Юни 3, 2005 Share Отговорено Юни 3, 2005 jFog, ами технологията на хубавите семпли е хубави барабани, хубави микрофони и много игра с настройките. Аз обаче нямам и затова карам основно с квито семпли намеря в нета... За това което правя използвам soundfont банки. Мога да ти пратя ако искаш да ги пробваш, няма проблем. Удобното при тях е че могат да имат различни семпли за различните динамики на удара, т.е. при слаб удар един семпъл, при силен друг и т.н. Това помага много за "реалистичното" звучене, ако миди-тата които плейваш през тях са с добра динамика. Ще драсна някое и друго мп3 тоя уикенд за демонстрация. ся ако кажеш кои са тези soundfont банки и с коя програма барабаносваш ... Дай цяло парче! jFog - това е идея, що не го заформим като един internet форумски проект Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Юни 3, 2005 Share Отговорено Юни 3, 2005 Слушайте Dylan, не бих препоръчал да работите по моите методи. Неуспешно се опитвам да се отуча от тях, но лошите навици... Не мога да работя с MIDI. Но пък, jFog, твоите са бели кахъри - може барабаните да не са много реалистични, но китарите са навързани много добре с тях и са много интересно замислени. После като записваш албума ще хванеш Nick Barker примерно да ги изтропа, а за другото да мисли инженера. [off] БТВ, чухте ли новия Obituary? Става. В тая жега. [/off] Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dylan_101 Отговорено Юни 3, 2005 Share Отговорено Юни 3, 2005 fracture, по принцип си сглобявам банките сам. Вземам каквото ми хареса от различни банки, редактирам го така че да пасва на останалите и така... Мога да ти препоръчам две основни : NSKit на Natural Studio (но там имат само последната версия, която беше 7 последния път и е към 128 MB, с които реално разполагат от Audigy нагоре само). Тази банка е безплатна, за което дълбок поклон пред фена който я прави и ъпдейтва. Аз лично ползвам по-старите версии, които си ги пазя, разрови по нета, може все още да ги намериш някъде. Blue Jay на Sonic Implants - тя е доста по-малка и звучи малко по-стерилно но пак става. Има я тук. Има и други яки колекции от семпли като Drum Kit From Hell и т.н., които също стават, но не са в soundfont формат и трябва сам да си правиш банка от тях, което е доста досадна работа... За писането на миди-тата ползвам Cakewalk Pro Audio 9 - той вече е архаичен, ама ми върши идеална работа. Sonar-а има много предимства, но нито едно от тях не ползвам, така че... След прехвърлянето на миди-то в wav, "обличайки" го в звуковата банка го реадактирам с Cool Edit Pro 2.0 - много помага ако компресираш леко: изкарва естествения ривърб на семплите, вместо да добавяш дигитален ривърб от програмата... Това ми е рецептата в общи линии... Mu3epHuK, това което ти правиш го прави и миди-то, но вместо да редиш семпъл след семпъл, редиш ноти, които програмата облича в семпли от съответната звукова банка. Въпрос на навик, но мисля че метода с миди-то е по-лесен принципно. От новия Obituary чух едно парче - не е кой знае кво, но е 100% Obituary, а аз точно от това имам нужда. На тези които ще кажат че не е нищо ново ще отговоря че нема и нужда да е нещо ново. Стила е супер за концерт, на който да отидеш и да издивееш максимално, а пък старите им албуми малко ми бяха омръзнали. Единствено проблем би било, ако всяка година издаваха такъв албум, тогава верно биха ми се стрували еднообразни. Но веднъж на 5 год. такова нещо си требва. Поне за мен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Юни 3, 2005 Автор Share Отговорено Юни 3, 2005 @Dylan_101 Ам... може ли вече облечените семпли да споделиш Щото за мен поне е по лесно( так съм свикнал) да редя във Фрути Лупса.В смисъл такъв ,че вместо да пиша мидита и да ги прокарвам през банки итнт.да ги обличам както ти казваш, предпочитам готов семпъл ама добър и да го наредя във Фрутито..Абе незнам аз им кривих малко честотите на тъпаните ама толкова мога Тука напоследък за малко се откачих ама пак съм много кът със свободното време на последък че незнам, предполагам че парчока ще е готов скоро ама без вокали е скучно.Тука дебна един амиго ама пусти му мързел.. все до под крушата стигам може и като съвместен проекта да го заформим що не.ама кът съ знам колко съ мсериозен..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dylan_101 Отговорено Юни 6, 2005 Share Отговорено Юни 6, 2005 jFog, кажи е-мейл да ти пратя кво записах... Доколкото разбрах ти трябват само семпли, така ли? Това не е проблем, дори и от соундфонт банка имаш опцията export samples... Чуй ги тия тупани, ако ти харесват мога да ти пратя банката или семплите само щом предпочиташ. Проблема обаче е че са доста мегабайти, около 30-тина, трябва да измислим как да стане прехвърлянето... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Юни 6, 2005 Share Отговорено Юни 6, 2005 Тorrent Така и другите ще можем да ги пробваме Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dylan_101 Отговорено Юни 6, 2005 Share Отговорено Юни 6, 2005 Нямам такова, интернет само на служебния, сори. Но мога примерно да ти ги пратя на тебе и ти ако имаш да ги качиш. Не знам дали въобще си струва целия напън, щото въпросните банки се състоят от различни части от известни и достъпни банки (Blue Jay, Natural Studio), просто съчетани по специален начин. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Юни 6, 2005 Share Отговорено Юни 6, 2005 Защо не ги пратиш на G-Mail-ския account? (стига да няма нещо изпиратствано) Само идея. muzikant.org@gmail.com Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dylan_101 Отговорено Юни 6, 2005 Share Отговорено Юни 6, 2005 (Редактирано) Ми щото средно на банка са по 30 MB Редактирано Юни 6, 2005 от Dylan_101 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Юни 6, 2005 Share Отговорено Юни 6, 2005 Еми в G-Mail има повече от гигабайт. Разделяш с WinRar и пращаш. Divide & Conquer/E-mail Ще бъде от полза на всички. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dylan_101 Отговорено Юни 6, 2005 Share Отговорено Юни 6, 2005 Ами добре, утре ще кача 2-3 банки тогава.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dylan_101 Отговорено Юни 7, 2005 Share Отговорено Юни 7, 2005 Ей, нищо не мога да кача на тоя gmail акаунт. Все ми връща е-мейлите некъв спам филтър. Банката я намачках на 8.4 МВ със Sfpack и след това е разделена на 4 части с rar. Който иска да му я пратя директно на е-мейл да каже. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fracture Отговорено Юни 7, 2005 Share Отговорено Юни 7, 2005 странно че не може да се качи в gmail-a, имаш PM Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dylan_101 Отговорено Юни 7, 2005 Share Отговорено Юни 7, 2005 Glacierise поема щафетата оттук да ги качи в gmail-а. Да му пожелаем успех fracture, на тебе ти ги пратих лично. Май стана Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts