Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Отговорено

Тва не го разбрах - какво значи "за да се намалят шумовете"? Искаш да направиш хъмкенслър ли, какво? Обясни по-обстойно какво имаш и какво искаш да имаш и ще ти обясним как да го направиш!

Поздрави,

влад

Отговорено
Тва не го разбрах - какво значи "за да се намалят шумовете"? Искаш да направиш хъмкенслър ли, какво? Обясни по-обстойно какво имаш и какво искаш да имаш и ще ти обясним как да го направиш!

Поздрави,

влад

Да, нещо такова искам да направя :thumbs_up:

Отговорено

Имаш лс, а тук можете да окълцате спама, да не грози темата ;)

Поздрави,

Влад

• 3 weeks later...
Отговорено

Здравейте!Искам да ви попитам нещо:тези малки квадратчета на главите на адаптера има ли значение на каде са обърнати?..защото на един приятел на Лес Пол-а са от горната страна :metalist::)

Отговорено

/офф

Принципно има значение, защото по тях се познава поляритета на магнита - къде е северен къде южен полюс, но не винаги това е решаващо, защото понякога са обърнати. Демек принципно трябва да са отдолната страна, но на някои адаптери пък трябва да са отгоре - зависи от адапера :thumbs_up: Мисля, че даже точно тук беше говорено из първите постове за това точно ;)

Поздрави,

Влад

• 1 month later...
Отговорено

Алелуя! Навързах го това животно! Тъкмо си мислех да пусна нова тема, но мерси на Nikifena за страхотната тема... Наистина се чудех яко как и ЗАЩО?? Но, след кратък прочит за 15 мин я развинтих споих и завинтих обратно! Мерси пак! ;):)

• 1 year later...
Отговорено

За да не отварям нова тема реших да попитам тук. Как мога да разбера кой модел точно е едно димарзио-хъмбъкър който имам, от доло пише единствено, че е правено в сащ и разбира се, че е димарзио но модел не, освен това изводите му са доста странни има един бял и един черен кабел, както и една гола житца :offtopic-001: помагайте, ако трябва ще ви кача и снимка.

Отговорено

^ без да те разочаровам, но без да имаш лепенка за модел няма как да разбереш кой е моделът. А нужно ли е да знаеш модела и какво ще промени това? :greenball:

Относно изводите - няма абсолютно нищо странно: оплетката ти е маса, едната жица ти е половината от хъмбъкера, разбирай единичен адаптер, другата жица е двоен адаптер. Това как да разбереш коя то жиците коя е прочети първия ми пост :)

• 8 months later...
Отговорено

Здравейте имам един въпрос относно свързването на адаптер. Последвах описаното в тази тема и открих кои са изводите на двете намотки. Адаптера е купен от xxxx преди известно време и на него няма никакъв модел или име на марка. Значи жиците му са 5 на брой, стана ми ясно коя какво е. Всяка от намотките дава съпротивление около 5 КО(не мога да кажа с точност тъй като мултицетътъ е със стрелка) едната намотка е с изводи червен и зелен а другата черен и бял. Искам да го вържа като хъмбъкер без да се превключва нищо. Когато свържа бял и зелен и измеря съпротивлението между червения и черния то е около 11 КО. Когато свържа зелен и черен съпротивлението между белия и червения отново е същотото. Ако свържа червен и черен междубелия и зеления също. И сега въпросите ми са как се отразява това на звукът? Кое е най подходящото свързване ? За най малко шум и най-зъл звук ;)

Отговорено

Трябва да свържеш 2те половинки от адаптерите последователно с фази както съм показал в първия пост. Имаш 2 възможности единия край от половинка 1 да ти е хот, а от половина 2 да отива към маса, или обратното: от половина 1 единия да ти е маса, от половинка 2 хот. Разлика в звука няма. Както написах, трябва да знаеш фазите на адаптерите. DC съпротивлението не те интересува. Благодарение на него най-лесно се намира коя жица от коя половинка е.