Jump to content
Българският форум за музиканти

Барабани за начинаеща =)


Recommended Posts

Ето ти идея. Мога и по-детайлни снимки на отделните части да постна!

 

 

 

 

 

 

practicekitzz3.jpg

 

 

-ГОТОВИ PVC тръби!

 

 

 

 

dsc02125od6.jpg

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

М.. да, с PVC тръби е доста лесно. Няма нищо за огъване. :hysterical:

 

А как си застопорил педалите че да не мърдат?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва не съм го правил аз, в един форум го намерих. Но мисля след време да се вханем с групата и по този начин да си направим електронен сет със самоделки тригери за безсрамно малко пари. :)

 

Иначе за тва съм сложил и втората снимка, точно защото на първата не са застопорени... та втората ти дава идея за пад за каса как да си направиш. :)

Редактирано от IgniteAll
Нарушение на правилото за цитат на предишен коментар.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тея и двете снимки са покъртителни!!това с PVCто ме уби направо!ето на това се вика бедност - нерадост!!

а на кардана какви чукчета е сложил колегата не е истина :greenangel:

сори за оффа!!

по темата:

Колежке идеята за репетиционна е най-добра според мен също,не носиш нищо,не тормозиш съседите и т.н.

а за в къщи според колкото парички имаш с такъв инструмент ще се обзаведеш но и аз препоръчвам новия инструмент!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз не че съм най-вещият ама от мене един съвет - недей да свириш върху книги щото ще си имаш проблеми с китките (ако вече си нямаш де) ... задължително земи подходяща гума или подложка от мишка ... ако искаш да свириш без да си скапеш китките на ръцете де ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

аз също съм начинаеща и приемам всякакви съвети.засега думкам на каквото ми падне.много ще съм ви благодарна ако някой пусне снимка на някой направен от подръчни материали,но не мн примитивен тренажор.

и кои палки са по добри?леки или тежки?

а и за тва букварче за което стана дума откъде може да се намери?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако имах 300-400 лева щях да продължа да си спестявам за нещо по-добро.

а иначе днес си взех глух барабан и мн се радвам!мн добра работа ми върши.дрънкам та направо пушек се дига

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

недей да свириш върху книги щото ще си имаш проблеми с китките ... задължително земи подходяща гума или подложка от мишка ... ако искаш да свириш без да си скапеш китките на ръцете де ...
:offtopic-001: Това нещо май него разбрах, как така ще си скапеш китките какво искаш да кажеш?!? :offtopic-001:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уважавам всички дето сте добрите барабанисти и казвате да не бърза със сета обаче момичето иска да свири с група и да се кефи. Моето мнение е че всичките тия сухи тренировки в един момент стават досадни и по-скоро заради това да се откаже от любимото занимание отколкото ако свири на сет с по-малко сухи. Сухите са важни, но мисля че допира с комплект е не по-малко важен. Нещата са прости - свирене на сет е кеф и ако се лишаваш по-често от тоя кеф цялата работа губи смисъл. Освен ако не искаш самоцелно да станеш най-великия барабанист на света.

 

Значи по темата конкретно. Rock_Alternative, за място за сета най-достъпно е в читалище, мойте барабани, както и на приятели са по читалища, така че моят съвет е да поразпиташ читалищата около вас.

 

За комплекта- аз също свиря от година и имам барабани, но не са много хубави, и постоянно трябва нещо да купувам, затова и моя съвет е да си купиш нещо по-хубаво като събереш повече пари някак...

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

недей да свириш върху книги щото ще си имаш проблеми с китките ... задължително земи подходяща гума или подложка от мишка ... ако искаш да свириш без да си скапеш китките на ръцете де ...
:yes: Това нещо май него разбрах, как така ще си скапеш китките какво искаш да кажеш?!? :thumbs_up:

 

Книгите, дървото и всякакви твърди повърхности не обират кинетичната енергия на засилката на палката и това се дължи именно на плътността на материала, от който са направени. Когато удряме с палката тя придобива кинетична енергия равна на енергията, която й придаваме от ръката плюс енергията на ускорението, което получава от действието на гравитацията и масата на палката. С тази си енергия палката удря повърхността (барабана, практис пада, книгата, дъската).

 

Ако повърхността, по която удряме е мека (но опъната) като кожата на барабана или гума, то палката отскача и при правилна постановна не са необходини усилия за това и не се усеща никакъв натиск в китките.

 

Ако повърхността е твърда (или стискаме прекалено много палката), то когато тя падне, поради твърдостта на материала, запазва много повече от енергията си. Меката повърхност обира повече кинетична енергия, защото се деформира (вдлъбва) при удар. Твърдата повърхност не се променя и енергията на палката, необходима за деформация на меката повърхност остава в нея. Това поражда вибрации у палката, които се насочват към китките, които един вид се превръщат в амортисьори.

 

При свирене ръцете не трябва да бъдат насилвани от излишно напрежение. Неправилната постановка и неправилната повърхност за упражнения водят до точно това. А то е нездравословно.

 

 

 

По темата: Момичето да си вземе една дъска, да й лепи една подложка за мишка и бой упражнения и да напредва. Ако има възможност да си вземе и комплект да има. Но без упражнения не става номера (а и кефа после). :)

Редактирано от marin_zhelezov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите! Вече си направих сама цял сет от парчета подложка за мишка и дискове. Общо взето изглежда идиотски, но ми помага да си репетирам парчетата вкъщи. Относно идеята за читалище вече съм задвижила един проект за репетиционна в училище и може би ще се осеществи надявям се! На handsfull пожелавам успех и да не се отказва! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.