Dilian Nedev Публикувано Ноември 9, 2007 Публикувано Ноември 9, 2007 Ето и какво правя днес цял ден - Pink Floyd - Time . Да не повярва човек колко трудно се прави бейкинг на тази песен . То не беше семплиране на часовникови механизми , превръщане на къси семпли в луупове , синтезиране на звуци с два тона VST инструменти , игра с китарата ... Използвани са : Cakewalk Sonar 7 , Cakewalk TTS-1 , Korg Legacy M1 , Steinberg HyperSonic 2 , Reason 4 + Triton Refill , Addictive Drums , Linplug Albino . Китара (mid singlecoil + bridge hb pickup) -> Behringer V-Amp2 (Fender Black Face '52) + Delay + Reverb -> Behringer Modulizer (CabSim , Chorus) -> Behringer Active DI Box -> EMU 0404 PCI Ето го и резултата Засега е само интро , но се надявам да стигна и по-нататък . Приятно слушане . Цитирай
killer Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 На мен лично много ми хареса!!! Марио Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 9, 2007 Автор Отговорено Ноември 9, 2007 (Редактирано) Благодаря , Марио Ти като почитател (предполагам) на Пинк Флойд какво би предложил за подобряване ? Все пак не е идеално... Редактирано Ноември 9, 2007 от Lord Of Darkness Цитирай
appears Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 "Засега е само интро , но се надявам да стигна и по-нататък" Мислиш ли ? Флойд са такава група ,че все опит да им се направи кавър .. не мисля че ще доведе до нещо хубаво . и интродукцията на Тайм е по-малка мисля . успех все пак Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 10, 2007 Автор Отговорено Ноември 10, 2007 "Засега е само интро , но се надявам да стигна и по-нататък" Мислиш ли ? Флойд са такава група ,че все опит да им се направи кавър .. не мисля че ще доведе до нещо хубаво . и интродукцията на Тайм е по-малка мисля . успех все пак Обичам хора , чието хоби е да убиват желанието Цитирай
killer Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 Колега appears, ако ще отправяш критика то поне нека да е градивна/конструктивна (кое според теб куца, кое може да стане и по добре), а не "Флойд са такава група ,че всеки опит да им се направи кавър .. не мисля че ще доведе до нещо хубаво" , ОК , това че според теб не трябва да се правят кавъри на Pink Floyd си е лично твое мнение , на други хора може да им харесва да слушат кавъри на тази група. Че Pink Floyd са невероятна група (лично за мен, но всеки си има вкус) няма да споря но и не виждам никъде колегата Lord Of Darkness да е написал че си мери "меракът" с тях, просто споделя с нас своята интерпретация на песента. Далеч съм от мисълта да те уча какво е кавър, но не може да плюеш по някой само защото е направил кавър на група за която смяташ че не е редно да се правят кавъри!!! Другото на което ако прецениш че можеш да обърнеш внимание е да видиш профилът на дадения автор и в случая на колко години е (според мен повечето хора на неговите години се занимават с далеч по лесни неща от това да правят бейкинг траци).... а и фактът че бейкинга е направен от нулата. Мога само да изразя адмирации за усилията които е положил и за резултата който е постигнал!!! Замисли се , след време и на теб може да ти се случи да пуснеш нещо твое (авторски или кавър), не би ли се почувствал обидно ако някой изрази негативно мнение което не е обосновано. Не ме разбирай погрешно, нямам за цел да ти кажа да не изказваш негативни мнения, идеята ми е просто да се аргументираш коректно за да може автора ако прецени че дадената забележка е на място да може да я коригира и следващият опит да е една стъпка напред. Lord Of Darkness - Диляне за съжаление в момента слушам песента на едни малки колонки в офиса и не знам до колко ме лъжат за звукът но защо не пробваш да добвиш още съвсем леко реверберация (една щипка дет се вика ) на водещата фигура на перкусийте и съвсем леко да им дигнеш високите (при мен звучат много меко, но както споделих може да е от колонките). Просто ми е интересно как ще звучи, ако резултатът след предложената корекция не те задоволява не я поствай тук а ми я пусни на Л.С! С най-добри чувства и към двама ви!!! Марио Цитирай
bulby Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 Човече, супер е ! Изключително автентично си докарал звука и атмосферата. Ако наистина си на 15 години, не ми се мисли какви ще ги забъркваш като станеш на 25 Цитирай
ho6imin Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 Супер е :) Както каза Килър това си е геройство.Няма да коментирам... Оф топик-хиперсоника откъде фрий И още веднъж респект Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 11, 2007 Автор Отговорено Ноември 11, 2007 Благодаря много ! Наистина съм на 15 и се гордея с това . Поздрави трябва да приемат и родителите ми , че ме набутаха толкова рано на пиано killer - сега тука нямам ни монитор ни нищо и не мога да напрая нещо хубаво с ривърбите , но ще се постарая като се прибера да си поиграя . Иначе да - като го слушам , тея малките томове малко стоят като лепнати. Може и малко съраунд компресор да им сложа , че да се вместят . А за офтопика - еми не помня много откъде го теглих , ама май беше от БлизнациТорентс или от ЗвукоНовини-В-Русия Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 12, 2007 Автор Отговорено Ноември 12, 2007 Ето с малко повече ревърб . Нещо с тея слушалки май не направих както трябва дампинга ама ... ЛИНК Цитирай
killer Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 За мен лично така е много по добре. Отлична работа!!! Марио Цитирай
BlueZone Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 Ще започна най-напред с това: Страхотна работа си свършил Това, което ми прави впечатление е, че въпреки доста по-опростеното интро, си успял много добре да пресъздадеш настроението и атмосферата на парчето. Заради това човек, който не знае парчето наизуст, едва ли би разбрал, че доста работи липсват. Аз все пак съм откърмен с тая група и няма как да не обърна внимание. Много ми допада саунда на китарата. Сега малко градивна критика: Както споменах, доста си опростил нещата и то най-вече откъм саунд дизайна. Тоя будилник в началото не върви на един тон, ами се променя на малка секунда нагоре и после пак надолу - това вероятно ти е известно и просто така си го решил - ок, това си е твое виждане. Като цяло има доста повече звънци и т.н., но това не е супер съществено. Тия томове, дето се обаждат, ми се виждат и те доста опростени, пък и според мен са доста кътнати отдолу, което е една от причините да звучат като лепнати. Другото е, че реверберацията им в оригинала е доста по-демпната, не съска толкоз и е малко по-къса. Тая която си сложил ми се вижда да е около 2-3 секунди. Според мен би било добре да я скъсиш малко. Освен това томовете са с по-широка панорама. Твоите звучат предимно вдясно, което също ги прави да са лепнати. Чукалките в началото, дето са като метроном, в оригинала са по-орязани откъм честоти - намалени са им ниските и високите и почти нямат реверберация. Звънежите и камбаните в началото според мен трябва да са с повече хармоници (ако си ги синтезирал) или ако са семпли, поне да са вдигнати над 3-4 kHz. Басовия тон в синта, дето върви заедно с китарата, ми е малко глухичък, но това не значи, че звучи кофти - мен лично ме кефи, но в оригинала е по-нацъцкан и затихва. Това, разбира се, си е твоя преценка. Както казах, на мен и така ми харесва. П.П. Успех ти желая и искрено съм любопитен да чуя цялото парче Цитирай
coh-da Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 Има надежда и у тия след нас... Браво, лорде! Давай още! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 13, 2007 Автор Отговорено Ноември 13, 2007 Chrysalid , признавам си , интрото го правих на места по усет и се отклоних от оригинала . Сега едно по едно , мерси за многото полезни съвети : 1. Будилника в началото доста се чудих променя ли си тона или се намесва още един . Затова сложих още един , обаче май съм го оставил на същия тон ... 2. Томовете ги написах , но все още ги редя както са в оригинала , доста са си ... 2.1. За същите томове - еми не съм рязал честоти , може би така си дойдоха семплите . Панорамата все още се чудя как да я изместя , защото са от един дръм семплер без корекции , в момента търся подходящи Single семпли , че да ги направя наново с друг семплер и възможност панорамата да е център . Реверберацията я осрах , защото както споменах я правих на един слушалки , които не могат да се нарекат добри . 3. Чукалките , дето са като метроном , като им резна честотите и ги направя като в оригинала , звучат сякаш са от стара касета . Не искам да осквернявам ретро звученето , но като лично предпочитания - харесвам нещата които правя да звучат като от двадесет и първи век . 4. Камбаните съм ги синтезирал (за първи път си играя наистина със синтезатори) - Ще се пробвам да добавя още малко хармоници . 5. В оригинала забелязах на тоя базов тон , че се чува и един Saw синт - обаче когато аз го направя малко ме дразни като звучене , особено в комбинация с моя звук на китарата . Някак си не мога да ги напасна . Може би тук ще ми трябва малко помощ Това е общо взето - в петък като се прибера вкъщи при "техниката" ще се пробвам да оправя основните неща . Цитирай
spongebob Отговорено Ноември 14, 2007 Отговорено Ноември 14, 2007 Представям си какъв зор е било докато стане така-много е яко.Все пак в оригиналното интро стоят много хора като работа,ако не се лъжа Алън Парсънс,който се слави със маниера си на работа.За мен не е проблем,че звучи по-различно,но определено не ми харесва блендата на синта,който отговаря на китарата(арпежчетата) при E-Fm.Това разбира се ако тръгна да се задълбавам и заяждам иначе е яко. Цитирай
Recommended Posts