Snowwhite Отговорено Ноември 11, 2004 Отговорено Ноември 11, 2004 /offtopic Аз точно "Пълдин"-а похвалих в най-първото си писане по темата. Цитирай
Steve_Vai Отговорено Ноември 12, 2004 Отговорено Ноември 12, 2004 Виждате ли сега с каква жена сте се захванали да спорите, а? Цитирай
Guitar_man Отговорено Ноември 13, 2004 Отговорено Ноември 13, 2004 Сега и аз да си кажа мнението по темата.Мисля,че българските "китари" по-верочтно са някакъв нов модел тамбура,отколкото китари.Особено Кремоните с тоя тамбурджийски гриф модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
synchu Отговорено Ноември 13, 2004 Отговорено Ноември 13, 2004 Ааа няма да обиждаш тамбурите, много са си хубави даже ... и грифовете им съвсем не са лоши Абе сега класическите им китари в последно време не са много зле....ама навремето цялата им продукция беше отфрат, защото нямаше значение - стол ли е, маса ли е, китара ли е... Цитирай
vovcho Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 Първите ми две китари бяха тези на чичо ми. Кремона - класическа и Орфей - електрическа. Стари са сигурно едно 15на години имат китарите. Не знам колко добре са съхранявани, но Кремоната се е нагънала и има един такъв глух звук, никъв направо. Орфея... ми и той, няма плътен тон. Не е китара това. Което важи и за по-голямата част от китарите, които се продават по магазините в София. За тея Скуяри дето се продават са нямам думи. Цитирай
AXE Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 Не е китара това. Което важи и за по-голямата част от китарите, които се продават по магазините в София. :wow: :wow: :wow: Ти насериозно ли го каза това? Цитирай
AXE Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 А за Squier-ите може, ама иначе се уплаших Цитирай
vovcho Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 Един приятел си купи и "Ибанец" (слагам в "", защото определено не е). Неска свирих на него и напълно се обедих, че вади много пръдлив звук. Да не говорим, че грифа беше крив. Купи си и някакъв овейжън. Освен за акорди в първа позиция като Е А Г и Д примерно не става. Продават се малко хубави китари по магазините. Естествено за много пари. Цитирай
AXE Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 Хубавите неща са скъпи! Не само в София, а в целия свят Пък и аз като се замисля къф зор е да напрайш ква да е китара, и после като се замисля къф още по голям е да направиш наистина добра китара, почват да ми се струват даже евтини Цитирай
synchu Отговорено Ноември 16, 2004 Отговорено Ноември 16, 2004 Това въобще не е така!!! В последно време има изключително добри китари на смешни цени. Аз и Гибсън с крив гриф и куц звук съм хващал, ама това не значи че всички са такива иначе нямаше да ги продават за по 2500$. Ямахите и Squier (и много други) даже и сред евтините им модели има много добри китари. То не е речено че отиваш в магазина и първата китара, която ти хареса "на вид" я взимаш - сядаш и свириш - ако в този магазин няма - отиваш в друг. Още повече един от големите проблеми на БГ магазините (или поне голяма част от тях) е че никой не си играе да "настройва" китарите - грифа, височина на струни, адаптери - за смяна на струни да не говорим. Виждал съм струни дето като дръннеш и ръжда пада от тях. Е как да оцениш такава китара? Вадят ги от калъфа/кашона и тва е... Всяка китара, която не и е радикално сбъркано нещо може да бъде направена употребяема...-не казвам, че са най-добрите китари на света, но са абсолютно годни за употреба и си заслужават парите та и отгоре. Не е важно какво пише на китарата, важно е какъв е инструмента. Единствената гаранция, която дава изписаното Gibson е че 5 китари на 100 са скапани, докато при Squier 50/100 са добри... Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 16, 2004 Отговорено Ноември 16, 2004 Не е важно какво пише на китарата, важно е какъв е инструмента Подкрепям!!! Цитирай
blizzard Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 Според мен темата доста се измести и май за това вече не се поства по нея. Така и така сме стигнали до българските магазини (от българските китари) трабва да знаете, че в xxxx отношението къ м инструментите не е като към талпи. Напротив китарите са в отлично състояние. Друг е въпроса, че българският музикант не свикнал да се отнася адекватно към тях. Нима като ги пробвате ръцете ви са чисти??????????!!!!!!!!! Не разбира се първо хващате китарата оставяте мазни пръсти по нея и после разправяте, че в магазините няма поддръжка. Цитирай
Delyan Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 Според мен темата доста се измести и май за това вече не се поства по нея.Така и така сме стигнали до българските магазини (от българските китари) трабва да знаете, че в xxxx отношението къ м инструментите не е като към талпи. Напротив китарите са в отлично състояние. Друг е въпроса, че българският музикант не свикнал да се отнася адекватно към тях. Нима като ги пробвате ръцете ви са чисти??????????!!!!!!!!! Не разбира се първо хващате китарата оставяте мазни пръсти по нея и после разправяте, че в магазините няма поддръжка. ... ами ако сложат мивки и сапун в музикалните магазини ще си мием ръцете преди да пробваме китарата!!! Каква е ролята на персонала на магазина според теб!? Цитирай
One_Voice Отговорено Декември 7, 2004 Отговорено Декември 7, 2004 еди приятел има няква стара от 50-60 год. ама е рьчна изработка . антика детото само за огрев става Цитирай
Recommended Posts