Jordan_J Публикувано Май 14, 2005 Share Публикувано Май 14, 2005 Здравейте! Само за собственици на Ibanez Jem!! Постнете снимка на китарата си и кратко описание - откъде я имате, от колко време и каквото друго се сетите! А ако някой знае да има български сайт за Ibanez Jem - ще се радвам да го науча! Ето го моя сладур! My IBANEZ JEM Имам IBANEZ JEM7VWh с DiMarzio Evolution адаптери (естествено . Купих го 2001 - Януари от Sweden (скандинавския дистрибутор на Ibanez). Никога няма да забравя момента, в който му отворих кейса и го видях за първи път! Тогава колегата ми възкликна - "Тази китара не е направена за свирене, а само за гледане!!". Оттогава ми е основна китара за сцена (което е почти всеки божи ден). Само който има или е пробвал такова нещо, знае за какво става дума... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Май 15, 2005 Share Отговорено Май 15, 2005 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=196&hl=gear http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=13&hl=gear Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JEMer Отговорено Май 15, 2005 Share Отговорено Май 15, 2005 И аз съм горд притежател на 7VWH Купен е януари-февруари (не си спомням точно) 2001 от US. Стандартните екстри - абаносов фингърборд, и Ло-Про т.е '01 модел + преди година й инсталирах и редизайнатите "стъдове" понеже е известно, че произведените в промеждутака '00-'01 са с не толкова добри "стъдове". Интересно е, че явно всеки има такава история от купуването на 7V. При мен продавача също възкликна колко е красива и прочие... блах... блах ... Китарата е много, много добра и беше моя мечта години.... а сега съм готов и за останалите jem-ове... някой случайно да подарява ? Ето две снимки едната е още като нова, даже се вижда и найлона на пикгарда, другата е от преди няколко месеца. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steve_Vai Отговорено Май 15, 2005 Share Отговорено Май 15, 2005 И аз съм горд притежател на 7VWH Купен е януари-февруари (не си спомням точно) 2001 от US. Стандартните екстри - абаносов фингърборд, и Ло-Про т.е '01 модел + преди година й инсталирах и редизайнатите "стъдове" понеже е известно, че произведените в промеждутака '00-'01 са с не толкова добри "стъдове". Интересно е, че явно всеки има такава история от купуването на 7V. При мен продавача също възкликна колко е красива и прочие... блах... блах ... Китарата е много, много добра и беше моя мечта години.... а сега съм готов и за останалите jem-ове... някой случайно да подарява ? Ето две снимки едната е още като нова, даже се вижда и найлона на пикгарда, другата е от преди няколко месеца. Sorry за невежеството, ама какво е "стъд"? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JEMer Отговорено Май 15, 2005 Share Отговорено Май 15, 2005 И аз съм горд притежател на 7VWH Купен е януари-февруари (не си спомням точно) 2001 от US. Стандартните екстри - абаносов фингърборд, и Ло-Про т.е '01 модел + преди година й инсталирах и редизайнатите "стъдове" понеже е известно, че произведените в промеждутака '00-'01 са с не толкова добри "стъдове". Интересно е, че явно всеки има такава история от купуването на 7V. При мен продавача също възкликна колко е красива и прочие... блах... блах ... Китарата е много, много добра и беше моя мечта години.... а сега съм готов и за останалите jem-ове... някой случайно да подарява ? Ето две снимки едната е още като нова, даже се вижда и найлона на пикгарда, другата е от преди няколко месеца. Sorry за невежеството, ама какво е "стъд"? ей тва т.е. болта дето държи флойда Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steve_Vai Отговорено Май 15, 2005 Share Отговорено Май 15, 2005 Благодаря Хайде сега и на мен ми подарете един jem7vwh, за да се хваля наоколо Завиждам ви най-благородно! :guitar: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Май 15, 2005 Автор Share Отговорено Май 15, 2005 Аз реално го поръчах оттук (Гренландия) Ноември 2000, но пристигна чак Януари 2001. За щастие не съм имал никакви проблеми със стъдовете и не съм чувал и не знам за какво точно става дума. Даже мислех да си купя и новия Lo-Pro Edge II с пиезо (Double Edge) и да заменя оригиналния, но се отказах в последствие. Винаги ми е било интересно приблизително колко JEM-a 7VWh има в БГ ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JEMer Отговорено Май 15, 2005 Share Отговорено Май 15, 2005 (Редактирано) Аз реално го поръчах оттук (Гренландия) Ноември 2000, но пристигна чак Януари 2001. За щастие не съм имал никакви проблеми със стъдовете и не съм чувал и не знам за какво точно става дума.Даже мислех да си купя и новия Lo-Pro Edge II с пиезо (Double Edge) и да заменя оригиналния, но се отказах в последствие. Винаги ми е било интересно приблизително колко JEM-a 7VWh има в БГ ? моята също е поръчвана по това време но вече не си спомням точно дали беше ноември или декември По въпроса със стъдовете хвърли едно око тук, ако случайно не си го виждал де или един search на jemsite-a Аз също нямах особенни проблеми, но реших за всеки случай да ги сменя, леко параноясвам отвреме на време ама няма страшно, ще се оправя Относно бройката нямам никва идея колко са Редактирано Май 15, 2005 от JEMer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Май 15, 2005 Автор Share Отговорено Май 15, 2005 Проверих линка, който ми прати. Там никъде не пише че е за Джем-а, може би става дума за някой от другите модели. Все пак Джем7 им е флаг-шип и едва ли ще си позволят да го направят лошо. Не знам, но се надявам да не е за Джем7 Какво мислиш?? