Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Търся сплитър за китара... с високо входно съпротивление и съответно ниско изходно

Повече от 2 канала не ми трябват

Претърсих нета и единственото което успях да намеря е Behringer Ultra-DI DI-20, за който позитивните неща бяха точно колкото негативните. Страшно много опаквания от bleeding между каналите когато се ползва като 2 независими моно ДИ бокса, и също така много оплаквания от шум.

Някакви предложения?

Отговорено (Редактирано)

По-скоро ти трябва къстъм distribution amplifier, специално за китара, а не DI box. Стандартните професионални са за линейно ниво и не са подходящи за твоята цел. Ако търсиш нещо евтино, тo няма да отговаря на изискванията ти (както вече си се убедил). Няма проблем да се снабдиш с това което ти трябва, но не знам дали ще отговаря на идеята ти за капиталовложение. Все пак може да опиташ на ЛС.

Редактирано от Parni_Valjak
Отговорено

хаха :happy: капиталовложения... :yes: явно за някакви сериозни суми говориш, мен ми трябва дребна прост джаджавка, и повече от 100 лева не ми се дават ако трябва да съм откровен

познавам хора които могат да ми направят това което искам в рамките на този бюджет, но рекох все пак да проверя дали няма нещо купешко, което да ми свърши работа

както може би става ясно, идеята е е да си сплитна сигнала на 2 части, едната за амп за мониторинг, а другата към аудио интерфейс

Отговорено

Ако ти трябва сигнал от 1 китара да го разделиш - това всеки DI Box го има по default. Не ти трябват 2 канала.

Виж това за илюстрация:

input - вход за китарата

through - изход на китарния сигнал - непроменен, пак си е HighZ, просто паралелен изход - в твоя случай да отива към ампа за монитор.

LoZ out - към миксер или микрофонен преамп, LoZ с XLR

Ако ти трябва сплитер - сигнала от 1 китара да го разделиш към 2 усилвателя - ти трябва това:

http://www.thomann.de/gr/palmer_ybox_guitar_splitter.htm

И двата изхода са паралелни LoZ.

Ако ти трябва сигнал от 2 китари да го конвертираш в LoZ ти трябват или 2 DI Box-a или този DI-20, който си посочил.

Вече за активните ти адаптери има DI Box-ове, които ги водят че работят по-добре с активни, има и боксове, които са по-добри за пасивни адаптери. Това обаче е дълга тема, гледал съм в други форуми цитират и формули за пресмятане и в момента по-добре да не пиша за това, че много подробно.

Мога да потърся линка към темата в чуждия форум.

Отговорено (Редактирано)

Да ме извините за малко по горе (че говорим за едно и също) ама непрочетох добре.

Махмурлук кво да прайшшшш тосп :)

Редактирано от trolla
Отговорено
познавам хора които могат да ми направят това което искам в рамките на този бюджет

Смело изкаване типично в стила на LOE .....

ами да.. смел съм :thumbs_up: проблем ли има :)

като ще дрънкаш поне се обоснови, какво те наважда на такива мисли

Отговорено
като ще дрънкаш поне се обоснови, какво те наважда на такива мисли

Aз не дрънкам!

Два качествени трансформаторни ди бокса трудно ще влязат в рамките на споменатия бюджет.....

Отговорено
както може би става ясно, идеята е е да си сплитна сигнала на 2 части, едната за амп за мониторинг, а другата към аудио интерфейс

Не знам дали ти схванах съвсем идеята, но, anyway, ако става дума за ампа, за който си мисля, keep away from Behringer - пробвал съм берингърски неща с него, включително един уж безкрайно прост A/B суич, и резултатът беше мале мила ...

Отговорено

От всички постове се разбира следното:

Беерингерът е евтин, ама не става.

Palmer е 89Е, с доставката поне 100Е, следователно е 2 пъти повече от бюджета.

И сега какво става - маркетинг тест - как и агнето да е цяло и вълкът да е сит? Ако някой реши този казус ще спечели Нобелова награда по икономика.

А и като имаш кой да ти подари подобно устройство (защото да ти направи нещо което струва 200лв за 100 лв - това си е подарък, нали?) какъв е проблемът? Да е лъскаво и да пише известно име на него? Така обиждаш твоя човек, който би ти направил тази услуга, не мислиш ли?

Отговорено

сигурен съм че ди бокс със трансформатори НЕ Е ПОДХОДЯЩ - имат ниско входно съпротивление, особено не подходящо за китара - почва да звучи супер умряло и глухо :) все пак както се каза по-горе са за линеен сигнал :metalist:

просто ти трябва някакъв преамп с 2 отделни изхода или нещо като Boss LS-2 примерно :hysterical:

Отговорено

За да е истинско, трябва да има

1: Високо входно Z (поне 1М),

2: Отделни канали (за ниско прослушване),

3. Качествени изходни трансформатори (600:600 примерно за елиминиране на галваничната връзка и едновременно нисък изходен Z),

4: Сериозно захранване за нисък шум, брум и високо ниво на претоварване,

5: Стабилна конструкция, за да няма проблеми с нарушение на правилната работа,

6: Приличен или много добър външен вид.

7: Спазване на изискванията по Охрана на Труда - (например тест за изолация 2КV/ 4KV)

Ако някой изпълни тези изисквания за посочения бюджет (но без да подарява каквото и било за честни сини очи) може спокойно да пробие на световния пазар. Аааа, и да не забравя ДАНЪЦИТЕ, ОСИГУРОВКИТЕ и всички други елементи на правовата, ЕВРОПЕЙСКА държава ! Нали сме такава?

Отговорено

ми всъщност и без-трансформанорно устройство ще ми свърши същата работа предполагам, и прост преамп с високо входно и 2 изхода би било съвсем ок - а това ми се струва съвсем в рамките на 100лв...

инъче тя моята китара има ниско изходно щото е с активна електроника, но другата ни китара и басът не са активни

а бюджета гледам да е по скромен защото трябва да взимам 3 и те.. нещата се наслагват

Отговорено

Това вече е по-смислено. При 3 еднотипни устройства, с тези доуточнения може да се стъкми нещо... Ако съм разбрал правилно, де - по едно за китара,бас и още една китара. Като всеки инструмент праща сигнал към собствения усилвател и към някакво общо озвучаване. Така ли е?