Steppenwolf Публикувано Декември 9, 2007 Публикувано Декември 9, 2007 Компактно тринивово ръководство, целещо се с практичност по китаристите. Макар да не присъстват детайлно всички точки от един пълен курс по теория и хармония, то поднася много достъпно фундаменталната теория, необходима на мнозинството форумци. Не се усланя на класическата нотация, което го прави удобно и за изпитващите затруднения с нея. Авторът демонстрира исторически и класически познания. Език: английски Basic Level интервали, акорди, мажорни и минорни ладове Intermediate Level акордови тонове и групи, прогресии, баслиния, акордови замени, мелодически съображения, увеличени и умалени акорди, пентатоника, блус Advanced Level модалност, модална импровизация и композиция, модулация, модална замяна 1 1 Цитирай
Fenix Отговорено Декември 9, 2007 Отговорено Декември 9, 2007 Мерси много! Изглежда много добре синтезирана и от много време искам да попадна на нещо по-кратко и сбито, за да мога като чета по-детайлните неща да имам идея от голямата картина. Цитирай
fluti Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Много е добро това, хубавото е, че е насочено към практиката, а не е някаква отнесена и скучновата теория. Направо да се закарфичи тая тема. Цитирай
Guest Отговорено Декември 16, 2007 Отговорено Декември 16, 2007 Днеска попаднах на това, хубава работа. Ще е добре да се качи и на сайта или някъде в БГ хостинг пространството, че не се знае какво може да се случи с майсонгбук и да нямаме достъп до там... Цитирай
AXE Отговорено Март 27, 2009 Отговорено Март 27, 2009 Наскоро ги прочетох - наистина са много яки! Мерси! Третата част малко ме обърка, но явно ще трябва да ги мина пак Цитирай
Amentis Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 О мерси от край време търсих такова. Цитирай
Flame Отговорено Юли 4, 2010 Отговорено Юли 4, 2010 http://www.jazzguitarlessons.net/ Сайт, представящ систематизирано основна теория на джаза и прилагането й с китара. Всички е представено безплатно, има доста полезни разяснения, схеми и т.н. Например едно от любимите ми нещица е схемата с пръстовки за акорди Пръстовки за акорди Цитирай
RockoBG Отговорено Юли 4, 2010 Отговорено Юли 4, 2010 Някой да го пинне това в раздел китара. Може да ми спести леко търсене на руски романси имам предвид те тая полюцийка Цитирай
Tozi Отговорено Юли 4, 2010 Отговорено Юли 4, 2010 Сайт, представящ систематизирано основна теория на джаза и прилагането й с китара. Добър сайт за начинаещи! Цитирай
Steppenwolf Отговорено Юли 4, 2010 Автор Отговорено Юли 4, 2010 Що се отнася до джаз, Източниците за мен са книгите на Mark Levine и Barrie Nettles. Цитирай
Tozi Отговорено Юли 4, 2010 Отговорено Юли 4, 2010 Литература, да. Има много книги, не са само на Марк Ливайн. Даже и по-добри и изчерпателни. Но тук ставаше въпрос за комерсиален сайт с достатъчно достоверна първоначална информация за начинаещи китаристи. Харесва ми че освен теоретичните теми има и такива за едни от най-важните джаз китаристи и едни от най-важните стандарти които би трябвало да се знаят. А и предполагам за съвсем начинаещи младежи свикнали с компютрите и интернет това би бил по - добър формат. Поне за зарибявака А ако някой е по-сериозен ще си намери другите книги. Цитирай
Ивелин Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 А ако някой е по-сериозен ще си намери другите книги. Започвай да изброяваш! Цитирай
Tozi Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 David Baker - How to play Be Bop Jerry Bergonzi - поредицата. Berklee - Music Theory 1,2 Jerry Coker - The Complete Method For Improvisation Berklee College Of Music - Harmony BILL DOBBINS - A Creative Approach To Jazz Piano Harmony Bret Willmott - Mel Bay's Complete Book Of Harmony Theory & Voicing .............. Цитирай
muzicantini Отговорено Юли 6, 2010 Отговорено Юли 6, 2010 Линковете от първото мнение не работят. Може ли да ги оправите? Цитирай
Recommended Posts