Jump to content
Българският форум за музиканти

Как си поддържате ноктите?


valkyr-qsal

Recommended Posts

Всеки да сподели какви грижи полага, за да си поддържда здравината на ноктите!

Учителят ми каза да ги мажа със сок от грейпфрут, ама е някакси..непрактично, а и досега никога не съм достигал нужната дължина на нокът - Оформям ги доколкото мога с пиличката, ама, въпреки всичко се счупват. Май съм си обречен да съм Перцоман. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти ,

първо след като ги изпилиш огледай дали няма някои не изпилени краища и ръбчета . Не добре изпилените нокти се чупят много лесно.

 

Ии второ ако са ти меки ноктите и има прозрачни лакове за нокти ,които се слагат за здравина. ;) тоя вариант ми е неприятен незнам защо. Неговата алтернатива е ноктопластиката (изкуствени нокти).

 

А аз не полагам други грижи за моите освен пилене и леко скъсяване,когато станат малко големи. ;) ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ревиталит - малко е скъп - но върши работа.

За коса и нокти .(Витамини и минерали за заздравяването им)

Предполагам докторите сред нас ще потвърдят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моите ноктя на лявата ръка ги режа когато земат да ми пречат да натискам прагчетата и сичко почва да бръмчи.иначе на дясната ги скастрям когато много земат да задират в носа ми

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва нокътят да е най-дълъг на върха си, и по крайщата по къс, за да може да се извлече най-добър звук. Не трябва да се осатвят просто да растат :thx:. Аз лично никога не съм имам проблем с чупенето, явно са ми достатъчно здрави :)

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Откакто отрязах моите, нямам проблеми с тях :thx: Иначе докато дрънках на класическа китара съм си поддържал ноктите единствено с пиличка - колкото се може по-къси, но все пак да ми вършат работа. Оформяне, чигъртане, и периодично отрязване, за да израстват нови. Има всякакви заздравители за нокти, лакове и глупости. Никога не съм ползвал, защото ноктите ми са доста твърдички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ :hysterical: съгласен!!!

откакто си взех жица и не са ми трябвали нокти и аз нямам проблеми, но сега пак ще тръгвам на уроци. Абе ще си намеря верно някакъв лак..(дано не е цветен :metalist:). Иначе успоредно с китарата може би ще трябва да се запиша и на уроци по пилене на нокти :yes: , че точно тия ръбове ми създават проблеми.

Лонг лив да "ноктести" пипъл!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мога да се похваля със здрави нокти. Досега да ми се е чупил нокът най-много десетина пъти в живота.

 

Поддържам ги в бадемовидна форма с най-обикновена пила за нокти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пила за нокти.Нищо им няма на ноктите и при тежка строителна работа/с това се занимавам като хоби/Не знам как става:icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на краката? :icon_shithappens:

 

Майтап. Ами с пила за нокти - преди мнооооого години, като започвах да свиря бях останал с впечатлението, че ти трябват дълги нокти на дясната ръка и ходех като орел с нея. С годините стигнах до извода (държа да отбележа, че това е строго индивидуално, базирано на физиологични особености - дължината на ноктите, не стигането до изводи), че ноктите бачкат и когато са почти незабележими - дължина 1-3мм (според необходимоста - показалеца е 1мм, безименния - 3мм) и с формата на перце с леко заострен връх. От доста време не съм чупил нокът, но когато това се случеше преди си взимах от аптеката Геритамин (мисля, че това беше) - това е витамин А и витамин Д. Предназначено е за перорален прием, но те са едни малки топчести капсулки и ги пукаш и взимаш течноста и с памуче мажеш на ноктиляците и седиш с тва 15-20-30мин. И така след 10 дни имаш здравите нокти, даже и нож и вилица не ти трябват като хапваш кюфтета :greenball:

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Eми на краката с ъглошлайф :thumbs_up::)

 

 

Дължината на ноктите е според човека. Аз например харесвам да свиря с не толкова къси нокти.Докато познати свирят с едвам подаващи се над пръста . Всичко опира до човека :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключително старателно ги поддържам. Мога да отида на маникюр и да няма какво да ми правят. Относно дължината - 1 мм е краен максимум за откълцкването, много мразя дълги нокти (да, 1 мм са дълги вече), а и с баскет/волейбол няма как да е иначе. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.