Overdrive Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 (Редактирано) абе човек щях да си изповръщам вътрешностите по-скапано нещо през живота си не съм чувал Редактирано Ноември 11, 2007 от Overdrive
IgniteAll Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 (бърка за връзката ключове из джобовете.... )
Свилен Бас Отговорено Ноември 13, 2007 Автор Отговорено Ноември 13, 2007 ^Радвам се, че отвори темата, надявам се, няма да бъде грешка. @Овердриве: Сбъркал си си ника. @Следващите критици: Бъдете мили, моля, позволете и на тези, които има какво да кажат, да го кажат, любезно както и вие, вярвам, ще направите
LOE Отговорено Ноември 13, 2007 Отговорено Ноември 13, 2007 каква критика бе човек... за да има критика трябва да има какво да критикуваш мисля че лигнята и простеенето не влизат в категорията на неща, годни за критикуване
Overdrive Отговорено Ноември 13, 2007 Отговорено Ноември 13, 2007 мдаа ако това годно за критика значи всеки да вземе да си качва простотиите?? Аз се замислям али да не кача моята лигавня върху Нирвана-смеллс, която много хора казаха че е шит, обаче пак е по-добре от това! честно ти казвам не ми беше ставало толкова гадно от слушане на нещо докато не чух това!
basis4eto Отговорено Ноември 13, 2007 Отговорено Ноември 13, 2007 metal jam.Аз не слушам метъл,не съм и слушал,чувал съм някои парчета.Обаче тва е яко . Баса върви едно такова...радва...не знам,ма аз няколко пъти го слушах,и си го имам на компа. ся че от от 6 минути 2 са яки,тва е друго,ма не може да кажете че цялото парче е shit. Качеството е shit по-скоро,но не и парчето.На 2:35 става мн яко,до към 3 и нещо,после вече там към 4:30 до към 5 и кусур пак е яко.И все пак си е джем в паузата."Мазе бенд" също кефи като име .....
spongebob Отговорено Ноември 13, 2007 Отговорено Ноември 13, 2007 "записа е с ужасно качество, а с изсвиреното се гордея" По-добре го запишете пак,аз нищо не можах да чуя и си мислех,че саунда е самоцелно такъв...разбирам,че е импровайз,ма...Някъде из форума беше писал за "Картини от една изложба"...любопитно ми е да чуя.
Свилен Бас Отговорено Ноември 13, 2007 Автор Отговорено Ноември 13, 2007 мисля че лигнята и простеенето не влизат в категорията на неща, годни за критикуванеАз не мисля така - в момента точно те са ми любими, а ако вземеш предвид, че и много хора не ги умеят... @Овердриве: Щом те карам да се замисляш, значи всичко е ок! Само дето те изпреварих. Относно това, че до сега не ти е било ставало толкова гадно от слушане на нещо, мога само да се поздравя и да ти се зарадвам, най-искрено. @Басистчето: Това е нещо като моят трибют към Кърт Кобейн и Джой Де Майо - хората, от които съм се повлиял, почти най-много. Е, има и нещо от Джако и Хендрикс, разбира се. Същинският край с изстенването, не ти ли хареса? Мазе бенд го озаглавих колкото да има нещо написано в таговете, ма може и да остане. @Спонгебоб: Картините набират сила, имай търпение, почти готови са. За повторния запис започвам да се замислям, но първо трябва участниците да си извадим какво сме изсвирили. А ми така е, като не репетираме в студио...
strange fruit Отговорено Ноември 13, 2007 Отговорено Ноември 13, 2007 Трябва ли винаги да се появи някой който да обясни какво е чул ,че да омекнете.... нарича се бедна фантазия.
kitaratapesho Отговорено Ноември 13, 2007 Отговорено Ноември 13, 2007 С удоволствие бих чул It Don't Mean A Thing или Cry Me A River
The Doctor Отговорено Ноември 13, 2007 Отговорено Ноември 13, 2007 Оаа, това парче кърти! Тръпки ме побиха в няколко момента... И странно, след това в главата ми се въртеше едно изречение, от човек, към когото имам голям респект: "Музиката идва от място, много по-реално от света, в който живеем." Да, може би това не е шедьовър на колективната импровизация, но е добър и автентичен пример. Това е импровизационен и КОМПОЗИТОРСКИ подход, който никак не е за пренебрегване, и който носи своите възможности, кеф, предимства, ограничения и... рискове. Но отваря врати за музика, която по друг начин не би могла да влезе в нашия (меко казано) странен свят. Имайки скромен опит с този подход, забелязвам характерни общи "положения" (съдейки също и по постовете на участниците в импровизацията): * Места с висок енергиен (физически и емоционален) заряд * Моменти на учудваща заедност на случването, като че ли "свири" един човек * Моменти на "неслучване", може би моменти на "преговори" с Музата? * Реплики като: "Как съм го изсвирил това? Аз не мога да свиря така!" * (в ретроспекция) Цветен "акцент" на фона на сивото ежедневие Ето няколко насоки за успешно прилагане на този подход: 1. Приемете го насериозно. 2. Упражнявайте се на инструмента си ВСЕКИ ден, поне по 1 час (до 4), за виртуозите - от 4 до 8. 3. Дайте си пълна свобода от задръжки, оценки, критика, какво ще си помисли някой друг и т.н. Това както към себе си, така и към останалите участници в импровизацията. 4. Имайте готовност, желание да следвате посоката на развитие. 5. Слушайте всеки един участник през цялото време (това изисква способност за насочване и разделяне на вниманието). 6. Играйте си. 7. Позволете си да не свирите през цялото време (и обратно). По възможност, имайте публика и не забравяте, можете да полетите, можете и да паднете - няма гаранция. Възможно е никой друг да няма същото усещане за "случилото се" като вас. Ако имате нужда да се развивате, не ползвайте НИКАКВИ наркотици. С времето употребата им ще постави горна граница на възможностите ви. И не се страхувайте да бъдете себе си, всички сме на едно дередже. Успех, и не забравяте да постнете резултата! "An artist acts with the assumption of innocence within a field of experience"
Свилен Бас Отговорено Ноември 13, 2007 Автор Отговорено Ноември 13, 2007 (Редактирано) @Диаманда: @китаратапешо: Значи, ще се постарая да ги запиша и тях следващия път. @Доктора: Мммм, да, хубави съвети даваш и хубави неща казваш, ма ние тия работи много добре ги знаемЕ, все пак Ще добавя, че от всички участници в импровизацията, обаче, само аз пиша в тази тема и ще си позволя да не се съглася с това, че трябва да го приемем насериозно, освен ако не бъда убеден, разбира се, че трябва. Не си падам и по хора, които се взимат насериозно - не го ли показвам в солото си достатъчно ясно? Относно "актинга", "артисцизма", "експириънса", друсането и всичко останало - бива, бива - на мен това ми е формация №>30, а на едната певица е №1 и добавяйки към това и не-употребата на алкохол и наркотици, смея да твърдя, че би могло да ни бъде едит: Относно резултата - по-скоро ще пуснем "Ит донт миин а фтинг, иф ит ейнт гат дет сунг", но пък може и двете да представим - знам ли... ... ако ми дадат в студиото да си правя микрофонии с дистър на баса Редактирано Ноември 13, 2007 от ...taka li e? - a taka.
The Doctor Отговорено Ноември 13, 2007 Отговорено Ноември 13, 2007 @ ...taka li e? - a taka.: постът ми не е лично към вас, а по-скоро принципен, подбуден от изпълнението ви и най-вече от последвалите коментари. Под "Приемете го насериозно" имам предвид спонтанната колективна импровизация като подход за правене на музика, която би могла да има стойност. Иначе цинизмът и чистата лигня са винаги опасно близо. Истината е да се движиш по ръба. И отляво и отдясно - падаш... "Music is a benevolent presence constantly and readily available to all." (Guitar Craft aphorism)
LOE Отговорено Ноември 14, 2007 Отговорено Ноември 14, 2007 Съквартиранта ми (който държа да подчертая НЕ МОЖЕ да свири на абсолютно нищо) има китарни сола, далеч по концептуални Разбира се... всичко на този свят е относително, първата бебешка крачка е нещо адски значимо за този който я прави, но определено не може да впечатли нигериец, който минава 100 метра за 6 секунди Не знам доколко си сериозен в нещата които казваш, ако си сериозен... е плашещо, ако не си сериозен... определено не си нацелил мястото, реално погледнато си постнал 6 минути микрофония и писъци, 2-3 наченки на мелодии (най вероятно колуминационните моменти за които говориш) това колко пияни/надрусани сте били е вече друг върпос поне пусни снимки, току виж темата стане интересна
Свилен Бас Отговорено Ноември 14, 2007 Автор Отговорено Ноември 14, 2007 (Редактирано) @Тхе Доктор: Нещо сме се разминали у подредбата на думите, ма не е трагично. С останалото съм съгласен. @ЛОЕ: Явно четеш измежду редовете и хващаш квото ти уйдисва, ма и това не е проблем. Много лично го приемаш, но няма да ти отвръщам с лични нападки, ще кажа само, че съм свирил траш преди 8 години и спрях защото не видях с какво мога да развия тази музика - тя си е достатъчно развита и без мен. Записи, "по-концептуални", ще има разбира се, а за сега виж какво казват някои хора за мен, че аз ако започна, може и да не ми повярваш - дет проект. И последно - това, дето съм го представил не е нито иновационно, нито оригинално, нито е нищо, просто е един подход, който съществува повече от 40 години. Скоците, които правите говорят за бедна музикална култура. С най-добри чувства, Свилен едит: Да, да, ще има снимки - вече споменах, че зная, че това е най-важното, по принцип. Редактирано Ноември 14, 2007 от ...taka li e? - a taka.
Recommended Posts