Valnyr Публикувано Ноември 20, 2007 Share Публикувано Ноември 20, 2007 Така да ви питам тука скъпи съфорумци убафата ми кухарка се цепна в грифа точно къде се свързва с тялото ама не цепнала а поне по мое мнение може да се лепне... някак си как да го направя или да отида на китар-майстор...ще видя и снимка да сложа...ама нямам под ръка фото... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Ноември 20, 2007 Share Отговорено Ноември 20, 2007 Няма да изненадам останалите, ако кажа, че нищо не разбрах от написаното..!? Напиши подробно, точно и ясно какъв е проблемът, защото така пак ще гадаем и нищо няма да излезе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Aureliano Отговорено Ноември 20, 2007 Share Отговорено Ноември 20, 2007 Здравей, можеш да залепиш грифа с каноконлит или епоксидна смола. Докато засъхва, трябва да е притиснат към тялото. Това е важно, защото ако засъхне разместен, става кофти. Успех! Така да ви питам тука скъпи съфорумци убафата ми кухарка се цепна в грифа точно къде се свързва с тялото ама не цепнала а поне по мое мнение може да се лепне... някак си как да го направя или да отида на китар-майстор...ще видя и снимка да сложа...ама нямам под ръка фото... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fanatik_Priest Отговорено Ноември 20, 2007 Share Отговорено Ноември 20, 2007 Бааа, човеко, ти си се паникьосал от случката и нищо смислено не си написал, освен че едва разбрах, че си си счупил грифа на хубавицата... Пробвай отново, ама пиши подробно, какво е станало и ще получиш отговор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valnyr Отговорено Ноември 20, 2007 Автор Share Отговорено Ноември 20, 2007 да бре ще гледам да намеря някой с фото... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Ноември 20, 2007 Share Отговорено Ноември 20, 2007 (Редактирано) е*ахти заглавието е*ахти поста е*ахти правописа нищо не се разбира значи хем се е цепнала, ама не, не се е цепнала Редактирано Ноември 20, 2007 от Overdrive Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Ноември 22, 2007 Share Отговорено Ноември 22, 2007 Те убавиците са така..... се някой ги "цепва" някога...... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ruidolff Отговорено Ноември 24, 2007 Share Отговорено Ноември 24, 2007 Господа, темата е интересна и подобни случаи не са рядкост. Снощи си писахме с Аурелиано по този повод какво лепило е най-добре да се използва в случая. За жалост и двамата не сме много наясно, поради начина на изразяване на пишещия - Валнир?!, ако не се лъжа. Моля да опише по-точно повредата и, ако е възможно, да приложи една снимка. Рудолф Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valnyr Отговорено Ноември 26, 2007 Автор Share Отговорено Ноември 26, 2007 еЙ сега ще постна снимки най-накрая я снимах (darling-a) демек китареското ми . Ето ги и тях: и вече се надявам някой да ме разбере след като ги показах на един съфорумец(Fanatik Priest) той се изказа цитирам: "Въй...Лелиии..." но да чуя и вас.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Ноември 26, 2007 Share Отговорено Ноември 26, 2007 "Въй лелиииии" я! Разлепила ти се е сглобката на грифа. Вероятно лепилото което са ползвали в завода не е било особено качествено или е било старо, негодно и т.н. Поправимо е спокойно Хубавото е, че поне от снимките не личи да са се отчупили парчета => проблемът е само и единствено в лепилото. Най-вероятно си сложил по-твърди струни от предвиденото за тази китарка Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Ноември 26, 2007 Share Отговорено Ноември 26, 2007 Ами...сега я носиш при някой да я залепи... Или може да се опиташ сам, ако смяташ, че ще се справиш... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 26, 2007 Share Отговорено Ноември 26, 2007 Лепил съм подобни случай с PVA лепило BISON BOIS, както и ROSS. Става здраво. Само стяги ще ти трябват, и трябва да си направиш постановчица за лепене. Подпъхни лепилото с някаква спринцовка колкото се може по-навътре в сглобката, изчакай 1-2 минути, и притисни сглобката така, че лепилото да излезе, и вътре да остане само колкото е необходимо. Ако си мераклия, може да пробваш, долколкото е възможно, да изчистиш повърхностите от старото лепило. Ако това е класическа(не уестърн) китара, която е била за найлонови струни, а си и сложил метални -> не се учудвай - винаги така става. Ако пък е за метални, слагай тънки. Като лепиш, внимавай да не притиснеш грифа надолу прекалено много, и да не изкривиш фингърборда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valnyr Отговорено Ноември 26, 2007 Автор Share Отговорено Ноември 26, 2007 ахам мерси много а да питам евентуално някой да прави това за лепене или колко струва лепилото...и в Райзинг-а дали ще ме гледат като идиот ако ги питам за лепило или помощ при поправка... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ruidolff Отговорено Ноември 26, 2007 Share Отговорено Ноември 26, 2007 Евтиме, човекът май ще я оплеска. Дори да лепне сглобката на грифа / макар че това е дръжката, а не е грифа/, много ме съм нява, че ще спази правилния наклон. Мисля, че и Влад имаше мерак за такъв тип ремонти, ама не му е сега времето. Какво ще го посъветвате, не знам. Можем като начало да го поразпитаме има ли някакви навици за работа с инструменти и малко сръчност. Ако ги няма - има два начина - да почва да се бори с материала, или да търси помощ.Поздрави на студенцията от Рудолф! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Ноември 26, 2007 Share Отговорено Ноември 26, 2007 точно грифа е ти на кое викаш дръжка не разбрах в крайна сметка кво ще ги питаш в райсинг форс - да не са магазин за дърводелски материали - иди в такъв или строителен и търси въпросните лепила Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts