Jump to content
Българският форум за музиканти

John Bonham-Бонзо и Moby Dick


Recommended Posts

:) Предвид това че има някаква годишнина и всички драм списания трабят за Бонзо и drum solo-то му в Moby Dick реших да пусна една темичка за един от най-добрите рок барабанисти.Списание "Ритъм"* го определя като рокаджийския вариант на Бъди Рич на барабаните а Джими Хендиркс казва че Бонзо имал "заешки крак" във връска със много бързия му десен крак./тъй като знаем че Bonham не обича да използва двойни удари на касата/

 

Да припомня още нещо Бонзо се слави с това че доста често включва разни необичйни перкусии към сета си като например гонг,конги та дори и тимпани което ако е фрий джаз или world music би било по-приемливо но за рокаджийски сет вкючването на много перкусии е меко казано странно. :thumbs_up:

 

Та моето въпросче е: какво мислите за стила на Бонзо, както и вкарването на нетрадиционни перкусии към комплекта барабани?:)

 

 

 

 

 

 

*Става въпрос за лондонското драм-списание Ритъм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен всеки който иска да свири рок музика трябва да почне от Бонзо и Пейст ! Това са хората които определят рок свиренето на барабани ! От тях тръгват нещата. Бонзо несъмнено е име и то не само сред рок барабанистите . Не знам колко от вас знаят че той е един от любимците на Денис Чеймбърс ! Денис не е рок барабанист а много се е учил от Бонзо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;) Има бе - Бонзо от Каскадьори :):):):offtopic-001:

Сега сериозно - това за мен е един от най-направилите ми впечатление барабанисти. Сигурен съм, че всеки от нас е научил нещо от него или поне е забелязал открояващият му се стил на свирене. :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:blink: Предвид това че има някаква годишнина и всички драм списания трабят за Бонзо и drum solo-то му в Moby Dick реших да пусна една темичка за един от най-добрите рок барабанисти.Списание "Ритъм"* го определя като рокаджийския вариант на Бъди Рич на барабаните а Джими Хендиркс казва че Бонзо имал "заешки крак" във връска със много бързия му десен крак./тъй като знаем че Bonham не обича да използва двойни удари на касата/

 

Да припомня още нещо Бонзо се слави с това че доста често включва разни необичйни перкусии към сета си като например гонг,конги та дори и тимпани което ако е фрий джаз или world music би било по-приемливо но за рокаджийски сет вкючването на много перкусии е меко казано странно. :surprise:

 

Та моето въпросче е: какво мислите за стила на Бонзо, както и вкарването на нетрадиционни перкусии към комплекта барабани?:)

 

 

 

 

 

 

*Става въпрос за лондонското драм-списание Ритъм.

 

 

 

 

За мен той е най-великият. Най-вече като мислене. Невероятно раздвижен и специфичен стил има. Да не говорим за техниката му. Адски го уважавам и затова, че свири с единичен педал на касата. Мисля, че той олицетворява перфектния барабанист, но това е моето скромно и субектiвно мнение.

 

 

ПОКЛОН пред John Henry Bonham ! :blink:

Редактирано от the_parasite
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Безспорно, Бонзо е страшилище и крайъгълен камък в рока. Нетрадиционния му начин на свирене определено впечатлява! Боби Рондинели взаимства от него в своето соло перкусионното свирене на комплекта, което е наистина впечатляващо и доста болезнено - вервайте ми. Македонеца посочва две имена, които определят рокаджийското свирене и е напълно прав! Бих допълнил още едно име: Don Brewer от Grand Funk, чието деветминутно соло от далечната 1969 година е оказало доста голямо влияние върху европейските му събратя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.