Ивелин Отговорено Януари 7, 2008 Автор Отговорено Януари 7, 2008 Баш си е по темата... Мерси! Цитирай
ваня Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 значи извинявай че изобщо не говоря по темата,но тъй като нямам опит с форумите,не знам как да си задам въпроса и как да получа отговор,би ли ми обяснил? Цитирай
just_a_sheep Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 Можеш ли да качиш файловете някъде другаде че на мен тоя сайт не ми бачка нещо . Цитирай
Грация Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 (Редактирано) Не знам дали съм пристрастна, но на мен Зенхайзера ми хареса най-много А и статистиката на Chrysalid ми се струва много точна, пък и той си разбира от звук човека. Редактирано Януари 7, 2008 от Грация Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 8, 2008 Автор Отговорено Януари 8, 2008 (Редактирано) На мен Sennheiser-а ми хареса най-много! Нормално - той е най-красивият! EDIT: Фамилия ми е Зенхайзеров Редактирано Януари 8, 2008 от Ивелин Цитирай
onziv1 Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Какви разлики чувате м/у тях? Понеже пея с SHURE - струва ли си да давам 200лв. отгоре за SENNHEISER? Много е просто и е много сложно.Първо уточни КЪДЕ ще ги използваш на живо или в студио или и на двете места ?После са другите неща ? Цитирай
Ивелин Отговорено Февруари 2, 2008 Автор Отговорено Февруари 2, 2008 Естествено, че на живо - записах студийния кондензатор само заради пробата... В крайна сметка се спях на Shure Beta 87A! Много ми допада този микрофон! Цитирай
XeRo Отговорено Февруари 2, 2008 Отговорено Февруари 2, 2008 (Редактирано) Естествено, че на живо - записах студийния кондензатор само заради пробата...В крайна сметка се спях на Shure Beta 87A! Много ми допада този микрофон! Олеле братче това от подписа ти долу ти ли си ? GRUPATA_ORG-Ivelin_Atanasov-All_Is_Fair_In_Love.mp3 От 1 година имам това парче и се чудих сумати време кой ненормалник го пее перфектно Редактирано Февруари 2, 2008 от XeRo Цитирай
vhcs Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 В крайна сметка се спях на Shure Beta 87A! еее, те това е правилният избор Иначе Sennheiser-a e по-добър и по-красив ама разликата от 200лв според мен е напълно необоснована. Същият резултат може да се постигне с Shurе с EQ според мен и един дребен нюанс не е толкова важен/фатален за live си мисля. Но Бета 87 вече си е друго Цитирай
Mandalay Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 Аз съм щастлив собственик на такъв микрофон от вече година и половина. Мога само да те поздравя за избора ти и да ти пожелая дълго време да ти служи. И дано не го изпускаш... все пак е кондензаторен Цитирай
didon2deo Отговорено Февруари 13, 2008 Отговорено Февруари 13, 2008 Благодаря...Радвам се, ако съм помогнал в избора и на други хора! Както споменах - това беше експеримент и не съм си поставял за цел да пея кой знае как - има доста неточни интонации... (а и жена ми щеше да ме убие, щото това се случи към 7:00 am) Sennheiser-а може би вкарва повече шум, защото го дършах на по-голямо разстояние от Shure-а имат разлика и в нивата също. Здрасти,моето мнение е че,Sennheiser е по -чувствителен микрофон.Другото ,което е ,че имаш изчистен глас и пееш много хубаво. Цитирай
assoass Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 hello! абе и аз да си изкажа мнението - и трите мика ми харесаха! Разлика има! Всеки мик си има плюсовете, поне минусите не ги знам кфи са: Зенхайзера май ни е фаворит- хареса ми звука и баланса като цяло! Маршала има едни доста "изцъклени" високи, които много ме кефят също, имам чувството, че с малко корекция в ниските могат да се получат доста яки "експресионистични" вокпартии. Дъховете се чуват мнооооооого добре, което е адски "възбуждащо".... Шура си е класика, малко ме подразни "п"-то на места С който и да пееш, се ще е яко. Нз как ще прозвучат на детметъл вокали Много полезна тема Хвала Цитирай
Infinity Отговорено Февруари 23, 2008 Отговорено Февруари 23, 2008 (Редактирано) Маршалът ми звучи най-добре. След него с почти нищожна разлика идва Бетата, а най-кофти ми се стори Зенхайзера. Ти купи ли си вече Shure Beta 87A? Я запиши същото парче с него. Искам да видя има ли същствена разлика между 58A и 87A. Редактирано Февруари 23, 2008 от Infinity Цитирай
Ивелин Отговорено Февруари 24, 2008 Автор Отговорено Февруари 24, 2008 Искам да видя има ли същствена разлика между 58A и 87A. ИМА! Сравних ги на работа, което е по-правилно - все пак микрофоните се избират за на живо и как ще се "държат" на сцена. Ако ми трябва студиен микрофон (а и не само), Neumann имат прекрасни за целта модели! Относно Shure 58А/87А, ще говоря само за 87, защото не намирам минуси в него. 1. Разбивам митовете, че кондензаторните микрофони микрофонират повече от динамичните. Пробрах и двата микрофона на екстремни условия (близо до колоните на около метър при високо налягане)... Двата микрофона микрофонираха на един и същи праг! Искам да поясня, че този тип кондензаторен микрофон не хваща цялата честотна летна, както един студиен такъв (и зависи от модела), защото е предназначен за на живо. Чувствителността е различна при кондензаторните микрофони за в студио и за на живо. Пример - когато стъпваш в студиото, при едно и също усилване, ще си чуеш ступките със студийните микрофони - едно заради чувствителността и друго, че микрофоните за на живо (кондензаторните) са cut-нати в ниските честоти. SHURE BETA 87A 2. Поради по-добрата реакция на микрофона (кондензаторния) към високите честоти - пеенето е много по-ясно. Основната разлика м/у 58А/87А е, че при високите честоти (въздуха), "пясъка" в гласа се чува МНОГО ПО-ЯСНО! Поради тази му детайлност - микрофона прави лекото пеене истински кеф! Също така има и много по-линеен (плавен) звук и при ниските честоти, от колкото при 58 А. Това, че е кондензатор също му придава една топлина при пеене от близо. (Забелязах, че при кондензаторния микрофона на Sennheiser E865, този ефект е значително по-осезаем, което на мен лично не ми допада!) Това са нещата, които ми направиха основно впечетление - има и други по-малки подробности, като това, че усещаш самия микрофон по-различно, но това може да е индивидуално. Цитирай
Recommended Posts