Jump to content
Българският форум за музиканти

Каша с саунд карта на дънната ми платка.


salt

Recommended Posts

Всичко започна от там, че исках да активирам някакви си мулти стрийминг рекординг настройки на вградената high definition саунд карта на дъното ми.Тя е Realtek.Май всички са такива (повечето вградени, защото и на предишното ми дъно беше същата марка а сегашното ми дъно си е Асус )

Така...не знам за какво ми беше това да го правя но ето че направих кашата.След като активирах тези настройки за многоканален запис, тъй като картата има втори панел отпреде на кутията на компютъра, който може да работи независимо /отделно от другия.Мога да си слушам една музика от единия и друга от другия изход и съответно да записвам.След като активирах функцията да записвам отделно от двата входа-на предния панел и този отзаде на компютъра, програмата ми изписа съобщение което бъзро изчезна и не можах да прочета.След това ми изчезна иконата на саунд картата от лентата със задачите.След рестарт на системата , който аз направих умошлено пак не се появи.Реших да преинстална драйверите на картата.Направих го .Възстанових всичко както си беше преди.Хубаво..,но реших отново да активирам мултирекорда или както се казваше и пак ми даде такова съобщение.След това пка направих нещо подобно.Преинсталирах драйверите и когато първо деинсталирах драйверите не стана успешна деинсталация.Оказа се че са липсвали екзета или нещо такова.И така вече при инсталацията на драйвера винаги ми пише че е провален и не ми извършва инстлацията.Да не говорим че от дивайс мениджъра нито може да я disable-на , нито да я enable- на.Нито да ъпдейтна драйвера нито ми я разпознава като прикачен хардуер като я забраня и разреша после.все едно не я вижда системата.Всъщност не съм сигурен точно какво се случи когато се бъгна всичко, но мисля че това което писах до тук е долу-горе вярно.Сериозен ли е проблема?Какво мога да направя сам или нищо?Или пък ще се наложи ли преинсталация на Уиндоус?Пробвах всичко(без преинсталл на уиндоус) .Включително и да търся разни файлове в папката WINDOWS за да видя дали има някакви инсталирани драйвери но нищо не открих.По - добре да не се бъркам там че ...да не си навлек и друг проблем.

 

Да обобщя: сега картата не вади никакъв звук и не се разпознава от системата.При деинсталация , забраняване и разрешаване,ролл-бек не реагира.При инсталация на драйверите пак не става.след иснталацията ми пише failure installation или нещо такова и изобщо не се инсталва.

Помогнете ако можете, ако не пак благодаря.

Надявам се да не съм ви отегчил със подробните описания.Иначе имам карта м-аудио скоято си работя на Кюбейз ама ми трябва и тази на дъното.Дано само да не се е стигнало до хардуерен проблем чрез тези бъгове.

Редактирано от salt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо подобно ми се случи с драйвер на лазерен принтер . Тъй като се връзваше през УСБ , ако си забравил по случайност да сложиш драйвера преди да го закачиш , се прецаква БозатаХР и трябва реинсталл (с форматиране) ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо махни всякакви драйвери със собствената им деинсталация. После опитай с "Драйвер Клийнър Про" под сейф мод. Накрая може да пуснеш и някой рег клийнър като Registry First Aid 6. Най-лошото, което може да стане е да загубиш 15-20 минути. Или да доосвиниш, но така или инак ще трябва преинстал :oops:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Побвах да деинсталирам драйвера, но не става.Нито може да се деинсталира, въпреки че го няма, нито може да се инсталира.С Tune up Utilities и C Cleaner сън чистил регистрите.Нищо не става.Другата програма не знам дали е по -различна от тези двете?

Редактирано от salt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля да е особено по-различна що се отнася до Registry First Aid 6. Но Драйвер Клийнър Про е задължителен за такъв род упражнения с драйвери!

Възможно и да не помогне, както и да е другаде проблема. Просто това се присетих и писах...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.