dulce Публикувано Ноември 20, 2007 Публикувано Ноември 20, 2007 здравейте аз от скоро ходя на уроци по пиано и напредвам много бързо затова ми препоръчаха да си взема пиано в къщи за да се опражнявам моля за съвет защото не съм много запозната с изискванията за едно добро пиано от това което прочетох ровейки се из интернет беше че е най-хубаве да си взема едно немско пиано,но незнам??? затова моля вас, които разбирате от това да ме посаветвате! благодаря предварително Цитирай
annimm Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 моят съвет е да си вземеш едно прилично руско пиано - викат им работни. защото ти върши перфектна работа за работене на пасажи и други подобни като започваш да се учиш сега е по- добре, защото така ръката ще ти свикне с твърдостта на инструмента. освен това като се научиш на лошото после на хубаво е 2 пъти по- сладко Цитирай
dulce Отговорено Ноември 23, 2007 Автор Отговорено Ноември 23, 2007 ами аз предпочитам пианото пред йониката Цитирай
BPEMETO Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 Аз ще си взимам другия месец Yamaha PSR E313, но смятам да си взема и пиано малко по-късно. За колко пари може да се намери пиано ( единственото изискване към него е да свири правилно =) ? Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 За колко пари може да се намери пиано ( единственото изискване към него е да свири правилно =) ? Правилното свирене само ти може да си го направиш (явно имаш предвид да не е много фалшиво и с приемлива механика). 300-800 лв. - руски пиана в различно състояние 600-2000 лв. - немски/чешки пиана в различно състояние Имай предвид, че ако вземеш нещо за 300-500 лв. то задължително ще се нуждае от акордиране и постягане на механиката, а като включиш и превоз/пренос...пак ще ти дойде над 500-600 лв. При избора е добре да отидеш с човек, дето е по-наясно с пианата, понеже може да се обзаведеш с инструмент, на който вирбелите му изпускат и така у вас постоянно ще имаш едно пиано, свирещо с половин тон по-ниско... Да не забравиш да го провериш и за механични проблеми на всеки клавиш...педалите също, защото ако демпферите не залепят добре ще има да ти отзвучават цели октави или отделни тонове... Цитирай
Recommended Posts