Jump to content
Българският форум за музиканти

Продава се европейски клен


Recommended Posts

Продавам талпа европейски клен, съхнала 4 години. Размерите са

Дължина 860мм

Широчина - долу 150мм, горе - 105мм

Дебелина - 45мм

 

При интерес мога да изпратя и други снимки.

А сега проблема - намирам се в Германия :thumbs_up: което ще рече, че има няколко възможности да си получите дъската

1. Да я пратя по първия рейс, който пътува от Мюнхен за БГ (понеделник и събота), макар че ще ме гледат странно :cheers2: Предимствата са, че това е може би най-ефтиния вариант - ако е в добро настроение шофера ще ми вземе 10 евра. Лошото е, че трявба да си вземете стоката лично или на гара София, или някъде в Пловдим не знам къде ще питам.

2. Някаква друга логистик-група - DHL, GLS, DPD и т.н. Там цените варират от 20тина до неопределено много пари в зависимот от размера, който в случая е неудобен заради дължината... Май има вариянт с DHL, ако ги убедя, че България видиш ли е в Евросъюза, да се прати пратка до 120х60х60см и до 5кг за 16 евро (до 10кг за 22 евро). Там неприятното е, че става лошо ако опитат два пъти да я доставят и няма никой, тука оставят пратката в пощата ма в БГ не вярвам, ще питам и това.

 

Ма с рейса май е най-оферта. За плащането има пак няколко начина - Тормозите майка ми в работата и, което е в София, Превеждате парите на нейната сметка (в ПроКредит Банк) или ми ги превеждате директно на мене, което обаче надали е добра идея от финансова гледна точка...

 

Така ако има някакви въпроси пишете тука за сега, или ми оставете дом. телефон аз ще се обадя.

 

Ето снимката

16524_516_m.JPG

 

Цена (без доставката и евентуалните такси по паричния превод) 45лв

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе човек ти направи най-лошия пазарлък който съм виждал аз съм написал 45лв че струва :icon_shithappens:

 

Ако говориш и за доставката - с рейса е 10 евро което е 20 лв, което ще рече, че общо става 65 ако 5тте лв са проблем вземи я за 60 няма проблеми. Ако искаш да ти я пратя с DHL струва или 16 или 22 евро зависи дали е до 5 или 10 кг. Тогава обаче сори ма не съм навит щото това са най-малко 32 лв отгоре, което ще рече, че искаш да ти я продам за 28лв, което е малко смешно такова дърво просто не струва толкова.

 

А има и нещо друго. Ако си от софия - една приятелка си пътува следващата събота и мога да я пратя по нея такаче парите за доставката отпадат. Самоче в неделя ще трябва да звъниш след 11 часа да шофьорите, да питаш кога ще пристигнат и да си там, защото както е лев и 50 висока не я виждам с 90 смтрова талпа да се прибира. Лека :thumbdown:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах, нищо бе фън да става :)

 

А един оффтопик въпрос ако може: откъде си я купил? Демек има ли у мюних складове за дървесина, ако да - къде, как вървят цените или ти е попаднала просто талпичката от някой дървар, майстер домоуправител или нещо подобно и я шъткаш да не ти пречи :) Пиши ако искаш лс, въпреки че май вече си уреди пазарлъка, а другият пич е майна :)

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз предлагам да почнеш да внасяш дървения от там :)

не сериозно говоря - тук не се намира лесно :)

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дъво за изработка на музикални инструменти в Германия като цяло се намира. Да търся някакви конкретни складове няма смисъл, всичко може по интернет да се поръча. Идеята за вноса и на мене ми минава през акъла, това което незнам е, дали ще се намери клиантела, за да си заслужава изобщо заниманието. За това за сега го правя с някаква псевдо благотворителна цел, защото знам какво е положението в БГ. Това което мога със сигурност да намеря е африкански махагон (кая) за тяло някъде 50х35х5см за около 70 евро (140лв), за гриф - 74х6,3х6,3см за около 50 евро (100тина лв), пича му иска винаги различни пари в зависимост от големината точно. Индийски абанос, по данни на продавача 30 години съхнал, 535 mm x 69 mm x 7 mm нерендосано и без радиус, бе дъска :), 30-35 евро (60-70лв) пак в зависимост от партидата, нз каква е разликата, някои са по-дебели малко, ма като цяло няма разлика. Има и най-различни пализандери, кленове и т.н за грофове, има и обработени, което ще рече с дупките за позициите и радиуса. Всичките варират около тази цена 30-40 евро(60-80лв).

 

Това са така да се каже аматьорските дървета, не защото не са качествени, а защото се продават от неспециалисти. Имам достъп и до няколко разпространители само на музикална дървесина. Там обаче цените са различни, но има дървета с уникално качество, на единя прадавач Famus (Warwick) са им клиент за дървото, смятайте за какво става въпрос. Там има наистина всичко - топ-части за корпуси, изрязани на СNC машини грифове във всякаква форма и размери и т.н. и т.н. Повтарям обаче, че и цените са професионални :) За грифовете например - абаноса май е най-скъп 70 евро струва, което са си доста пари, ма всеки си прави уравнението.

 

Също така имам възможност да поръчвам от най-различни магазини за части като Томан (там доставката до мене даже е безплатна) Рокингер и купища дриги настина са много.

 

Такаче ако има зеинтересовани достатъчно мога и да се замисля да почна някаква дейност, отсега казвам, че съм далече от мисълта да изграждам новия маркетингов гигант на българския пазар за части за инструменти ;) Правя го защото ми е известно как дерат кожи в БГ особено след като ми поискаха за един ЕМГ 81 адаптор 200лв, а тука на най-скъпото място е 80 евро, а аз си го намерих на старо за 50... Да не говорим за цените на инструментите, предимно на нискокачествените, щото качествените навсякъде струват майка си и баща си, който изработва инструменти знае и защо е така :)

 

Това е ако някой има желание да пише тука, нз как ще реагират модераторите писах на админа и му разясних намеренията си, той не е отговорил, ако сметне че изкарвам пари на негов гръб да трие, ма ще бъде жалко. Може и л.с. и ICQ 455635331, направих си го специално за случая :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих ти заръчал някои части за китара, понеже след няколкоседмични опити да се свържа с доставчиците в София, май ще е по-лесно да си поръчам от Германия. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми действай де :greenangel: Както споменах - една приятелка пътува за БГ в събота, такаче ако се справиш до тогава със списъка може да спестеш 20лв за доставка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм от Велико Търново и едва ли ще има смисъл да ходя до София, за да взема нещата от твоята приятелка (предполагам, че тя е от София?).

 

Най-добре е да ми ги пратиш с DHL (дето е през немските пощи) или твоята приятелка да ги внесе до София и после ми ги прати по Еконт от София (което означава да я занимаваме с гупости).

Списъкът ми с желани придобивки е твърде кратък:

- черен фиксиран мост тип "стратокастерски"

- комплект черни ключове, едноредни, с 8мм основа.

 

И тъй като и двата артикула се предлагат под много разновидности и модели, по много различни магазини и на много различни цени, ще потърся нещо конкретно и ще ти пратя линк.

 

ЕДИТ:

Пазаруваш ли от http://eBay.de ?

Аз пазарувам от там, но в повечето случаи отказват да пращат до България.

Иначе досега щях да съм напазарувал - по-лесно ми е отколкото да се мъча (безуспешно) да се свържа с разни софийски магазини.

Редактирано от the_gorer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.