Azwraith Публикувано Ноември 10, 2007 Публикувано Ноември 10, 2007 Значи искам да напрая малко ъпгреид на китарката ми.Примерно да сложо вместо точките на грифа ми нещо като черепчета и ако някои знае дали се продават потенциометри смисал не обикновени ами некви яки примерно черни с няква емблемка ... мисля че ми разбрахте мисълта.Та някои ако знае как може да си поокрася китарата да каже ... само че не да я уништожа Цитирай
KingdomX Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 ...знае дали се продават потенциометри смисал не обикновени ами некви яки примерно черни с няква емблемка ... мисля че ми разбрахте мисълта.Та някои ако знае как може да си поокрася китарата да каже ... само че не да я уништожа :) Такива потенциометри няма, а й да има няма да се виждат, по скоро ти трябват кнобове(капачката, която се вижда и спомага за въртене на потенциометъра), а в България по принцип трудно се намират китарни аксесоари, та кво остава и с картинки Относно това как можеш да си окрасиш китарата - използвай фантазията си. Аз примерно в момента се занимавам точно с това - правя извращения с едната ми китарка и имам толкова много идей, че се чудя н коя да се спра, но избора ще е 1 . Поразгледай какви идей има в нета, току вий ти хрумнала някоя оригинална идея - китарата ти става уникална Поздрави, Рендаков!!! Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 ...като ти се намират излишни пари за "глезотийки" защо не вземеш да ги вложиш за да решиш проблема с тремолото по някой от следните начини: 1. купуваш и слагаш на китарата: а. заключващи се ключове б. ново качествено горно мостче...или графитено или "ролер нът" на фендер в. ново качествено стандартно тремоло на мястото на старото 2.още по-радикално...продаваш си китарата...събираш още малко и си вземаш нещо качествено за да ти останат проблемите с разстройването в историята ПС: не се сърди...това е практичен...добронамерен и приятелски съвет...според мен не си струва да я поудриш тази китарка...понеже вероятно не след дълго ти предстои раздяла с нея в името на нещо по-добро... Цитирай
Azwraith Отговорено Ноември 11, 2007 Автор Отговорено Ноември 11, 2007 Имаш право не се сърдя спокоино ... дбре че има такива хора тук вариант 1 ми допада доста повече от да си зема нова китара само да ми обесниш какво точно да сменя на тремолото че не съм запознат и може ли да мине без това Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 ...ами цялото тремоло с модел по избор...като докато ги избираш най-добре е да се съобразяваш с това кое тремоло може да се постави на китарата ти с минимум модификации...обаче за да има наистина ефект тябва да се сменят и ключовете с заключващи...има няколко вида такива в xxxx...както и "нъта"...него можа да го смениш с гореспоменатия "ролер нът" въпреки че се губи от състейна...но за сметка на това може да си ползваш тремолото по-доволно...не знам за теб ама аз съм пристрастен по използването на тремоло в умерени количества.... Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 дори и със заключващи ключове пак го има гадния ефект на разместване на навивките върху ключа при яко малтретиране на тремолото ако си вземеш тремоло със голямо масивно стоманено блокче (или някой ти направи) звука ще се подобри много имам в предвид това Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 ...не мога да не се съглася с мнението ти...въпреки че имаше един пич от жемсайта дето твърдеше че ПРС-а му бил железен откъм тремоло и никога не разстройвал...но ако човек не иска хич да му разстройва най-добре е да си взема двойнозаключващо се тремоло при това от скъпите....за моето "едге про" гарантирам че няма ядове...както и за останалите от семейство "едге" на Ибанез...ама за да се сложи на стратокастарска китара яко трябва да се фрезова...а и не си струва толкова солен ъпгрейд за китара от нисък клас според мен... Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 наистина, може да се сложи евтин флойд за 100-150 но те са пълна мизерия, така че няма начин да не разтройва, освен ако се сложи заключващ нът примерно като на китара с флойд, но да е със сток тремолото Цитирай
Azwraith Отговорено Ноември 11, 2007 Автор Отговорено Ноември 11, 2007 От толкова много мнения какъв е извода за да се разтроива по малко и по бавно китарата че се обърках тотално Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 ...в момента бистрим и нищим една почти патова ситуация...ако искаш неразстройващо се тремоло СПОРЕД МЕН е най-добре да си вземеш или някое от "едге" серията (орижинал, ло про , едге про) или "ЗР" тремолата на Ибанез...както се случвало да спомена неведнъж в този форум тези тремола работят наи-оптимално прикачени към съответните китари...според мен не си струва да ъпгреидваш настоящата си китара...защото за да се получи що годе добре като стабилност и звучене ще трябва да отделиш много пари...които може да вложиш в нова китара....така че моя съвет към теб е да си свириш на настоящата въпреки проблемите с настройването и да заделяш по някой лев за нова...а ако не ти се чака има изгодни кредити...но недей да погребваш пари в китара която мога да ти гарантирам че ще смениш преди да е изтекла и година от днешния ден...защото след като се чудиш как да я ъпгрейднеш значи нещо в нея те дразни...а ако ти се свири на наистина качествена и вечно неразстройваща китара...която се настройва само при смяната на струни за около 1100лв. се продават Ибанез С серия с едно от най-добрите...ако не и най-добрата тремоло системи..."ЗР"... Цитирай
Recommended Posts