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JEMer Отговорено Май 16, 2005 Share Отговорено Май 16, 2005 Проверих линка, който ми прати. Там никъде не пише че е за Джем-а, може би става дума за някой от другите модели. Все пак Джем7 им е флаг-шип и едва ли ще си позволят да го направят лошо. Не знам, но се надявам да не е за Джем7 Какво мислиш?? За съжаление няма значение ква е китарата. Проблема е че тогава просто са правели този тип болтове... незнайно защо Мойта си беше с точно този тип, които са с по-V-образни V-та (как звучи само) и оределено имаше ефект от смяната сега имам 100% връщане при натиск и около 98% при pull-off (това е понеже не искаш да си пиля много "ножовете" т.е. ръбовете на флойда, където влиза в V-тата). Принципно много лесно можеш да провериш дали имаш нужда, понеже може да си свириш и никога да не усетиш, че има нещо нередно или поне почти на не усетиш - всичко е до начина на употреба на флойда. Та един от начините е настройваш се (разбира се) и правиш pull-off, но оставяш ръчката сама да се върне в неутрално положение и гледаш колко се е разстроила. Същото можеш да направиш и като натиснеш до долу и пак пуснеш за да се върне сама в неутрално положение. И ако прецениш, че не те устройва си поръчваш нови болтове + малко изпиляване на ръбовете и си готов Другия начин е да си свалиш флойда и да видиш дали имаш нарез между резбата и V-то, но съм 99% сигурен, че няма да имаш и да погледнеш с ква форма са ти V-тата ако са наред трябва да са с по U образна форма. Незнам дали добре успях да ти обясня ако имаш някви въпроси питай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JEMer Отговорено Май 16, 2005 Share Отговорено Май 16, 2005 много съм зле... тва е като не си пие човек кафето преди да пише... навсякъде където пише pull-off да се чете pull-up Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Май 16, 2005 Share Отговорено Май 16, 2005 Само който има или е пробвал такова нещо, знае за какво става дума... И преди бях пробвал за съвсем кратко, но от вчера ( ) насам съм съвсем съгласен, че е много много "яка" китара И на вид и на пип и на звук Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steve_Vai Отговорено Май 16, 2005 Share Отговорено Май 16, 2005 Само който има или е пробвал такова нещо, знае за какво става дума... И преди бях пробвал за съвсем кратко, но от вчера ( ) насам съм съвсем съгласен, че е много много "яка" китара И на вид и на пип и на звук Да не би да си се сдобил с jem, а? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Май 16, 2005 Автор Share Отговорено Май 16, 2005 Само който има или е пробвал такова нещо, знае за какво става дума... И преди бях пробвал за съвсем кратко, но от вчера ( ) насам съм съвсем съгласен, че е много много "яка" китара И на вид и на пип и на звук Не ми се впуска в излишни спорове... Наистина... Щом не ти харесва - не ти харесва - в това няма нищо лошо. Явно не свириш музиката и стила за която е направена тази китара - и в това няма нищо лошо. Макар, че този Джем ми е основна китара, винаги покрай мен на сцената имам и един Стратокастер, който е другата крайност и е за съвсем друг саунд и стил. Но твърденнието, че Джем 7 не изглежда добре (при положение, че е една от НАЙ-ИЗЯЩНИТЕ китари) и е некомфортен за свирене, е най-малкотото лекомислено и несериозно. Все пак - имаш право на мнение и не те осъждам за това, това ще го направят други Джем фенове от форума Както казваше учителката ми по физика - "Нека да не спорим за доказани работи...". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Май 17, 2005 Share Отговорено Май 17, 2005 (Редактирано) Само който има или е пробвал такова нещо, знае за какво става дума... И преди бях пробвал за съвсем кратко, но от вчера ( ) насам съм съвсем съгласен, че е много много "яка" китара И на вид и на пип и на звук Не ми се впуска в излишни спорове... Наистина... Щом не ти харесва - не ти харесва - в това няма нищо лошо. Явно не свириш музиката и стила за която е направена тази китара - и в това няма нищо лошо. Макар, че този Джем ми е основна китара, винаги покрай мен на сцената имам и един Стратокастер, който е другата крайност и е за съвсем друг саунд и стил. Но твърденнието, че Джем 7 не изглежда добре (при положение, че е една от НАЙ-ИЗЯЩНИТЕ китари) и е некомфортен за свирене, е най-малкотото лекомислено и несериозно. Все пак - имаш право на мнение и не те осъждам за това, това ще го направят други Джем фенове от форума Както казваше учителката ми по физика - "Нека да не спорим за доказани работи...". Човече, не знам дали си прочел внимателно какво съм написал. То не е дълго и не е сложно Може би кавичките са те подвели, но аз винаги слагам кавички, когато използвам жаргон. Това не е, за да променя значението на думата в обратното, а да подчертая, че използвам жаргон Имам предвид точно много яка, а не "да бе да - много яка" и смятах, че става ясно, но.... Изключително добра китара подчертавам пак, за да няма объркване. Демек, вкратцем казано - объркал си се @steve - тц, за съжаление, но имах възможност да подрънкам малко по-дълго на един Редактирано Май 17, 2005 от synchu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts