Tomov Публикувано Ноември 29, 2007 Публикувано Ноември 29, 2007 (Редактирано) Здравейте! Ровейки се из нета попаднах на тази схема на усилвател за слушалки: ЩРАК! И в мен изникват два въпроса: 1. Възможно ли е лампата да се замени с аналог, който също работи на батерии (ако не може да се намери 6922) ? 2. Предполагам буферът BUF634 може да се замени (при евентуална липса) ? Ако имате някакъв опит, моля споделете, а ако не - изкажете мнение. Редактирано Ноември 29, 2007 от Tomov Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 29, 2007 Отговорено Ноември 29, 2007 Всичко е възможно, но седи въпроса защо точно лампа с батерия. Дали е добро решение? Колко е голяма батерията и колко ще държи? - имай предвид, че ще искаш да е стерео, тоест консумацията на ток става 2 пъти по-голяма. Лично аз не намирам решението за удачно, и по-важното не прави схемата ала "джобен формат" освен ако не си фен на мобилни фотоапарати от 80-те Не ми харесва и изходния буфер. Не е ясно и какво става с режма на лампата когато започнат да се изхабяват и 2те батерии Виж ТОВА решение - без лампа е, работи на 9 волта и консумира много малко ток. Според това което съм чел има и доста приличен звук. Цитирай
Tomov Отговорено Ноември 29, 2007 Автор Отговорено Ноември 29, 2007 Исках да се пробвам с нещо лампово и като за първи опит, това ми се видя най-лесно. Бих се радвал ако споделите някои изпитани схеми на лампов усилвател, като за начинаещи (било то и еднотактов), нещо, което сте правили и е с достъпни елементи. Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 29, 2007 Отговорено Ноември 29, 2007 хм... търсиш схема на лампов усилвател... за слушалки или poweramp? ориентировъчно колко вата ? Цитирай
Tomov Отговорено Ноември 29, 2007 Автор Отговорено Ноември 29, 2007 (Редактирано) Ами за каквото и да е, но на първо време за слушалки, защото такъв бих искал да си направя. Ако елементите са достъпни е плюс разбира се. А ако изпадне нещо подходящо за пауърамп мисля 30 вата, 50 МАКСИМУМ ми стигат... Редактирано Ноември 29, 2007 от Tomov Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 30, 2007 Отговорено Ноември 30, 2007 Пробвай Това мини кат на бад кат 2 лампи. По-просто не се сещам Цитирай
Tomov Отговорено Декември 1, 2007 Автор Отговорено Декември 1, 2007 Искам да питам също: Какъв трябва да бъде крайният трансформатор ? И Какъв трябва да бъде захранващият ? Могат ли да се намерят по нашите магазини или да се поръчат от някъде ? Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 1, 2007 Отговорено Декември 1, 2007 Какъв трябва да бъде крайният трансформатор ? И Какъв трябва да бъде захранващият ? Специализирани. Трябва ти траф за СЕ лампов усилвател с ел84 на изхода, Захранващия трябва да дава напреженията които са написани. Имай предвид, че след като се изправи напрежението след греца става по-високо. Могат ли да се намерят по нашите магазини или да се поръчат от някъде ? Не съм виждал по магазините, а за поръчване сигурно може, ако изпращат до БГ. Потърси из разни онлайн магазини в които продават подобни неща. Цитирай
Tomov Отговорено Декември 1, 2007 Автор Отговорено Декември 1, 2007 (Редактирано) А има ли лампова алтернатива, чиито елементи са достъпни в България ? Въпросът е към всички, ако сте правили нещо лампово тук у нас, моля споделете. ЕДИТ: Схемата на мини кат сингъл енд ли е ? В смисъл виждам и 12ах7 лампа, която мисля е предусилвателна. Намерих в един сайт single-ended EL84/6L6 output transformer и push-pull EL84/6L6 output transformer. До колкото разбрах ми трябва първият и то за 8 ома товар. Остава въпроса за захранващият... ... търся с вторично 320 волта V 6,3 за отопление... Редактирано Декември 1, 2007 от Tomov Цитирай
bratmito Отговорено Декември 1, 2007 Отговорено Декември 1, 2007 Намери някое лампово радио и му вземи трафовете.Идеални са за целта.Даже можеш и шасито да използваш. Цитирай
bir4o Отговорено Декември 1, 2007 Отговорено Декември 1, 2007 А има ли лампова алтернатива, чиито елементи са достъпни в България ? Въпросът е към всички, ако сте правили нещо лампово тук у нас, моля споделете. ... търся с вторично 320 волта V 6,3 за отопление... За захранващ такъв пиши на Greqq а изходни за ел84 аз събирам от стари бг лампови апарати -търси по битаци и вехтошари Цитирай
bir4o Отговорено Декември 1, 2007 Отговорено Декември 1, 2007 Пробвай Товамини кат на бад кат 2 лампи. По-просто не се сещам Извинявай а случайно на тази схема да знаеш за колко ома слушалки е ? Цитирай
Tomov Отговорено Декември 1, 2007 Автор Отговорено Декември 1, 2007 Нямам ни най-малка представа... Цитирай
Tomov Отговорено Декември 1, 2007 Автор Отговорено Декември 1, 2007 Благодаря на всички отзовали се. Сега започва голямото търсене на краен и изходен трансформатор (респ. и на старо лампово радио)!!! Ако някой има нищо предвид да пише, може и ЛС. Цитирай
Overdrive Отговорено Декември 1, 2007 Отговорено Декември 1, 2007 последното ми практис комбо (5вата със 6в6 и 8") го направих със захр. траф от радио, на който намотах допълнително 200-300 навивки на ръка (нямам машина) за да вдигна волтажа колкото трябва - има си софтуери за смятане на трафове, изходен ползвах от бг телевизор и звучи много стабилно, особено пък на 12" ако се пусне Цитирай
Recommended Posts