The-Drummer Публикувано Декември 8, 2007 Публикувано Декември 8, 2007 Тази тема е за всички незнаещи(в този списък съм и аз)за термините които би трябвало да знае всеки барабанист Надявам се да откликнете на молбата ми тъй като не искам да съм незнаещ Цитирай
BODOM4o Отговорено Декември 8, 2007 Отговорено Декември 8, 2007 май като гледам няма желаещи да помагат ама карай де кажи кво те интересува и ще видим с кво можем да помогнем Цитирай
drummer_93 Отговорено Декември 9, 2007 Отговорено Декември 9, 2007 Да,наистина.Класифицирай термините в някакви категории и ще видим с какво можем да помогнем Цитирай
marin_zhelezov Отговорено Декември 9, 2007 Отговорено Декември 9, 2007 Няма термини бе! То има, ама кой да ги използва? Последно време е модерно терминологията да се говори на английски, така че и да ти обясняваме за триоли, тремоло, единични удари, постановки и т.н. по-вероятно е да слушаш за триплетс, роллс, синъл строукс, дабъл строукс, патерни, френч грип, джърмън грип, епидемия от грип и др. Абе зак'во са ни термини, имаме си чуждици С две думи: "ТРЮ СТИКС ЪФ ДЕСТИНИ ХИТИНГ ТРЮ ДРЪМС ОФ СТИЙЛ УИТ ДЪ НОЛИДЖ ОФ ТРЮТНЕС ФДЕТ ТРЮ!!! (МУСКУЛ)" Схвана ми идеята мисля Цитирай
drummer_93 Отговорено Декември 9, 2007 Отговорено Декември 9, 2007 Те тава беше най-великият пост... И те така!!! Цитирай
Danny47 Отговорено Декември 9, 2007 Отговорено Декември 9, 2007 Ето ви един як термин - картофи. Цитирай
marin_zhelezov Отговорено Декември 10, 2007 Отговорено Декември 10, 2007 В интерес на истината "големи картофи" викаме на по-сложните брейкове и изобщо бързите сола (дето има повече бой отколкото финес) Цитирай
GroOveR Отговорено Декември 10, 2007 Отговорено Декември 10, 2007 Аз мисля че няма какво да се добави повече по темата,всичко се каза даже научихме и допълнителни неща. И все пак - пич,разрови се из интернет и малко по малко ги научи нещата,видяло се е че в нашия извор на знания всичко е изчерпано (сега се очаква пост около 983469834 реда с отговор на думите ми но...дано поне някой разбере нещо).Успех на цялото население Цитирай
marin_zhelezov Отговорено Декември 10, 2007 Отговорено Декември 10, 2007 (Редактирано) Така и така сме тръгнали с английския THE DRUMMING DICTIONARY Дано да е от полза За по-подробно обяснение (и като бонус - на български) питай тук За повече информация относно картофите погледнете ТУК Редактирано Декември 10, 2007 от marin_zhelezov Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Декември 10, 2007 Отговорено Декември 10, 2007 Добреее дотук със шегичките и базиците мисля че темата е свясна, The-Drummer неси посочил нещо конкретно което те интересува или изкаш всеки да изрежда различни термини които му се струват важни за барабаните ?!! Така и така има вече създадена тема аз ще питам за един хъм термин....знае ли някой какво значи каса, защо така наричат големия барабан и всъшност от каде идва тази дума...от каса бира ли.....каца със зеле ли...или???? вашите предположения или естествено ако някои знае верния отговор Цитирай
Man0waR Scott Culumbus#1 Отговорено Декември 10, 2007 Отговорено Декември 10, 2007 И аз не знам . Този е термин е от предходното поколение . Тряа тях да питам. Аз като приказвам с някой "разбирач" за музика или нещо такова, ползвам просто "бас". Щото като кажа каса и се ослушват като заек в тръстика Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Декември 14, 2007 Отговорено Декември 14, 2007 е някой може и да знае... от по дъртите Цитирай
7thString Отговорено Декември 15, 2007 Отговорено Декември 15, 2007 Защото повечето барабанисти складират всичко останало от сета вътре когато го транспортират. А ако остане място и другите от групата мушват по нещо в дупката. Затуй- каса(технически правилно щайга, но звучи мн селско) ескюз ми за заяждането, просто ми стана смешно =) Дано не съм засегнал никой. Цитирай
GroOveR Отговорено Декември 15, 2007 Отговорено Декември 15, 2007 Защото повечето барабанисти складират всичко останало от сета вътре когато го транспортират. А ако остане място и другите от групата мушват по нещо в дупката. Затуй- каса(технически правилно щайга, но звучи мн селско) ескюз ми за заяждането, просто ми стана смешно =) Дано не съм засегнал никой. Айде дървените философи не тука!!! Цитирай
Recommended Posts