Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за покупка на китара


Silvia

Recommended Posts

Здравейте, по принцип съм пианистка, но искам да се науча да свиря и на китара. В момента нямам инструмент и ми се иска да си купя възможно най-скоро, но нямам необходимата информация. Харесах си една китара, но незнам дали е подходяща: http://www.camerton99.com/kitari/akustichni.html Става въпрос за третата: SW201BK.

Доколкото разбрах за начинаещ е най-разумно да се вземе класическа китара, но предпочитам звученето на акустичната (по-голямата трудност не ми пречи). Разбирам, че при покупка е най-важно звученето, как точно мога да преценя качеството на една китара, когато отида да я проверя?

Мерси много =)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!Точно таз китара дето си си харесала е моята първа китара :cheers2: и съм много доволен от нея за акустична китара и за парите си е екстра.А за как да провериш качеството...трябва да си подранкаш аз лично тогава не можех мн мн и я взех така по съвет от учителя ми,но както казах мн съм си доволен от нея!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно е как начинаещ дава съвет на друг начинаещ... Както и да е.

 

Най-добре е да помолиш някой приятел/учител/колега/друг отговор, който свири на китара да дойде с теб в магазина в момента на закупуването на инструмента, за да го пробва и огледа за дефекти. Би било прекалено сложно да се изпише всичко, за което трябва да се внимава, когато се купува нова китара. А и опитът на някой, който е свирил на поне няколко китари не може да се замести със съвети от форума.

 

Друг е въпросът дали точно тази марка и модел са подходящ избор.

 

Поздрави,

 

Петър

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То се е видяло, че тези мнения ще отидат в кошчето...

 

Аз повече в раздел китара няма да се обаждам - нали си имаме начинаещи - нека те да дават мнения/съвети. :cheers2:

 

Идеята ми беше, че Силвия най-вероятно няма почти никакви познания за инструмента китара. И може да се подлъже по всяко мнение/съвет. А укейл преди време беше споменал, че и той е нов в тази сфера. И затова бих казал, че мнението му може да не е меродавно. Аз съм имал над 10 акустични китари, сред които Yamaha, Takamine, Silvertone, Ovation, Ibanez. И пак бих казал, че не съм компетентен относно акустичните китари. Явно е въпрос на критерии. И понякога е по-добре да замълчиш, отколкото да направиш мечешка услуга на начинаещ.

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, в момента свиря с точно същата китарка и съм много доволен (свиря от 3 години). Много приятна китарка за цената си. А за начинаещ-съвсем добра. Мой приятел-китарист от много години, също свири на такава и е доволен. Ако ти е удобна-скачай смело, няма да съжаляваш. <_<

едитъ: Вземи хвани някой китарджия да дойде с теб все пак...

Редактирано от astagator
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, която и да е акустична китара, която ти звучи добре, вярна е, и ти е удобна, ще ти свърши работа на тоя етап. То е ясно, че има къде-къде по-скъпи и хубави китари.. но за какво говорим :).

 

Но наистина е добре да вземеш свирещ човек с теб, да посвири на нея. Тъкмо можете да пробвате няколко, и ти да кажеш, коя ти звучи най-добре.

 

Акустичните китари на стагг не са лоши за парите си(макар и да са далеч от върха на сладоледа).

Все пак аз бих препоръчал небоядисана с плътен цвят китара - 3 пъти съм избирал стаг за познати, и 3-те пъти все стигаме до консенсус, че тези, със червения сънбърст отстрани и прозрачен лак звучат най приятно(SW201CS). Може би е било късмет.. не знам. Говоря за китарите около 160лв.

За около 200 има и китарки на Washburn, които аз намирам за малко по-добре звучащи. В малкия цум има. Изисквай гаранция, или поне касова бележка. Но не бих препоръчал да се изхвърляш с 500-600 лв за акустична китара. Моите наблюдения са, че тези китари, не звучат много по-добре(ако звучат по-добре) от евтините китари, за които говорихме до сега, и определено са далеч от хубавите инструменти.

 

Може би си струва да опиташ и Yamaha ако ще даваш повечко пари..

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам същия стагг като този дето си избрала, само че син цвят. Жалко че я скапах с лоши струни, иначе ми вършеше невероятна работа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.