Jump to content
Българският форум за музиканти

Pink Floyd - Time


Dilian Nedev

Recommended Posts

Ето и какво правя днес цял ден - Pink Floyd - Time . Да не повярва човек колко трудно се прави бейкинг на тази песен . То не беше семплиране на часовникови механизми , превръщане на къси семпли в луупове , синтезиране на звуци с два тона VST инструменти , игра с китарата ...

 

Използвани са :

Cakewalk Sonar 7 , Cakewalk TTS-1 , Korg Legacy M1 , Steinberg HyperSonic 2 , Reason 4 + Triton Refill , Addictive Drums , Linplug Albino .

Китара (mid singlecoil + bridge hb pickup) -> Behringer V-Amp2 (Fender Black Face '52) + Delay + Reverb -> Behringer Modulizer (CabSim , Chorus) -> Behringer Active DI Box -> EMU 0404 PCI

 

Ето го и резултата

 

Засега е само интро , но се надявам да стигна и по-нататък .

Приятно слушане .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря , Марио :recourse: Ти като почитател (предполагам) на Пинк Флойд какво би предложил за подобряване ? Все пак не е идеално...

Редактирано от Lord Of Darkness
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Засега е само интро , но се надявам да стигна и по-нататък" Мислиш ли :) ?

 

Флойд са такава група ,че все опит да им се направи кавър .. не мисля че ще доведе до нещо хубаво . и интродукцията на Тайм е по-малка мисля . успех все пак :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Засега е само интро , но се надявам да стигна и по-нататък" Мислиш ли :) ?

 

Флойд са такава група ,че все опит да им се направи кавър .. не мисля че ще доведе до нещо хубаво . и интродукцията на Тайм е по-малка мисля . успех все пак :)

 

 

Обичам хора , чието хоби е да убиват желанието :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега appears, ако ще отправяш критика то поне нека да е градивна/конструктивна (кое според теб куца, кое може да стане и по добре), а не "Флойд са такава група ,че всеки опит да им се направи кавър .. не мисля че ще доведе до нещо хубаво" , ОК , това че според теб не трябва да се правят кавъри на Pink Floyd си е лично твое мнение , на други хора може да им харесва да слушат кавъри на тази група. Че Pink Floyd са невероятна група (лично за мен, но всеки си има вкус) няма да споря но и не виждам никъде колегата Lord Of Darkness да е написал че си мери "меракът" с тях, просто споделя с нас своята интерпретация на песента. Далеч съм от мисълта да те уча какво е кавър, но не може да плюеш по някой само защото е направил кавър на група за която смяташ че не е редно да се правят кавъри!!! Другото на което ако прецениш че можеш да обърнеш внимание е да видиш профилът на дадения автор и в случая на колко години е (според мен повечето хора на неговите години се занимават с далеч по лесни неща от това да правят бейкинг траци).... а и фактът че бейкинга е направен от нулата. Мога само да изразя адмирации за усилията които е положил и за резултата който е постигнал!!! Замисли се , след време и на теб може да ти се случи да пуснеш нещо твое (авторски или кавър), не би ли се почувствал обидно ако някой изрази негативно мнение което не е обосновано. Не ме разбирай погрешно, нямам за цел да ти кажа да не изказваш негативни мнения, идеята ми е просто да се аргументираш коректно за да може автора ако прецени че дадената забележка е на място да може да я коригира и следващият опит да е една стъпка напред.

Lord Of Darkness - Диляне за съжаление в момента слушам песента на едни малки колонки в офиса и не знам до колко ме лъжат за звукът но защо не пробваш да добвиш още съвсем леко реверберация (една щипка дет се вика :thumbs_up: ) на водещата фигура на перкусийте и съвсем леко да им дигнеш високите (при мен звучат много меко, но както споделих може да е от колонките). Просто ми е интересно как ще звучи, ако резултатът след предложената корекция не те задоволява не я поствай тук а ми я пусни на Л.С!

С най-добри чувства и към двама ви!!!

 

:) Марио ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече, супер е ! Изключително автентично си докарал звука и атмосферата.

 

Ако наистина си на 15 години, не ми се мисли какви ще ги забъркваш като станеш на 25 :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер е :) :) :happy::pray::bravo: Както каза Килър това си е геройство.Няма да коментирам...

Оф топик-хиперсоника откъде фрий ;)

И още веднъж респект :ok:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много !

