Silvia Публикувано Ноември 18, 2007 Публикувано Ноември 18, 2007 Здравейте, по принцип съм пианистка, но искам да се науча да свиря и на китара. В момента нямам инструмент и ми се иска да си купя възможно най-скоро, но нямам необходимата информация. Харесах си една китара, но незнам дали е подходяща: http://www.camerton99.com/kitari/akustichni.html Става въпрос за третата: SW201BK. Доколкото разбрах за начинаещ е най-разумно да се вземе класическа китара, но предпочитам звученето на акустичната (по-голямата трудност не ми пречи). Разбирам, че при покупка е най-важно звученето, как точно мога да преценя качеството на една китара, когато отида да я проверя? Мерси много =) Цитирай
ukeil Отговорено Ноември 18, 2007 Отговорено Ноември 18, 2007 Здравей!Точно таз китара дето си си харесала е моята първа китара и съм много доволен от нея за акустична китара и за парите си е екстра.А за как да провериш качеството...трябва да си подранкаш аз лично тогава не можех мн мн и я взех така по съвет от учителя ми,но както казах мн съм си доволен от нея! Цитирай
kitaratapesho Отговорено Ноември 18, 2007 Отговорено Ноември 18, 2007 (Редактирано) Странно е как начинаещ дава съвет на друг начинаещ... Както и да е. Най-добре е да помолиш някой приятел/учител/колега/друг отговор, който свири на китара да дойде с теб в магазина в момента на закупуването на инструмента, за да го пробва и огледа за дефекти. Би било прекалено сложно да се изпише всичко, за което трябва да се внимава, когато се купува нова китара. А и опитът на някой, който е свирил на поне няколко китари не може да се замести със съвети от форума. Друг е въпросът дали точно тази марка и модел са подходящ избор. Поздрави, Петър Редактирано Ноември 18, 2007 от kitaratapesho Цитирай
kitaratapesho Отговорено Ноември 18, 2007 Отговорено Ноември 18, 2007 (Редактирано) То се е видяло, че тези мнения ще отидат в кошчето... Аз повече в раздел китара няма да се обаждам - нали си имаме начинаещи - нека те да дават мнения/съвети. Идеята ми беше, че Силвия най-вероятно няма почти никакви познания за инструмента китара. И може да се подлъже по всяко мнение/съвет. А укейл преди време беше споменал, че и той е нов в тази сфера. И затова бих казал, че мнението му може да не е меродавно. Аз съм имал над 10 акустични китари, сред които Yamaha, Takamine, Silvertone, Ovation, Ibanez. И пак бих казал, че не съм компетентен относно акустичните китари. Явно е въпрос на критерии. И понякога е по-добре да замълчиш, отколкото да направиш мечешка услуга на начинаещ. Редактирано Ноември 18, 2007 от kitaratapesho Цитирай
astagator Отговорено Ноември 18, 2007 Отговорено Ноември 18, 2007 (Редактирано) Здрасти, в момента свиря с точно същата китарка и съм много доволен (свиря от 3 години). Много приятна китарка за цената си. А за начинаещ-съвсем добра. Мой приятел-китарист от много години, също свири на такава и е доволен. Ако ти е удобна-скачай смело, няма да съжаляваш. едитъ: Вземи хвани някой китарджия да дойде с теб все пак... Редактирано Ноември 18, 2007 от astagator Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 (Редактирано) Според мен, която и да е акустична китара, която ти звучи добре, вярна е, и ти е удобна, ще ти свърши работа на тоя етап. То е ясно, че има къде-къде по-скъпи и хубави китари.. но за какво говорим . Но наистина е добре да вземеш свирещ човек с теб, да посвири на нея. Тъкмо можете да пробвате няколко, и ти да кажеш, коя ти звучи най-добре. Акустичните китари на стагг не са лоши за парите си(макар и да са далеч от върха на сладоледа). Все пак аз бих препоръчал небоядисана с плътен цвят китара - 3 пъти съм избирал стаг за познати, и 3-те пъти все стигаме до консенсус, че тези, със червения сънбърст отстрани и прозрачен лак звучат най приятно(SW201CS). Може би е било късмет.. не знам. Говоря за китарите около 160лв. За около 200 има и китарки на Washburn, които аз намирам за малко по-добре звучащи. В малкия цум има. Изисквай гаранция, или поне касова бележка. Но не бих препоръчал да се изхвърляш с 500-600 лв за акустична китара. Моите наблюдения са, че тези китари, не звучат много по-добре(ако звучат по-добре) от евтините китари, за които говорихме до сега, и определено са далеч от хубавите инструменти. Може би си струва да опиташ и Yamaha ако ще даваш повечко пари.. Редактирано Ноември 19, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Silvia Отговорено Ноември 19, 2007 Автор Отговорено Ноември 19, 2007 Evtim Djerekarov, благодаря ти за обстойния отговор =)) Цитирай
duzo Отговорено Ноември 20, 2007 Отговорено Ноември 20, 2007 Аз имам същия стагг като този дето си избрала, само че син цвят. Жалко че я скапах с лоши струни, иначе ми вършеше невероятна работа Цитирай
Recommended Posts