Stresa Публикувано Май 30, 2005 Публикувано Май 30, 2005 Абе нали всеки е почнал от някъде..... та в такъв смисъл ква беше първата ви китара??? Мойта беше СТРАШНО ДЪРВО (без марка и модел)! Обаче страшно си я уважавам. Ако някой има повечко китарки може да си направи класация по години. В моя случай: 1.) "Дървото" (някъде в далечните 90-те) 2.) Yamaha Pacifica (Декември 2003) Цитирай
black_waltz Отговорено Май 30, 2005 Отговорено Май 30, 2005 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=3111 моята първата беше една изкормена ел китара орфеи с нечовешки прецакан гриф и прагове, цялата беше в трески...... Цитирай
Black Bird Отговорено Май 30, 2005 Отговорено Май 30, 2005 1. Орфеи - Стрела- 93 2. Кремона - червена като гибсън - 93 3. Кремона - черна като фендер форма - 94 4. Пълдин - като Джо Сатриани в тялото 94 5. Маратон - японска с флоид роуз -94- 95 6. Ибанез RBM10 - Реб Бийч модел -95 7. Ибанез РГ450 - 98 8. НоНейм - като фендер - 99 4-5 акустични кремони 93 до 2005 1 полуакустична СТАГ 2005 Цитирай
synchu Отговорено Май 30, 2005 Отговорено Май 30, 2005 2. Кремона - червена като гибсън - 93 И аз съм имал същата '91, '92 Култова просто... След тва некъв Samick, single locking Floyd, с форма на Телекастър, single coil neck, humbucker bridge. Дървото не го знам какъв талашит беше - ама беше много тежка. Като я продадох, прагчетата едва се подаваха над грифа вече. Голямо стъргане падаше. След тва Washburn Nuno Bettencourt (N2) - eдна от най-удобните китари в света според мен. Некаде '99 или '00 беше. Нататък вече не ги помня по години. Аре хеви-метъл Цитирай
NitroBGA Отговорено Май 30, 2005 Отговорено Май 30, 2005 аз съм с две орфейки откакто започнах, но планирам до няколко седмици (дни) да имам Washburn Цитирай
stratocaster Отговорено Май 30, 2005 Отговорено Май 30, 2005 '00 кремона акустична '00 орфей - бая окаян, чак адапторите му пренавивах '02 squier Strat '03 бас Кремона. кътри бойлери '04 jackson JS30 Dinky '05 очаквам след 2 дена един Ibanez RG 7321 - 7 струнен за друго не се сещам..........така и не се научих да свиря като хората :twisted: Цитирай
phile Отговорено Май 30, 2005 Отговорено Май 30, 2005 '91 - синя Кремона (стратокастер тяло), горката жидиа баиа модификации а след това като отиде при братовчед ми е съвсем пострада.... Много много високи струни (на 22-ро отнемаше "минути" и усилия за да се натисне) '94 - B.C. Rich U.S. Custom (The RichBitch) (един от последните модели преди да купиат цомпаниата и да и изкарат производството извън щатите. H-H, Licensed Floyd Rose, Strat Body , Rosewood fingerboard. Наложи ми се да го заложа за да си платя наема иначе щях да остана на улицата и след това се сдухах и заебах изцяло китарата...... '05 - Ibanez RGTHRG1 (prestige limited), уж трябва скоро да ми го шип-нат ама ще видим..... Цитирай
AXE Отговорено Май 30, 2005 Отговорено Май 30, 2005 (Редактирано) 1. Кремона - 99 (Strat type, черна преливка в огнено червено :inlove: ) 2. Univox - 01 (има я на снимка в представянето ми, къстъм мейд от някакъв майстор в Шумен, китара с история 3. Factor SIL 51 - 03 (и нея я има там, много яка китара :inlove: ) 4. Jackson RR5 - 06 :green: ... ХХ. ESP AXE Custom Model :green: Редактирано Май 30, 2005 от AXE Цитирай
Telerig Отговорено Май 30, 2005 Отговорено Май 30, 2005 хаха-първата ми китара беше акустична някаква от пловдивски магазин през 94-та (малее преди 11 години :wall: :wall: ), нищо не пише на нея Звука и е супер зле и е неудобна за свирене, обаче не знам защо- винаги като я пипна и все ми идват супер готини идеи Може би щото тогава бях адски надъхан и музикалното ми мислене беше необременено не знам. А първата електрическа беше бял Squier (stratocaster хехе) пак от Филибето - до Тунела там не знам кой пазар беше четвъртък ли вторник ли сряда :think: имаше един магазин за инструменти с един мазник вътре дето продава - купих я края на 95-та....кви времена бяха тогава готини.... Продадох я 97-ма, но акустичката я пазя да се вдъхновявам ....действа безотказно Цитирай