Наистина съм на 15 и се гордея с това . Поздрави трябва да приемат и родителите ми , че ме набутаха толкова рано на пиано :)

killer - сега тука нямам ни монитор ни нищо и не мога да напрая нещо хубаво с ривърбите , но ще се постарая като се прибера да си поиграя . Иначе да - като го слушам , тея малките томове малко стоят като лепнати. Може и малко съраунд компресор да им сложа , че да се вместят .

 

А за офтопика - еми не помня много откъде го теглих , ама май беше от БлизнациТорентс или от ЗвукоНовини-В-Русия ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето с малко повече ревърб . Нещо с тея слушалки май не направих както трябва дампинга ама ... ЛИНК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще започна най-напред с това: :recourse:

Страхотна работа си свършил :)

 

Това, което ми прави впечатление е, че въпреки доста по-опростеното интро, си успял много добре да пресъздадеш настроението и атмосферата на парчето. Заради това човек, който не знае парчето наизуст, едва ли би разбрал, че доста работи липсват. Аз все пак съм откърмен с тая група и няма как да не обърна внимание.

 

Много ми допада саунда на китарата.

 

 

Сега малко градивна критика:

 

Както споменах, доста си опростил нещата и то най-вече откъм саунд дизайна. Тоя будилник в началото не върви на един тон, ами се променя на малка секунда нагоре и после пак надолу - това вероятно ти е известно и просто така си го решил - ок, това си е твое виждане.

Като цяло има доста повече звънци и т.н., но това не е супер съществено.

 

Тия томове, дето се обаждат, ми се виждат и те доста опростени, пък и според мен са доста кътнати отдолу, което е една от причините да звучат като лепнати. Другото е, че реверберацията им в оригинала е доста по-демпната, не съска толкоз и е малко по-къса. Тая която си сложил ми се вижда да е около 2-3 секунди. Според мен би било добре да я скъсиш малко. Освен това томовете са с по-широка панорама. Твоите звучат предимно вдясно, което също ги прави да са лепнати.

 

Чукалките в началото, дето са като метроном, в оригинала са по-орязани откъм честоти - намалени са им ниските и високите и почти нямат реверберация.

 

Звънежите и камбаните в началото според мен трябва да са с повече хармоници (ако си ги синтезирал) или ако са семпли, поне да са вдигнати над 3-4 kHz.

 

Басовия тон в синта, дето върви заедно с китарата, ми е малко глухичък, но това не значи, че звучи кофти - мен лично ме кефи, но в оригинала е по-нацъцкан и затихва. Това, разбира се, си е твоя преценка. Както казах, на мен и така ми харесва.

 

 

П.П. Успех ти желая и искрено съм любопитен да чуя цялото парче :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Chrysalid , признавам си , интрото го правих на места по усет и се отклоних от оригинала .

Сега едно по едно , мерси за многото полезни съвети :

1. Будилника в началото доста се чудих променя ли си тона или се намесва още един . Затова сложих още един , обаче май съм го оставил на същия тон ...

2. Томовете ги написах , но все още ги редя както са в оригинала , доста са си ...

2.1. За същите томове - еми не съм рязал честоти , може би така си дойдоха семплите . Панорамата все още се чудя как да я изместя , защото са от един дръм семплер без корекции , в момента търся подходящи Single семпли , че да ги направя наново с друг семплер и възможност панорамата да е център . Реверберацията я осрах , защото както споменах я правих на един слушалки , които не могат да се нарекат добри .

3. Чукалките , дето са като метроном , като им резна честотите и ги направя като в оригинала , звучат сякаш са от стара касета . Не искам да осквернявам ретро звученето , но като лично предпочитания - харесвам нещата които правя да звучат като от двадесет и първи век .

4. Камбаните съм ги синтезирал (за първи път си играя наистина със синтезатори) - Ще се пробвам да добавя още малко хармоници .

5. В оригинала забелязах на тоя базов тон , че се чува и един Saw синт - обаче когато аз го направя малко ме дразни като звучене , особено в комбинация с моя звук на китарата . Някак си не мога да ги напасна . Може би тук ще ми трябва малко помощ :D

 

Това е общо взето - в петък като се прибера вкъщи при "техниката" ще се пробвам да оправя основните неща .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Представям си какъв зор е било докато стане така-много е яко.Все пак в оригиналното интро стоят много хора като работа,ако не се лъжа Алън Парсънс,който се слави със маниера си на работа.За мен не е проблем,че звучи по-различно,но определено не ми харесва блендата на синта,който отговаря на китарата(арпежчетата) при E-Fm.Това разбира се ако тръгна да се задълбавам и заяждам :thumbdown: иначе е яко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.