Jump to content
Българският форум за музиканти

Chambered Body


Talic_Zealot

Recommended Posts

Здраствуйте. Въпреки факта, че ръцете ми досега не са се докопвали до много китари, успях някакси да си изградя предпочитания (solid body, no tremolo, bright tone, passive humbuckers) водени от моята представа за идеалния тон... Но открих нещо, което незнайно как досега не бях забелязал. Signature Jackson модела на Mark Morton е със тяло тип ала швейцарско сиринье :) , което ме прати в широки размисли. Нека ползвалите китари с такова тяло да споделят за звуковите качества, приоритети и разликите от плътното тяло. Също би било интересно да споделят какъв би бил ефекта при различния материал. Например JacksonMMD е с махагонов chamber , което ми говори, че най-вероятно тона ще е по-warm от плътен махагон..., но нека разбиращите да споделят..

Редактирано от Talic_Zealot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще свириш с хай гейн и силно,лично аз те съветвам да се въздържаш от китари с акустични камери-правят фиидбеци.Китарите с кухини,сравнени с такива със солид боди със същия материал и форма,както и с еднаква електроника,имат малко по малко атака и по различни средно високи в саунда,както и леко по малко баси.На мен много ми допадат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Именно това ми е интересно, че точно тази китара MMDominion е създадена за метал и блус.. демек универсална, но Марк свири с нея по концерти и на части от записите, а LoG вкарват доста гейн.. Messa Boogie Mark IV глави (Марк свири с 2), с които ти си добре запознат и мисля че попадат (оглавяват) в графата на якото бичене :rocker: . Също забелязах, че Марк е сложил и активни адаптери на някои от своите MMD.

Редактирано от Talic_Zealot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм запознат с тази китара,но предполагам,че ако кухините са сравнително малки,наклонност към фиидбек е само незначително по голяма от солид боди.В тази връзка PRSса ми е много по склонен към това неприятно явление(ФБ) от Гибсъна ми,когато свиря много силно ,защото тялото му е по тънко от на ЛПто и когато съм близо до много усиленото кубе,започва да вибрира.Предполагам че това е цената която трябва да се заплати,за да ти е по лека китара

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еее излагате се.. никой друг ли няма опит или мнение. Видях, че не е писано много по темата и се бях приготвил за яко попиване на нова "data" ..пък то :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.