kitara33 Публикувано Октомври 14, 2007 Публикувано Октомври 14, 2007 здр , значи купихме си преди 1 месец squer showmaster , обаче нещо струните дранчат мн дразнещо а сам абсолутно начинаещ , може ли некои да ми каже как да го оправа пробвах да ги дигна ама се оправя чак като ги дигна почти на макс а така ми се струват че са прекалено високо , та имали друг на4ин Цитирай
boreto Отговорено Октомври 14, 2007 Отговорено Октомври 14, 2007 Малко ще трябва да ни помогнеш за да ти помогнем. Примерно как дрънчат - когато са свободни (ненатиснати) или примерно на определено прагче. Мой съвет е да не бъзикаш фините настройки на бриджа, защото може въобще да не е от там проблема. Примерно дали ти е настроена като хората китарата, в смисъл примерно в МИ или по ниско, защото може ако си отпуснал струните повечко, та от това да дрънчи. Дай малко повече информация Цитирай
kitara33 Отговорено Октомври 14, 2007 Автор Отговорено Октомври 14, 2007 значи на ненатиснати струни не дранчи нищо , оба4е около 3 4 5 прагче като натисна и има дранчане главно от 4 5 6 струна (дебелите де) , а иначе е настроена перфектно китарата поне в тва сам сигурен на кубето има тунер некав а и познавам нотите де , а колко по принцип требва да е разстоянието от грифа до струните ? Цитирай
IgniteAll Отговорено Октомври 14, 2007 Отговорено Октомври 14, 2007 Хващаш китарата и проверяваш дали грифа не е изметнат леко. Това става като погледнеш по дължината му. Ако е извит или пренатегнат, това е причината за проблема ти. П.П. Пиши малко по-грамотно, моля. Замислях се докато четях написаното... Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 14, 2007 Отговорено Октомври 14, 2007 като натиснеш 6та струна на 1во и 17то прагче от струната до 7мо трябва да има съвсем малко разтояние - колкото да минава дебел лист примерно ако има повече или изобщо няма трябва да се нагласи тръс рода - регулира се от главата където има дупка се пъха шестограм и тн Цитирай
vlex Отговорено Октомври 14, 2007 Отговорено Октомври 14, 2007 Всичко хубаво, само дето е 1во и 14то и дебел лист е доста относително... Листа има и по 3мм картон ако става за въпрос, затова по-точно! Аз съм чел за 0,5мм разстояние от струната до 7-мо прагче Поздрави, Влад Цитирай
boreto Отговорено Октомври 15, 2007 Отговорено Октомври 15, 2007 Абе трябва да се погледне. Ако си близо до Драгалевци мога да и хвърля един поглед. Опре ли се до корекции на тръс рода, ще ти трябва помощ от някой по-разбиращ - примерно Евтим Джерекаров (от ентусиастите) или направо лютиер. Телефона ми е 0888 283 472 Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 15, 2007 Отговорено Октомври 15, 2007 за по-точно - във съпорта на fender.com си има сетъп менюъли Цитирай
Recommended Posts