Jump to content
Българският форум за музиканти

Marshal-di Box-pc


Wolfheart

Recommended Posts

Здравейте колеги.Имам Ди бокса на беринджър ултра Г.В книжката пише че може да се свърже директно с амп на ниво говорител до 3000 вата,но трябва да се свърже и говорител или нещо друго което да товари(или разтоварва и аз не знам) ампа.

Та въпроса ми е ще работи ли този вариант.

Прекъсвам връзката с говорителя и извеждам кабела към Ди бокса,говорителя свързвам в изхода за мониторинг на Ди бокса .

Имали така опасност за ампа,а също така сигналът от ди бокса към компа в допустими граници ли е та да е безопасно за звуковата карта.Маршалът е 25 ватов, и няма други изходи освен за слушалки,който не бих казал че става за нещо освен да си повредиш ушите.

Благодаря на всички отзовали се.

Успешна 2008 година

Пламен.

Редактирано от Wolfheart
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За жалост е транзисторен. :)

За товара зная.Говорителя на усилвателя свързан през изхода за мониторинг на Ди бокса действа ли като товар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вземи сигнала, от слушалките или от лайн аут изхода ( но си мисля,че твоят модел амп няма такъв)

вкарай го в ДИ-то - и оттам в ПЦ-то.

това е най-лесният сценарий за твоя случай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лайн аут нямам.Изхода за слушалки има солидна доза от непоносими високи,незная защо е така.Но на каквито и да е усилватели изхода за сушалки ми се струва с доста високи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако дибокса има и спийкър симулация ще разкара тези гадни високи.Ако няма - дори и от изхода за говорител да вземеш сигнала/ако е възможно/ пак ще ти вади тези високи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На ДИ бокса имам симулация.само че се оказа че имам някакъв скапан проблем с изхода за слушалки.като вкарам жака до край нямам звук,ако не е докрай имам но с някакъв брум.Може и жакът с който пробвах да не е много мал.Като ми остане повече време ще измисля нещо.

Тва е май начина.Едно се питам Изхода за слушалки стерео ли е или моно и да ли проблема идва от от там.С слушалки всичко се е наред,а кабела с който пробвах е моно и се ползава ,но не дава проблеми.

Благодаря на всички отзовали се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е когато става въпрос за евтин продукт (или не добре конструиран, може и да не е евтин) да има проблеми с комуникациите. В дадения случай, от споделените описания следва :

-Сигналът с който се работи e mono - естествено е.

-Жакът за слушалки е предназначен за СЛУШАЛКИ, а не за линеен изход. Т.е. нито нивото му, нито качеството, нито свързването на жака е за тази цел.

-Понеже като характерни Българи винаги правим нещата "някак си", с оглед да стане евтино или ако може съвсем без пари, резултатът е абсолютно нормален.

В подобни случаи се прилага "МИСЛЕНЕ", колкото и трудно да е.

И така, какво да се направи? Тъпото в случая е, че вместо да сложат два резистора от изхода на усилвателя към левия, съответно десния крак на жака, те са ръгнали само един и са запаралили двата крака. Като резултат, когато се вкара МОНО жак в изхода, в зависимост от това колко е вкаран има два случая.

1. При вкаран до края жак се окъсява външния/ RING/ десен канал/крак. Понеже е на късо с вътрешния/TIP/ ляв канал/крак се окъсява сигнала и не се чува нищо.

2. Ако се вкара жака до първото щракване, т.е. върхът/TIP се свързва с външния/ RING/ десен канал/крак вече има сигнал. но поради лоша връзка със земята може да бръмчи.

3. Има и още един момент, в доказателство на началните ми словоизлияния. Сигналът за говорител/ слушалки е с повишено ниво на брум и шум (ниско отношение сигнал/шум - Signal to Noise Ratio (S/N, SNR)), които не се чуват, когато се подават на тях. Но когато се подава този сравнително висок сигнал на неправилен елемент от системата (линеен/ микрофонен вход) резултатът е естествено калпав. В звукотехниката има нещо което се нарича съгласуване, и в него се доказва, че не може да се ръга всичко на всякъде. Е, може, но резултатът както се вижда е лош.

Може да се опита следното, и ако се окаже че пак има брум, трябва да се търси друго решение (Speaker Attemnuator).

Взима се стерео мъжки жак и се свързва така - TIP/връх на активния край на кабела, RING/пръстен се оставя свободен, SLEEVE/ръкав - екран на кабела. Така ще се избегне окъсяването на сигнала при вкарване до край.

 

П.П. Дааа, сега схващате ли защо Пит Корниш взима много пари за да комплектува системите на "големите"? Това между другото е и едно от нещата да си "голям" - да знаеш какво да правиш / кой да прави.

Успех!

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.