Jump to content
Българският форум за музиканти

Термините


Recommended Posts

Тази тема е за всички незнаещи(в този списък съм и аз)за термините които би трябвало да знае всеки барабанист :wallbash: Надявам се да откликнете на молбата ми тъй като не искам да съм незнаещ :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма термини бе! То има, ама кой да ги използва? Последно време е модерно терминологията да се говори на английски, така че и да ти обясняваме за триоли, тремоло, единични удари, постановки и т.н. по-вероятно е да слушаш за триплетс, роллс, синъл строукс, дабъл строукс, патерни, френч грип, джърмън грип, епидемия от грип и др. Абе зак'во са ни термини, имаме си чуждици :rockon: С две думи: "ТРЮ СТИКС ЪФ ДЕСТИНИ ХИТИНГ ТРЮ ДРЪМС ОФ СТИЙЛ УИТ ДЪ НОЛИДЖ ОФ ТРЮТНЕС ФДЕТ ТРЮ!!! (МУСКУЛ)" Схвана ми идеята мисля :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В интерес на истината "големи картофи" викаме на по-сложните брейкове и изобщо бързите сола (дето има повече бой отколкото финес) :coolp:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля че няма какво да се добави повече по темата,всичко се каза даже научихме и допълнителни неща. ;) И все пак - пич,разрови се из интернет и малко по малко ги научи нещата,видяло се е че в нашия извор на знания всичко е изчерпано (сега се очаква пост около 983469834 реда с отговор на думите ми но...дано поне някой разбере нещо).Успех на цялото население :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;) Така и така сме тръгнали с английския :hooray:THE DRUMMING DICTIONARY :hooray: Дано да е от полза :) За по-подробно обяснение (и като бонус - на български) питай тук :):rockon:

 

За повече информация относно картофите погледнете ТУК :)

Редактирано от marin_zhelezov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добреее дотук със шегичките и базиците мисля че темата е свясна, The-Drummer неси посочил нещо конкретно което те интересува или изкаш всеки да изрежда различни термини които му се струват важни за барабаните ?!! :lol:

 

Така и така има вече създадена тема аз ще питам за един хъм термин....знае ли някой какво значи каса, защо така наричат големия барабан и всъшност от каде идва тази дума...от каса бира ли.....каца със зеле ли...или????

 

вашите предположения или естествено ако някои знае верния отговор :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не знам :) . Този е термин е от предходното поколение :hysterical: . Тряа тях да питам. Аз като приказвам с някой "разбирач" за музика или нещо такова, ползвам просто "бас". Щото като кажа каса и се ослушват като заек в тръстика :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото повечето барабанисти складират всичко останало от сета вътре когато го транспортират. А ако остане място и другите от групата мушват по нещо в дупката. Затуй- каса(технически правилно щайга, но звучи мн селско) :greenangel: ескюз ми за заяждането, просто ми стана смешно =) Дано не съм засегнал никой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото повечето барабанисти складират всичко останало от сета вътре когато го транспортират. А ако остане място и другите от групата мушват по нещо в дупката. Затуй- каса(технически правилно щайга, но звучи мн селско) :) ескюз ми за заяждането, просто ми стана смешно =) Дано не съм засегнал никой.

 

 

:greenangel: Айде дървените философи не тука!!! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.