Jump to content
Българският форум за музиканти

Help: Помощ за избиране на Ел. Китара!


HidePower

Recommended Posts

Пич какво искаш да кажеш, че като свиря от точно 1 седмица трябва си купувам китара от 2000 долара...немисля, виждам че си голям спец, но тука става въпрос за първа китара на която само ще се упражнявам и немисля да дам повече от 250 лева. Затова ми препоръайте хубава за парите си китарка, апък понататък ше му мислим :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 44
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Въпросът е, искаш ли китарата да е удобна, с ниски струни, вярна, приятно звучаща, и без никакви механични проблеми - ако отговорът е да, то повечето евтини китари не са много добър избор.

 

Ако възнамеряваш само да си се упражняваш, може да си вземеш един орфей за 40 лв, нали така?

И тя е хубава за парите си...

Може и на една летва да си сложиш мостче и ключове - и да си направиш фретлес китара.

 

Защо изобщо тогава се интересуваш от китари, ако качеството не те интересува?

 

Аз не мисля, че това, че човек свири от скоро непременно означава, че хубавия инструмент му е излишен.

 

Ако прочетеш по-първото мнение , което съм дал по темата, ще видиш, че така или иначе съм препоръчал някои евтини варианти за това, което човека търси, така, че твоите коментари са малко неуместни.

Освен това съм казал, че евтините китари, за които говоря, стават за начинаещи.

Май ми се струва, че някак си, не можеш да преглътнеш факта, че евтините китари са си евтини китари, и ти се иска да имаш много евтина китара, която е много добра, и всеки, който казва, че всъщност евтините китари нямат скъп звук, те дразни.

 

Аз вече от години свиря на преправяни бългаски орфеи и пълдини със сменен хардуер - а не веднъж съм имал възможност да си купя дори и не особено евтина китара от магазина. Не смятам обаче, че китарите, които у нас се смятат за "нисък" и "среден" клас имат нещо общо с тези определения. Повечето от тях са просто измежду най-евтините възможни китари, които могат да се внесат. Главното им предимство пред тези, с които аз свиря, според мен, е че са по-лъскави, и имат по-лесен достъп до високите позиции. Аз претендирам, че имам някакъв слух, и да ти кажа, някакво явно предимство в звуково отношение не долавям. Единствените китари, които ми харесаха, когато току-що ги бяха внески бяха Vintage - да не кажа 1:1 гибсънски звук. Сега някои хора казват, че ги били развалили, дано не е така....

 

Но това не променя нещата, така, че - свиквай с тях!

 

Тая оферта за 350 е много добра! Тя вече си заслужава парите. Поне е с хубави адаптери, а не с ония пръчки, дето ги слагат на евтините китари.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре кажи ми какво хубаво мога си зема за 300 лева...?

Пич 1-во от сега почвам 2-ро просто нямам финансова възможност засега за нещо по скъпо ( не рабятя на 16 съм....)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижте сега:

axxess не си прав, защото колегата спомена китари, които са доста евтини и са идеални като за начало, но да си вземеш 2000 лева китара в началото хич не е добре, защото на китарата ще и се е** майката от свирене с извинение за израза. Евтините китари и без това са си прецакани само се допрецакват, докато не стават за нищо :hysterical:

HidePower ми писа ЛС, че си е харесал комплект като моя Washburn за 512 лева. Не знам дали си го е взел вече, но ми каза, че харесал комплекта. Китарката е с двоен бридж адаптер и 2 сингъл койл. Сигурно ще има нужда от интониране като моята, но иначе китарката си я бива.

Редактирано от Slav
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз обясник а и немисля да "свиря" на китарата а да се упражнявам само на нея.Просто нямам финансова възможност. И може ли да ми кажете САМО китара за 300 лева :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=31173

-на тая втората и бях сменял позиции преди време - е, определено не е от най-чистите ми смени, но пък се свири добре на тоя рефрет...

 

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=31077

Тази, последната има вид, и ми харесва на мен като възможност...

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=31077

Тази, последната има вид, и ми харесва на мен като възможност...

че има има ама е запряна в пловдив защото ще я пробвам :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пазарна икономика...

И аз така им казах миналия месец за тока, ама....

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя съвет е земи си комплект за 200 ли 300 леа колко тама намериш и научи основата,после мисли за други.Не ти треа ся скъпа китара да свириш сола и такива работи треа ти обикновенна да научиш гами акорди и т.н после докато задобрееш отделяй някой лев и си земи некоя яка и малко по малко и техника ше си набавиш и така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен тия комплекти са чиста загуба на пари. Нито китарата е свястна нито кубето е свястно нито нищо... Спокойно може да убие мерака на някой който е решил да се научи, макар не всички комплекти са такива но... риска според мен не си заслужава <_< , та моя съвет е да постискаш още малко зъби да си събереш малко по свястна сума през това време да се нахъсъш и да си вземеш нещо по качествено и да се разбиеш :greenball::D:headbang:

 

 

 

Rock On!! :hysterical:

Редактирано от ...denied
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Начи сички тия коментари се свеждат до извода че 400 леа нема да му помогнат за китара.Така че пич явно ти сам треа си решиш кфо искаш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе един познат ми предлага ей тоя орфеус www.fotos.web.de/fachmarkt/Orfeus за 50 лв кажете ми дали си струва или е боклук

Редактирано от emancipaciq
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

земи си Squier showmaster имам такава от 3 месеца и си е супер добра 300 лева некаде е , може да си свириш абс всичко на нея , според мене по висок клас китара ти требва само ако си професионален музикант или си некои виртуоз на китарата , или

просто си се вманиачил малко в повече . За начало китара до 300 лв си е супер :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.