parabol Публикувано Ноември 14, 2007 Публикувано Ноември 14, 2007 значи мой приятел има следният проблем - купи си процесор LINE 6 от САЩ и все още не си е купил адаптер на 220 В. на входа за адаптера на процесора са изписани изискванията - 9 V 2000 mA. взехме назаем един адаптер от друг познат и включихме процесора и всичко изглеждаше добре - светят лампички и дисплей но така и не можахме да изкараме звук от него. кабелите са си наред. китарата също може ли да се дължи на факта че адаптера не е бил на 2000 mA (каквото и да значи това.не съм никак вещ в тези работи а просто налучквам)??? някой да има идеи? Цитирай
Efo Отговорено Ноември 14, 2007 Отговорено Ноември 14, 2007 По-вероятно е да има проблем извън процесора - провери кабелите. Адаптер 2000mA, 9 волта може да се намери почти навсякъде - мисля че можеш да използваш и нестабилизиран. Цитирай
shtur4o Отговорено Ноември 14, 2007 Отговорено Ноември 14, 2007 (Редактирано) Здравей! Първо, това което го пише 9V , 2000mA - AC ли е или DC ? (т.е. променливо или постоянно напрежение се изисква на входа на процесора) Второ, това 2000mA ( 2 А) е големината на тока който е необходим за процесора.Адаптера, който ползвате трябва да е за 2А или повече. Трето, важен е и поляритета - съответно + и - .Трябва да има знак кой полюс е вътре6ен и кои външен за уреда. Трябва да пише същото и на адаптера. В заключение - трябва ви адаптер 9V DC (или АС,вижте какво пише) на 2 А (2000mA) или повече (2.5А примерно) със съответния поляритет (знаците за +и- схемичката от корпуса на процесора трябва да съвпада с тази която е на адаптера. Ако процесора си има оригиналнен адаптер на 110V просто си купете преходник (трансформатор) 220V - 110V Дано да съм помогнал Поздрави и успех Редактирано Ноември 14, 2007 от shtur4o Цитирай
sw1tched Отговорено Ноември 14, 2007 Отговорено Ноември 14, 2007 Какви кабели къде включвате? Цитирай
cold Отговорено Ноември 14, 2007 Отговорено Ноември 14, 2007 Не е това проблема. И аз имах такъв купен от щатите. Оригиналното захранване още стои в мен и ползвах друго което беше по малко от 2000 мА. Поляритета може да е причина наистина. Цитирай
bobalan Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 и аз имам такъв от щатите и докато не му направих захранване с голям траф, който държи спокойно до 2А или не работеше, или се рестартираше по концерти. Вече 4та година нямам проблем А м/у другото, в Динакорд се продават оригинални захранвания за Лайн6 за 220волта. Цитирай
KingdomX Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 Не е зле да кажеш кой модел е процесора. Моя е със 16 волта променлив ток (стига да не съм се заблудил, но мисля че беше толкова.) По принцип на тях техниката им е много деликатна откъм захранване, или аз съм останал с такова впечатление Поздрави!!! Цитирай
parabol Отговорено Ноември 15, 2007 Автор Отговорено Ноември 15, 2007 модела e POD XT Live. мерси за отзивчивостта до този момент. Цитирай
KingdomX Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 Захранването на line 6 POD XT live е 9V AC, това е прав ток, доколкото знам е на 2 ампера. Потърси такова в Динакорд, предполагам че там трябва да има. Те са официалните вносители на Line6 за България. Ако нямат - намери някой който прави захранвания и да ти направи едно Поздрави, Рендаков!!! Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 (Редактирано) AC е променлив ток!! едит: може да се ползва траф 220/9в 2.5А примерно (да има запас) - директно се връзва - не е нужно специално захранване на лайн6 Редактирано Ноември 15, 2007 от Overdrive Цитирай
parabol Отговорено Ноември 16, 2007 Автор Отговорено Ноември 16, 2007 отново благодаря на всичко които се включиха с предложения. проблемът беше решен с един трансформатор 110-220 В и с оригиналният адаптер. процесорът доколкото разбрах е тръгнал нормално и е изкарал звук. мерси за вниманието. Цитирай
Recommended Posts