spotlight_kid Отговорено Май 31, 2005 Отговорено Май 31, 2005 моята първа беше един Орфей много голямо и тежко дърво..после свирих на Гибсън правен незнайно в кой банцик...свирил съм и на 2 баса Орфей...последната ми мотика е един модифициран Скуайър който става само за Ерик Клептън хави Цитирай
black_waltz Отговорено Май 31, 2005 Отговорено Май 31, 2005 уфф аз нещо пак не съм прочел както трябва кво се иска... начи 1 - '01 - гореспоменатият Орфей 2 - '02 - скуаера(онее дет мажа на виедеото с него) чиито собственик от '03 е spotlight_kid 3 - '02 една акустична Орфейка 4 - '03 - Vester - страхотна китарка с флойдче, само сега си мечтая да й сложа едни джъмбо прагчета и ще стане страхотиика ПС spotlight_kid де забраи култовия "Пълдин" бе Цитирай
Fenix Отговорено Май 31, 2005 Отговорено Май 31, 2005 (Редактирано) Една кухарка, собственост на сестра ми. Кремонка, подарена ми от първия ми даскал. Много си я обичам, макар и да е с кофти прагчета, много дебел гриф, никакъв волюм или тон контрол, никакъв пикъп суич, ужасен звук, кофти... (fading out) :inlove: :inlove: :inlove: Jackson DX10D Dinky. :inlove: :inlove: :inlove: - ебати яката китара. Всичко си има, всичко и е на 6! 24 XJ Frets :inlove: Jackson Floyd :wow: адаптерите и са тези с които свири Маx Cavalera, яко тънък гриф... Сега само и притежателят и ако се научи да свири........ Редактирано Май 31, 2005 от Fenix Цитирай
solo5 Отговорено Май 31, 2005 Отговорено Май 31, 2005 1986 акустична Кремона като на дядо Стефчо струните бяха на 1,5см от грифа купих си я с парите дадени ми за рождения ден от баба ми от единствения музикален магазин в Бургас, тогава намиращ се на Фердинандова до магазин Рила. Бях взел баща ми за кураж и като влязохме викам искам една китара изкараха я тази увита в найлон с една картонена гаранционна карта между струните (бях 4-ти клас хлапе тогава) Този магазин беше малък ама беше врашкан със стока. Имаше пиано, гайди, тъпани, барабани, духови и струнни. Гледам аз горе на един рафт една Зебра и ми изтекоха очите. Колко ли не се молих на баща ми, ама не ми я взе. Вика ми ти се научи да свириш пък после ще я купим. Опитах се да дрънча на свободни струни, както не беше настроена и бързо ми мина мерака. Сетих за нея 1988 1989 акустична Пълдин с найлонови струни - желязна кирка е това, звука и е много готин (купих си я със собствени средства) 1991 ел. китара Кремона (т.н. Крава) - тази китарка я купих с помощта на баща ми - парите бяха 50 на 50 процента подарих я на един френд през 2005. Повечето ми музикални спомени са с нея бях си купил български дисторшън и български компресор и много се кефих щото държахме залата за свирене в Механотехникума, където съм учил. Там имаше добра техника за времето си: 6 канален миксер барабани 2х100W + 1x50W тонколони Vermona дек Финезия на който си правихме записчета клавир Vermona и още разни неща, които не работеха и бяха яко прашасали 1997 направих си по поръчка при майстор лютиер от Казанлък полуакустична китара с 24 прага, найлонови струни, пиезоадаптер, куфар 2005 ел. китара Washburn Wi14 - това е най-хубавата китарка, която съм притежавал Цитирай
spotlight_kid Отговорено Май 31, 2005 Отговорено Май 31, 2005 ПС spotlight_kid де забраи култовия "Пълдин" бе верно че в живота ми имаше и такоа нещо като Пълдина Цитирай
black_waltz Отговорено Май 31, 2005 Отговорено Май 31, 2005 ПС spotlight_kid де забраи култовия "Пълдин" бе верно че в живота ми имаше и такоа нещо като Пълдина още си спомням как дрънчахме на нея на пеиката пред блока ви, как отчаяно се опитвах да хвана баре за да издокарам Cemetary Gates.... Цитирай
Recommended Posts