vhcs Отговорено Ноември 29, 2007 Отговорено Ноември 29, 2007 ^Рафо, и си прав и не си прав. има няколко начина на свързване и те вече са споменати. Аз просто давам още една идея която е малко по далечна от първоначалното питане, но не се отдалечава по същество. Пича търси начин да вкара добри ефекти към ламповия си саунд а в тая област G-Major е едно от най-добреите решение и си заслужава да се спомене. На същата цена горе долу колко Бос ГТ8 е а и има оферта от доста време за него от Тони на които "бартера е в кръвта му" както сам обича да казва .... та аз просто направих връзката. не смятам че е офтопик, но ако все пак е така сори за боклука и можеш да разгънеш метлата и да го зачистиш Поздрави Алекс Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 29, 2007 Автор Отговорено Ноември 29, 2007 (Редактирано) ...благодаря ви за предложенията колеги...обаче за хорус и дилей ГТ8 е достатъчно добър...а и в екстремни случаи ме подсигурява със симулациите които мога да ги мина през централно ако: 1.ненадейно изгоря лампа 2.не мога да мъкна ГАРЛАНД-а по обективни причини...а далеч не всеки път ще имам възможност да го вземам...тези две причини правят БОСС-а незаменим на този етап...що се отнася до свързването вероятно 4кабелния метод е много добър...но при мен не се получава не знам поради що...за сметка на това с простия трикабелен метод след като настройх нивата от процесора работи ПЕРФЕКТНО...затова аз лично броя проблема за решен...не ми е нужно да си блъскам главата защо не се получава с четири кабела щом ми се получава с три...и изобщо колкото по-малко кабели толкова по добре...аз съм фен на простите работи...и поради това изобщо ползвам за ефекти процесор а отказах камиончета...многото кабели ме разболяват...освен това Галин ми е написал следното...а той би трябвало да разбира от усилвателите ГАРЛАНД: "...С две думи ако ще ползваш процесора само за модулации и други ефекти без драйв, го свързваш така: Китара - Амп - Send - GT8 – Return Ако ще ползваш GT8 с драйв, тогава: Китара - GT8 - Return. Възможни са и други варианти, но това според мен са най-удачните. ..." ...а след като няма да ползвам гадните изкуственяшки драйвове на процесора повече от ясно е че схемата: Китара - Амп - Send - GT8 – Return ме урежда идеално... Редактирано Ноември 29, 2007 от preIbanez Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 29, 2007 Отговорено Ноември 29, 2007 как така "ненадейно" да изгориш ламба? тва да не става ей така - свириш и хоп изгаря - аз от 2-3 години ползвам едни и същи, а съм виждал и 30 годишни ампове с оригинални ламби (друг въпрос че емисията е заминала отдавна) Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 29, 2007 Автор Отговорено Ноември 29, 2007 ...ами те лампите понякога се случва да изгарят...както и струните да се късат...дори понякога чисто нови като ги напъне човек(струните де)...иначе представете си следните реалистични ситуации: 1. имам 4-5 концертни дати в различни градове навързани една след друга...пътуваме с микробус...на втория ден обачеизпускаме главата при пренасянето и лампите стават на сол...ако нямам процесор или трябва да отменя останалите концерти или да прося неподходяща техника от местните банди с която да звуча отвратително... 2.обажда се менаджера на групата ми и казва..."пичове уредил съм ви страшно турне в русия...на отиване сме със самолет...на връщане пускаме с влака град по град....ГАРЛАНДА отпада автоматично...с менаджера сме се уговорили винаги да имам под ръка процесор за да може да ни урежда концерти в които пътуването с микробус е проблем.... 3.искам да ходя на репетии и да звуча добре...а гарланда да си седи в къщи...не искам да го оставям в репетиционната...и логично че не мога да го нося всеки път... ИЗВОД: поради това искам да си имам всичо де що има в един процесор с всичките му там симулации...освен това наистина НЕ съм съгласен че Хоруса и дилея му не важат... Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 29, 2007 Автор Отговорено Ноември 29, 2007 ...даже двама мениджъри... между другото последмо се спрях на комбинацията Хорус & Ривърб за солата че дилея нещо маже на неравноделните пасажи... Цитирай
Recommended Posts