DeadWing Публикувано Октомври 22, 2007 Публикувано Октомври 22, 2007 Начинаещ съм и имам проблем с ритъма.Знам примерно акордите,сменям ги достатъчно бързо,но за сметка на това ритъмът ми е отвратителен.Пример свиря The temple of the king - първите четири акорда(от пеенето) се получават що годе,но нататък мъгла,се1 свиря мн различна песен.Дайте някакъв проф съвет,примерно как да разбирам на колко удара да сменям акорд и т.н...скоростта мога да я уселя,но това с ударите ми е трудно . :С Цитирай
Icarus Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 Много внимателно слушане на песента -> слушане на песента + тактуване (с крак например) -> пак слушане -> свирене + слушане + тактуване -> свирене + тактуване -> свирене. Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 (Редактирано) Винаги съм свирил успоредно с дръм трак и съм нямал проблеми с ритъма. Изтегли си таба на песента или просто виш темпото и настрои метроном или каквото имаш на същото...или по бавно с постепенно увеличаване. Ако нямаш нито метроном нито Guitar Pro или нещо такова силно ти препоръчвам да си набавиш. Също трябва да си послушал песента известно време и сам за себе си да свържеш звука с нотите. Успех Редактирано Октомври 22, 2007 от Talic_Zealot Цитирай
kitaratapesho Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 Изучаването на Теорията на Музикалните Елементи, както и ежедневното свирене с метроном ще спомогнат за решаването на проблема в дългосрочен план. Поздрави, Петър Цитирай
black_waltz Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 ^за да е максимално ефективно това, добре е момчето да си намери добър учител. Почвай се от рано с преподавател да го оправиш този проблем, иначе всичко се обезсмисля. Аз от години се блъскам да изградя чувство за ритъм, последните 2 години не съм сядал да свиря без метроном и пак съм доста далеч от това което трябва да е. Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 отиди на учител да ти обясни и си качи на компа метроном или програма с барабани после да свириш с тях Цитирай
Guest Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 http://www.metronomeonline.com - онлайн метроном Цитирай
DeadWing Отговорено Октомври 23, 2007 Автор Отговорено Октомври 23, 2007 Имам учител,трябва с него да споделя тоя проблем.Снощи го видях онлайн метронома и се получи след десет години Цитирай
DeadWing Отговорено Октомври 23, 2007 Автор Отговорено Октомври 23, 2007 А, и колко струва метронома и къде в таба пише ритъма за да мога да го настройвам. Цитирай
Azwraith Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 И аз в началото имах проблеми с ритама но спокоино с течение на времето сичко ще си доиде на място Цитирай
Guest Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 А, и колко струва метронома и къде в таба пише ритъма за да мога да го настройвам. Цена на метроном не мога да ти кажа, но мисля, че бяха евтини. Зависи какъв таб ползваш - ГитарПро ако е - горе в дясно на екрана. Ако ползваш текстов таб - може и да пише, може и да не пише, зависи от таба. Търси нещо "bpm" - т.е. удари в минута (beats per minute). Цитирай
Recommended Posts