Jump to content
Българският форум за музиканти

Akg или Shure


Lukas_84

Recommended Posts

Здравейте на всички колеги вокалисти.

От известно време ме гложде и прояжда от вътре кое да избера като марка, какви са предимствата и недостатъците на двата производителя, съотношението качество-цена и изобщо бих искал да споделите опита си с двете марки и техните модели достъпни за средностатистическия български музикант.

 

:hysterical: :hysterical: :hysterical:

Вярвам, че ако всеки постне по малко инфо за тези два доказани производителя на микрофони, ще бъде полезно за всички.

 

На всички пожелавам Весели празници и Щастлива нова ROCK година.

:rocker::hysterical: :hysterical:

Поздрави,

Лука

 

P.S.: С тази тема не искам да засегна феновете на другите производите на микрофони. Просто AKG и Shure ми правят впечатление..

Редактирано от Lukas_84
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

 

и двете марки дето си споменал имат доста модели от към 50 до към 300-400 евро. Ограничи малко диапазаона ценово или като модели ако искаш да чуеш конкретни мнения.

 

Аз ще драсна само няколко клишета - Shure 58 е класика и можеш да го видиш в ръцете на много известни певци от голямата сцена. Shure Beta 58 е една идея по-добър и по-готин но и по-скъп. От AKG имам лични наблюдени само върху AKG D-5 - топъл саунд с по-малко високи от Shure 58

 

Определено трябва да обърнеш внимание и на Sennheiser като марка и Sennheiser e 935 както и е 945 също си заслужава да се чят. По нищо не отстъпва на Shure и AKG и всичко друго е въпрос на вкус.

 

 

Еми това са май горе долу класическите модели които са на пазара. Най-важното е да ти пасва на гласа и да те кефи как звучи а дали е Shure, AKG, Sennheiser или друг трябва да е второстепенно

 

Поздрав и дано съм бил полезен

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Основната разлика между ниските и средни класове микрофони на AKG и Shure е в основните честоти - високи, средни и ниски. При AKG високите са малко прекалено силни по моя преценка и това прави звука леко метално-тенекиен. При Shure този проблем отсъства - там високите, средните и ниските честоти са прочти изравнени и това прави звука мек и не-дразнещ ухото. Аз лично ти препоръчвам абсолютната класика Shure SM-58 :) Пък и цената му е прилична.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Определено трябва да обърнеш внимание и на Sennheiser като марка и Sennheiser e 935 както и е 945 също си заслужава да се чят. По нищо не отстъпва на Shure и AKG и всичко друго е въпрос на вкус."

 

 

:metalist::D:recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и от мен :metalist:

Аз също като теб доскоро бях в процес на търсене на добър микрофон...Видях че свириш на барабани,та трябва да поясниш какво точно търсиш-микрофон за пеене или за озвучаване на барабаните :)Ако е за пеене ти трябва добър динамичен микрофон,ако е за озвучаване на барабаните-кондензаторен...дори и да е за вокали ако искаш да го използваш за записи-пак трябва да е кондензаторен (много по-чуствителни са )...А за въпроса ти AKG или Shure ...хм...и 2 те марки за доста известни,но...да ти кажа честно вече не искам и да чуя за Shure...наи-вече заради това че имат много китайски,мексикански и др.копия...още повече пък за Shure SM 58 ...

Ta моите везни наклоняват кум AKG-не че пак нямат китайски варианти,гледай да е made in Austria :D

Aз си взех AKG C 2000 B и съм много доволен :P

Успех от мен-дано съм ти бил полезен :recourse:

Редактирано от SKYFACE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Откровено казано от SM58 не съм впечатлен, AKG е по-добре, но Senheiser направо надмина очакванията ми (пробвах един УКВ). Ако ще е Shure, опитай и новата серия PG58, цената е наполовина, но като качество не отстъпва с много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.