Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• 2 years later...
  • Отговори 42
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Аз пък винаги почвам от низините,поне така ме е разпявала моята педагожка,после средния регистър и на всяко упражнение качвам с половин тон.Като видя ,че стягам на всочините спирам с разпяването или си давам малко почивка.Винаги трябва да се пие вода при пеене.

Отговорено

Някой може ли да ми каже как да вмъкна тук мой запис?

Искам да пусна една композирана от мен песничка, обаче не знам как...

Отговорено
Някой може ли да ми каже как да вмъкна тук мой запис?

Искам да пусна една композирана от мен песничка, обаче не знам как...

Качи си го някаде и даваш линка тук

Отговорено

Ако до сега не си пял никъде според мен е най-добре да се запишеш в някой хор.Аз съмия пея в такъв.Там ще чуиш всякакви песни и ще те разпяват и постепено ще започне гласът да се оформя и ще започнеш да пееш много правилно на кратко казано ще ти развият гласа в хора и ще ти дадът страхотна основа да продължиш да се занимаваш с музика след това ако го желаеш.

Относно развиването на главовия регистър наистина не трябва да се прекалява,защото там е повече викане,което с много пеене и разпяване на гласът до такива височини започва да звучи приятно,а не грозно крещене.За пример песента на Enigma-Beyond the invisible.ако имаш китара или пияно у вас виж до кой тон стига и колко красиво го пее При това единият път го пее на "И" ,който е много труден звук за високи тонове :)

Отговорено

Ако до сега не си пял никъде според мен е най-добре да се запишеш в някой хор.Аз съмия пея в такъв.Там ще чуиш всякакви песни и ще те разпяват и постепено ще започне гласът да се оформя и ще започнеш да пееш много правилно на кратко казано ще ти развият гласа в хора и ще ти дадът страхотна основа да продължиш да се занимаваш с музика след това ако го желаеш.

Относно развиването на главовия регистър наистина не трябва да се прекалява,защото там е повече викане,което с много пеене и разпяване на гласът до такива височини започва да звучи приятно,а не грозно крещене.За пример песента на Enigma-Beyond the invisible.ако имаш китара или пияно у вас виж до кой тон стига и колко красиво го пее При това единият път го пее на "И" ,който е много трудна гласна за високи тонове :)

Отговорено

Ако искаш да се развиваш като солов изпълнител не се записвай в хор!

и изобщо тия упражнения много са грешни ...в истинското пеене няма позиции !

Отговорено

Уау, Азисе, много смели и безпочевни твърдения.

Я да видим като не си ходил на хор и не си се разпявал и упражнявал как пееш всъщност.

Пусни един линк да те чуем, па тогава се прави на Master! :hysterical:

Отговорено
Ако искаш да се развиваш като солов изпълнител не се записвай в хор!

и изобщо тия упражнения много са грешни ...в истинското пеене няма позиции !

Значи ако някой иска да се изявява като хоро изпълнител никога да не записвам в хор.Там ти взимат гласа и го пускат през една машина,която го променя и ти вече никога няма да можеш да пееш сам дори и във вас да искаш да си попееш не можеш,защото си пял във хор и ти трябва поне от ще 4-5 души,за да започнеш всякакви певчески дейности.

Ти си адски зле.Упражненията за разпяване в хора съм ги чувал да ги използват много различни педагози.То нали то ва е целта на рязпяването да ти загрее гласът преди пеене,а не от вратата и айда почвай да пееш.Плюс това е много добре да почнеш да пееш точно от хор от малак,защото там ти развиват гласа до ниво "не пея фалшиво".За поп пеене едвали ще те вземат на 10 годинки, а за оперно да не говорим там нещата стават към 30-те.Така,че аз не вийдам основание да е лошо да се пее във хор :hysterical:

Отговорено

в хора могат да ти развалят гласа

освен това не е хубаво да се търси позиция при пеенето. прави упражнения ,но недей да търсиш позиции на гласа ,защото те променят режима на работа на гласните връзки и пречат на звука да изтича естествено

Отговорено
(...)не е хубаво да се търси позиция при пеенето. прави упражнения ,но недей да търсиш позиции на гласа ,защото те променят режима на работа на гласните връзки и пречат на звука да изтича естествено

Би ли разяснил какво точно визираш под "позиции" в случая, и ако, бога ми, съм те разбрал правилно, би ли се обосновал?

Отговорено

Ами много просто мога да ти обясня -звука иска да изтича ,а ти му търсиш форма и го спираш ...това води до променяне на гърлото и създаване на по- беден звук ... :)

Отговорено (Редактирано)
Уау, Азисе, много смели и безпочевни твърдения.

Я да видим като не си ходил на хор и не си се разпявал и упражнявал как пееш всъщност.

Пусни един линк да те чуем, па тогава се прави на Master! :)

Подкрепям това, Азисе, още повече, че така и не се обоснова - с факти, а не с твърдения. Та ти току що отрече класическото пеене! И, повярвай ми, неоформени гласове никой не харесва да слуша, ако и на някои да им се налага да си ги дооформят софтуерно :) (знаем как става, всички сме виждали и чували какви чудеса вършат софтуерните инструменти за обработка на вокални партии). Имай тежкото си мнение, колкото и нелепо да е то, но моля те, обосновавай го, така че да го направиш меродавно. Защото иначе само си щракаме глупости. И туко виж някой по-податлив на нелепици колега ти се вързал на глупостите. Аз, честно казано, така и не разбрах как могат да ти развалят гласа в хора.

Редактирано от CorvusCorax
Отговорено

А ти къде си учил пеене ако не е тайна ? :) Това ,че си ходил на няколко урока в местното читалище не те прави познавач на певческото изкуство още по- малко на класическото пеене !Изобщо пеенето е много проста работа ,но вие го усложнявате с разни философствания и го превръщате в мъчение ...

Исках да ви помогна ,но явно още сте на доста самодейно ниво

Дерзайте :)