Jump to content
Българският форум за музиканти

Изравняване на крака


Recommended Posts

Аз сън десняк, дясната ми ръка е по силна а десния крак по слаб :cheers2:. Тва е егати дефекта. С десния крак немоа се кача в осмини над 150 на метронома, а с левия не ми е никакъв проблем. И тва мноо пречи щото ако ми подрябва да го правя в няква песен, тряабва да използвам левия педал на кардана и по този начин немога да държа фуса затворен :) . Ако некой ми каже уражнения с които да изравня краката, ще съм много благодарен.

За ръцете знам че става с по тежка палка в по слабата, но не ми е ясно с краката как ще стане :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Краката са част от нашия организъм и се изравняват по същия начин както и ръцете. Това с по-тежката палка, поне според мене, не е добра идея, както и не е добра идея, да се компенсира неможенето на по-слабия крак с различна настройка на пружината на педала. Просто трябва упоритост, настойчивост и упражняване. Остави колко си бърз и не гони максимума на метронома. Важно е да си здрав и ритмичен, да забиваш тлъсто и освободено. Бързината идва с времето, ритмичността и здравината - никога, ако не започнеш с темпа от 50-60 на метронома и да ги държиш минимум 15-20 минути без прекъсване и зверски здраво. Това все пак е мое мнение. Не се опитвам да давам акъл. Аз така работя - бавно и здраво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз така мисля за тежката палка, не мисля че е разумно с различни палки да се свири.

 

А за краката след десетата минута на 80 започва да ме наболява бедрото на десния крак в горната част. Тва защото сигурно ми липсват тренировки. Надявам се с времето и с много упражнения да се оправи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тамън се канех (и ще гo направя) тема за double bass! Като цяло първо почни да гледаш на проблемът от по-далеч. Как седиш на стола, разстоянието мажду краката естествено ли е или е по-тясно и колко високо седиш. Столът ти трябва да е толкова висок, че като си повдигнеш краката на педалите да не се преминава този ъгъл от 90 градуса между торса и краката... нещо такова |_ :) После стъпи на земята (без педал) и виж как ти идва естествено да се разкрачиш. Може да помогне като просто си движиш краката "на сухо" т.е. без педали под тях. След това си нагласи карданът спрямо колко си се разкрачил. Не забравяй да не се прегръбваш като се накланяш напред или назад, но ако си в добра позиция спрямо другите работи не би трябвало това да става! Аз лично обичам да седя по назад на стола... т.е. гъзъ ми се показва понякога леко от задната част на стола! :hysterical: По този начин "изолирам" движението повече изцяло от краката без да правя разни излишни чупки, движения или "спазми" с гърба/торса. След като всички евентуални проблеми спрямо баланса на тялото ти спрямо барабаните са отстранени, можеш да продължиш към упражненията, които се каня да посна от доста време! :) Успех!

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С какъв кардан свириш ?

 

Марка/модел или тип?

 

То не е проблема в кардана, ами в краката ми :offtopic-001:

Редактирано от Man0waR Scott Culumbus#1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да прав си,но аз имах подобен проблем,при които свирех с един правен кардан и не бързината на левия ми крак беше проблем,а силата с която натискам,левия ми педал беше по мек и с по малко растояние от бийтъра до касата.Сега свиря с нов кардан и малко по малко изгладих проблема.При теб проблема казваш е в бързината...моя съвет е да прегледаш някои уроци и да видиш техниката на изпълнение за да не заучаваш нещата грешно,не знам на какво ниво си,но мисля че ще ти е от полза.Успех ;)

Редактирано от ^Drum_Master^
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз съм с гибралтар, ама не е от най-новите. За 250лв. май беше, вече не помня. Но твърдостта на педалите и разтоянията от чукчетата до касата са еднакви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами виж сега,то не е задача по математика да се реши по един начин,имаш много упражнения,комбинации,които дори и сам можеш да измисляш така че яко свирене и след година може би няма да имаш чак такъв проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е да тва ми е ясно. Аз гледам по тънко да мина, ама в музиката така не става :music336:

 

P.S. То за 1 година да стане много ще е добре. Ама то повече трябва. Аз направих темата, за да науча някой утвърдени упражнения, които вършат сигурна работа :punk_guitar: . Защото не се знае аз какви мога да си измисля и да зауча грешна техника.....

Редактирано от Man0waR Scott Culumbus#1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Може да се повтарям от други теми, но упражненията на Dereck Roddy мисля че ще ти помогнат много, не е нужно да се изпалняват в темпо 180, като него самия, идеята е да поддържаш стабилно едно темпо, да сменяш ляв крак, десен крак, лява ръка, дясна ръка, аз самия ги правя... има полза, помагат... :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заболявате бедрото, защото вдигаш от горе крака ! Трябва да се отбутваш от педала а не да вдигаш от горе ! За сядането по-назад на стола не съм съгласен ! Напротив- трябва да се сяда напред на ръба на стола и краката да са свободни без нещо някъде да ги подпира, но в същото време трябва да чувстваш ясна упора в краката. В противен случай почваш да вдигаш от бедрото и то естествено те заболява ! Тук са много важни и другите фактори-вид педал, колко високо сядаш, разстояние на чукчетата от кожата и постановка с която свириш ! Аз те съветвам да практикуваш с хил даун- (петата долу) което ще ти развие много усета за педала. И не на последно място не забравяй че хората са различни ! На едни им се отдава едно на други друго ! Музиката не е спорт.

Успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При по бавно темпо успявам да истласквам от педалите и двата крака еднакво добре. Но когато засиля с десния немога и почвам с бедра. И да отбележа боли ме само дясното бедро. На хийл даун пък съм еднакво бърз и с двата, даже десния е малко по-добре.

 

Сядам на ръба на стола, с прав ъгъл между крак и торс и прав ъгъл в коляното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Аз имам въпрос спрямо пружинките.Имам кардана от половин година,но едно нещо ме притеснява още - как да ги настройвам.Още по-трудно става когато от различни страни чувам за двете крайности - максимално затегнати и съответно максимално отпуснати - защото хората които ми го казват и двамата са много добри и са отдавна в бранша.Не мога да пренебрегна ничие мнение,но това което се опитвам да направя е да пробвам и двата начина за определен период от време,като накрая сам за себе си достигнах едно средно положение на пружините.Все пак желая да чуя още компетентни мнения по въпроса,благодаря ви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сядам на ръба на стола, с прав ъгъл между крак и торс и прав ъгъл в коляното.

 

 

Аз бих те посъветвал да си вдигнеш малко повече стола и петата да не ти е нито висока нито ниска а стъпалото да ти е хоризонтално на пода.

И упражнението което бих ти препоръчал е да си пуснеш определено темпо на метронома от което ти е удобно да започнеш и почваш по два удара ляв, два дясен после четворки, шестици и осмици. като го направиш на бавното темпо без да ти е проблем вдигаш темпото и така до колкото можеш. След като почустваш затруднение върни едно темпо назад и продължи да тренираш на него и след извесно време пробвай пак на по-бързото.

Пробвай! И успех.

Редактирано от EmchoDT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.