metalmorphosis Публикувано Декември 19, 2007 Публикувано Декември 19, 2007 Според вас какво ще е нужно? Не целя да става напълно функционална. Мисля да купя стар Puldin-какъвто се продава във форума, и да го нагодя. Ще може ли да се направи нещо с потенциометрите, така че да не пречат? Чувал съм, че трябва финна настройка, за да не фалшивее. Не звучи толкова сложно,ако имаш добро ухо. Ако ли не, дали ще стане с тунер? Цитирай
Overdrive Отговорено Декември 19, 2007 Отговорено Декември 19, 2007 каква фина настройка бе той пълдина си е твърде фалшив и не обърнат Цитирай
vlex Отговорено Декември 19, 2007 Отговорено Декември 19, 2007 Ако е със симетрични глава и бридж няма да има особен проблем освен потовете и жакове/ключове глупости. Принципно като се обърнат струните на някоя китара и се свири лефт хендид се променя инотнацията на тоновете, но пък някои търсят точно тоя ефект тип Джими Хендрикс... Ще стане и без голямо къртене, но за обръщането на потовете ще имаш доста работа :/ Моят съвет е - не окипазявай китарата! Купи си по-хубаво някоя чамова треска и нея кълцай... Ако тръгнеш да се гавриш с някоя зебра ще си е направо разхищение на материалите :/ И предполагам, че така или иначе ще се наложи да ходиш при някого, който поназнайва повече, за да няма гафове - май ще ти излезе по-ефтино да си купиш директно левичарска метла Поздрави, Влад Цитирай
SomeoneElse Отговорено Декември 19, 2007 Отговорено Декември 19, 2007 (Редактирано) Мисля, че един стар Пълдин ще стане добре по следните съображения: 1.Казваш, че не ти трябва пълна функционалност - следователно едва ли ще ти е такъв голям проблем, че няма да можеш да свириш спокойно от, да кажем 17-то прагче нагоре, което ще стане, заради различно издълбаното разстояние на двата рога на китарата, които ще се обърнат като я хванеш като за лява ръка. 2. Понеже потенциометрите на Пълдинките специално са разположени в една линия успоредна на грифа, можеш да премахнеш Volume-а на Neck адаптера и Тон-потенциометъра, и да си оставиш само Volume-а на адаптера към задното магаре в дупката, която е най-близо до грифа - така предполагам няма да пречи на ръката, която ще удря струните. 3. Продават се едни такива...плоски... ъглови мъжки жакове, с които ако си направиш кабел, няма да стърчи много от дупката за кабела, която ще ти се пада точно под ръката и ако го завъртиш хубаво към държача за колан също, според мен, би пречил малко. Всичко това, мисля, може да бъде направено за жълти стотинки - трябва само да разпоиш и запоиш няколко жици и да си купиш жаковете, за които ти говоря. Ето за това става въпрос (с по-къси болтчета, естествено о.0): 4. Фината настройка става бързо и лесно в ръцете на някой, който знае как да я направи, стига болтчетата по магарето да не са ръждясали Само да вметна, че визирам пълдинки каправени от чам с фурнир отгоре - лично на мен са ми минавали две такива през ръцете, едната от които освежих с нова боя, изтънен гриф и т.н., но ме е яд, че нямам снимки да ви покажа крайния резултат. А и честно да ви кажа, с ни най-малко желание да подклаждам спора "Кремона vs Пълдин", тези пълдинки, които са ми минавали през ръцете хич не бяха лоши с оглед на това, че бяха от масивно дърво (добре де, чам, ама масивен ), сравнително удобни и звучаха не особено добре, но пак звучаха Моите 3 ст'тинки Редактирано Декември 19, 2007 от SomeoneElse Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 19, 2007 Отговорено Декември 19, 2007 Аз съм левак- разбирай левичар.. и левак Преди 10тина години когато си купих първия бас свирих с него като му обърнах струните. Преди това пак свирих на "нормален" бас с обърнати струни. Проблемите при обръщането на инструмент - без значение бас или китара са няколко според формата на тялото и изработката на целия инструмент. На моят бас помня, че главата му забиваше надолу защото центъра на тежестта се беше преместил с обръщането на баса - колана не се държеше вече на по-дългият рог, а на по-късия. Капачките на потенциометрите малко ми пречиха. Жака не чак толкова. Трябва да обърна внимание обаче, че свиря с пръсти а не с перце и ръката ми е по-изнесена извън тялото по тази причиниа. От доста време имам и една десничарска китара която съм купувал само заради факта, че тялото и е симетрично- 2та рога са еднакво дълги. Единствен недостатък остана положението на жака. Оправих го като занесох китарата на лютиер и той проби отвор за жака там където на мен ми е по-удобно. Левичарските китари се намират доста по-трудно и поради тази причина и 2та ми баса са правени, но като цяло номера минава и с десничарска Цитирай
Recommended Posts