valkyr-qsal Публикувано Октомври 27, 2007 Публикувано Октомври 27, 2007 Всеки да сподели какви грижи полага, за да си поддържда здравината на ноктите! Учителят ми каза да ги мажа със сок от грейпфрут, ама е някакси..непрактично, а и досега никога не съм достигал нужната дължина на нокът - Оформям ги доколкото мога с пиличката, ама, въпреки всичко се счупват. Май съм си обречен да съм Перцоман. Цитирай
preIbanez Отговорено Октомври 27, 2007 Отговорено Октомври 27, 2007 ...къси си подържам ноктите...и перцето вече го възприемам като част от тялото си... Цитирай
gpav Отговорено Октомври 27, 2007 Отговорено Октомври 27, 2007 Здрасти , първо след като ги изпилиш огледай дали няма някои не изпилени краища и ръбчета . Не добре изпилените нокти се чупят много лесно. Ии второ ако са ти меки ноктите и има прозрачни лакове за нокти ,които се слагат за здравина. тоя вариант ми е неприятен незнам защо. Неговата алтернатива е ноктопластиката (изкуствени нокти). А аз не полагам други грижи за моите освен пилене и леко скъсяване,когато станат малко големи. ;) Цитирай
TONY Отговорено Октомври 27, 2007 Отговорено Октомври 27, 2007 Ревиталит - малко е скъп - но върши работа. За коса и нокти .(Витамини и минерали за заздравяването им) Предполагам докторите сред нас ще потвърдят. Цитирай
metaliza Отговорено Октомври 27, 2007 Отговорено Октомври 27, 2007 моите ноктя на лявата ръка ги режа когато земат да ми пречат да натискам прагчетата и сичко почва да бръмчи.иначе на дясната ги скастрям когато много земат да задират в носа ми Цитирай
Traktorist Отговорено Октомври 27, 2007 Отговорено Октомври 27, 2007 Трябва нокътят да е най-дълъг на върха си, и по крайщата по къс, за да може да се извлече най-добър звук. Не трябва да се осатвят просто да растат . Аз лично никога не съм имам проблем с чупенето, явно са ми достатъчно здрави Успех! Цитирай
Icarus Отговорено Октомври 27, 2007 Отговорено Октомври 27, 2007 Откакто отрязах моите, нямам проблеми с тях Иначе докато дрънках на класическа китара съм си поддържал ноктите единствено с пиличка - колкото се може по-къси, но все пак да ми вършат работа. Оформяне, чигъртане, и периодично отрязване, за да израстват нови. Има всякакви заздравители за нокти, лакове и глупости. Никога не съм ползвал, защото ноктите ми са доста твърдички. Цитирай
valkyr-qsal Отговорено Октомври 28, 2007 Автор Отговорено Октомври 28, 2007 ^ съгласен!!! откакто си взех жица и не са ми трябвали нокти и аз нямам проблеми, но сега пак ще тръгвам на уроци. Абе ще си намеря верно някакъв лак..(дано не е цветен ). Иначе успоредно с китарата може би ще трябва да се запиша и на уроци по пилене на нокти , че точно тия ръбове ми създават проблеми. Лонг лив да "ноктести" пипъл!!! Цитирай
BlueZone Отговорено Октомври 28, 2007 Отговорено Октомври 28, 2007 Аз мога да се похваля със здрави нокти. Досега да ми се е чупил нокът най-много десетина пъти в живота. Поддържам ги в бадемовидна форма с най-обикновена пила за нокти. Цитирай
yotzzo Отговорено Октомври 28, 2007 Отговорено Октомври 28, 2007 Пила за нокти.Нищо им няма на ноктите и при тежка строителна работа/с това се занимавам като хоби/Не знам как става Цитирай
kitaratapesho Отговорено Октомври 28, 2007 Отговорено Октомври 28, 2007 А на краката? Майтап. Ами с пила за нокти - преди мнооооого години, като започвах да свиря бях останал с впечатлението, че ти трябват дълги нокти на дясната ръка и ходех като орел с нея. С годините стигнах до извода (държа да отбележа, че това е строго индивидуално, базирано на физиологични особености - дължината на ноктите, не стигането до изводи), че ноктите бачкат и когато са почти незабележими - дължина 1-3мм (според необходимоста - показалеца е 1мм, безименния - 3мм) и с формата на перце с леко заострен връх. От доста време не съм чупил нокът, но когато това се случеше преди си взимах от аптеката Геритамин (мисля, че това беше) - това е витамин А и витамин Д. Предназначено е за перорален прием, но те са едни малки топчести капсулки и ги пукаш и взимаш течноста и с памуче мажеш на ноктиляците и седиш с тва 15-20-30мин. И така след 10 дни имаш здравите нокти, даже и нож и вилица не ти трябват като хапваш кюфтета Поздрави, Петър Цитирай
gpav Отговорено Октомври 28, 2007 Отговорено Октомври 28, 2007 ^ Eми на краката с ъглошлайф Дължината на ноктите е според човека. Аз например харесвам да свиря с не толкова къси нокти.Докато познати свирят с едвам подаващи се над пръста . Всичко опира до човека Цитирай
Surikat Отговорено Октомври 28, 2007 Отговорено Октомври 28, 2007 До колкото знам мазането с йод ги заздравява, ама стават....жълти . Цитирай
Vinetu Отговорено Октомври 28, 2007 Отговорено Октомври 28, 2007 Гризя ги, включително и тези на краката. По темата: С ножичка, не с нокторезачка! И после с пилата обирам останките. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 29, 2007 Отговорено Октомври 29, 2007 Изключително старателно ги поддържам. Мога да отида на маникюр и да няма какво да ми правят. Относно дължината - 1 мм е краен максимум за откълцкването, много мразя дълги нокти (да, 1 мм са дълги вече), а и с баскет/волейбол няма как да е иначе. Цитирай
Recommended Posts