little_singer Публикувано Ноември 15, 2007 Публикувано Ноември 15, 2007 Здравейте...аз съм от гр.Г.Оряховица и може би съм най-малкият човек регистриран тук...ето и защо съм тук..значи аз съм певица и съм в музикално училище,но има един проблем...тебърат на гласа ми е нисък в сравнение а гласовете на другите..ии тове е еднин вид проблем когато се налага да избирам песен по която да работя..по принцип пея мн джаз песни ..ноо според мен трябва да има и една хубава песен в репертоара ми(не че джаз песните са лоши) мисълта ми е ако знаете някоя хубава песен на певица дори и певец..да споделите Благодаря предварително Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 Всяка песен, пречупена през призмата на личния поглед и поднесена с голяма доза вкус, талант и откровеност, би могла да звучи прекрасно. Не мисля, че трябва да се хвърляш на определена песен, само защото в оригинал е изпята от човек от твоя пол, или с тип глас като твоя. Просто я направи като себе си и ще видиш. Щом пееш джаз, най-вероятно имаш вече развит усет към това (колкото и да си малка). Така че, аз те съветвам да избереш песен, която ти харесва, независимо какъв глас я пее, и да я направиш така, както ти харесва на теб, без оглед на това да прилича на оригинала. Аз например пея много женски песни - стават коренно различно. Има една колежка тук, с която, докато пеехме в една група, често си разменяхме партиите, и се получаваше доста добре. Случва ми се редовно и да пея песни, свалени, или качени с една октава, или със съвсем различна стилистика от оригинала. Експериментирай и ще откриеш себе си. Цитирай
little_singer Отговорено Ноември 16, 2007 Автор Отговорено Ноември 16, 2007 Много благодаря за савета,но проблема е че в моя град не е толкова популярно джаз пеенето..почти всички песни на Анастейша съм ги пяла а съм на 13..има наистина няколко песни които съм набелязала но са високи и се чудя ако да речем се смъкнат със 1 тон или повече дали няма цялото звучение на песента да се промени ... Цитирай
Elly Отговорено Ноември 17, 2007 Отговорено Ноември 17, 2007 Принципно си съвсем права - в много случаи става кофти като се свали или вдигне песента с един тон, но пък понякога не е проблем. Това, което те съветва пилето, е много хубав подход! Той не е само за джаз пеене - можеш да импровизираш във всеки стил. Така ако свалиш твърде много някое парче и му се промени звученето, но пък и ти промениш пеенето и му вкараш друго настроение - хоп! става си една цялостна кавър-версия Предполагам, обаче, че все още търсиш песни, които, като ги пееш близко до оригинала, да ти помагат да развиваш разни техники. Затова ти отговарям на молбата за примери - чуй: Des'ree (Gotta be, Life, Kissing you - последната е с ужасяващо вибрато на ниски тонове), Tony Braxton (Unbreak my heart е убийствено ниска песен... и супер готина, пък и другите и са все така нисички...), Tanita Tikaram (Twist in my sobriety), Sade (от Smooth operator до квото се сетиш), Joss Stone (Fell in love with a boy, Some kind of wonderful и квото намериш, особено от първия и албум "Soul Sessions"), Cher (тука няма да изброявам ), че даже и Garbage - ако ти харесва като стил, макар че то е лудо, но не кой знае колко развиващо, освен за сила , Lisa Stansfield (So natural - любимата ми, Around the world, This is the right time), Norah Jones (Don't know why, Come away with me, Turn me on, Sun doesn't like you, Sunrise..... etc. - не всичките и песни са много ниски, но тя има нисък плътен глас и определено може да ти е полезно да чуеш как се пеят по-височки тонове с такъв глас, без да се изцъкля, ами напротив, да звучи обемно и секси), Sugababes (не, не са лигави, страшно добри са във вокално отношение, едната пее доста ниско и освен това има какво да се чуе за многогласно пеене) Vaya Con Dios (Girls don't cry for Louie, What's a woman)... и още всякакви тъмнокожи каки, че от тях май повечето си го могат... Тва така на първо хрумване. Освен това можеш да си позволиш да пееш песни на мъже, което е яко!!! - например George Michael... Ей, ако имаш как да се запишеш, дай да те чуем, може да се сетим още нещо УСПЕХИ!!! Цитирай
Flame Отговорено Ноември 18, 2007 Отговорено Ноември 18, 2007 Хмх.. Ако имаш диапазона, защо не смъкнеш песен не с тон, а с октава? Определено няма да звучи зле. Разбира се това не може да стане при всяка песен... И аз бих искал да чуя твое изпълнение Цитирай
vaska Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 Защо не опиташ да транспонираш - разбира се не за всички песни става, но в случая опита не е излишен. Пробвай да изпееш песен например вместо от фа, от тон ми... Аз пък съм точно обратното - проблем ми са ниските, а не високите тонове - сопран съм. Цитирай
Recommended Posts