Ghostel Публикувано Ноември 9, 2007 Публикувано Ноември 9, 2007 Здравейте, Имам проблем с озвучаването на голяма студентска аудитория в която се провеждат лекции, срещи и др. "масови" мероприятия, на които стават хора от аудиторията да задават въпроси и др., като често те са много навътре в реда и не е възможно, веднага да им се подаде микрофон. Та проблема е точно в това, да уловя звука от тях, за да могат всички да ги чуват. Моля за Вашите компетентни съвети, какви микрофони са необходими за да не се налага изчакването до подаване на микрофон към тях. Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 Като изключвам варианта за тясно насочените микрофони, тип "пушка"...и за да не се усложнява цялата ситуация с монтиране на микрофони по редовете...най-логичен ми се струва вариантът с висящи микрофони, равномерно ( и симетрично) разположени по цялата площ. Цитирай
Ghostel Отговорено Ноември 9, 2007 Автор Отговорено Ноември 9, 2007 Благодаря, това ми е ясно, но въпросът е какъв модел, тип чувствителни микрофони са необходими, за да ловят на максимално разстояние. Цитирай
f1_sound Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 мойто мнение е ча за да ловиш максимално много като обхват говоря ти, трябва микрофон с схема на насоченост тип "Omnidirectional" http://www.sweetwater.com/shop/studio/stud...images/omni.gif със такава схема на насоченост при правилно подреждане на няколко микрофона висящи от тавана ще получиш максимално покриване на стоящите хора , а и за твойте цели не е задължително да купуваш кой знае колко скъпи микрофони /абе и ефтини небива щото ще се чудиш кво да правиш като вземат тези ефтинджоси да микрофонят/ просто има доста сносни микрофони за прилична сума пари, макар и китайски, другото важно нещо е да бъдат кондензаторни, по простата причина, че са по чувствителни от далече от динамичните, но спасението ти е като по горе изтъкна моят уважаван съгражданин yamaha е равномерно висящи от тавана микрофони, пазара е наситен на модели, ето ти едно линкче http://www.sweetwater.com/shop/studio/stud...uying-guide.php да се образоваш за видовете диеграми на насоченост на съответните микрофони и сам ще можеш да се ориентираш Успех Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 Само да добавя, че от евтините микрофони, много малко модели са с "омни", повечето са с 'кардиоидна' и почти никой - с превключвател за различна насоченост. Говоря за най-ниския и евтин клас...ако се прескочи границата от $250, вече има доста повече избор, но не ми се мисли колко е голяма залата и колко броя ще трябват...е...ако има бюджет, няма проблем. Цитирай
Ghostel Отговорено Ноември 12, 2007 Автор Отговорено Ноември 12, 2007 Благодаря за препоръките Цитирай
Recommended Posts