Tokay-Ihto Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 Basically на Black Sabbath... на Geezer Butler по-точно. Води се като интро на NIB. Много готино соло! :-) Цитирай
Nikifena Отговорено Май 9, 2005 Отговорено Май 9, 2005 Много маниашко (макар кратко) бас соло е в "Hammer Smashed Face" на Cannibal Corpse. мм даа яко е . особенно на лайв канибализъм видеото.. лелее как се кефя само Цитирай
thurston Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 (Редактирано) Много маниашко (макар кратко) бас соло е в "Hammer Smashed Face".... хъ, че тва не съм го казал аз ве... даже не съм го слушал... Редактирано Май 10, 2005 от thurston Цитирай
ecmjazz Отговорено Май 11, 2005 Отговорено Май 11, 2005 Marcus Miller - Rampage, Juju John Patitucci - Bato Balaio, Joys & Sorrows, Peace Prayer Stanley Clarke - Good Bye Pork Pie Hat Eberhard Weber - Concerto for Bass Цитирай
Fortissimo Отговорено Май 11, 2005 Отговорено Май 11, 2005 Беше от концерт на Mark King , но нямам опис и не знам как се казва пар4ето. Цитирай
MDFk Отговорено Май 11, 2005 Отговорено Май 11, 2005 (Редактирано) Тоя от Крийм свиреше на някакъв странен бас/баритон 6-струнен - като китара, но с 1 октава по-ниско. и с по-къса мензура - м/у бас и китара. Фендер май пак правят такива... Те не са ли просто китари с 30 инча мензура?Че днес случайно попаднах на един такъв Шектър(Schecter)в каталога им, което много ме учуди...? Честно казано ми е бедна фантазията какво мойеш да направиш с такова нещо.Басист си а си учил китара и мислиша като за такава... :think: А по моите скромни спомени(мое и вече да са грешни )Фендър правят Телекастър с 27 инча мензура,най-обикновен баритон. Си-Ми-Ла-Ре-Фа#-Си(май).Ако греша,сори ...А по поръчка сигурно могат да направят и мотика която да свири страшно.. Редактирано Май 11, 2005 от MDFk Цитирай
eL_NinYo Отговорено Май 13, 2005 Отговорено Май 13, 2005 не знам дали ми е любимо,но със сигурност е солото,което ме удари в земята още от първия път-Виктор Уутън-The litiants-VTT Цитирай
pacman Отговорено Май 13, 2005 Отговорено Май 13, 2005 (Редактирано) Те не са ли просто китари с 30 инча мензура?Че днес случайно попаднах на един такъв Шектър(Schecter)в каталога им, което много ме учуди...? Ами не е баритон-китара. Нещо м/у баритон и бас И Данелектро имаха такъв звер tuned a full octave lower than standard guitar tuning. This means that the low E string is the same pitch as the low E of a bass guitar. Редактирано Май 13, 2005 от pacman Цитирай
thurston Отговорено Май 13, 2005 Отговорено Май 13, 2005 бахти якото! Басист си, а си учил китара, и мислиш като за такава... такъв инструмен със сигурност ще ми лепне...само стотинки трябва да се събират... Цитирай
Bassko Отговорено Май 13, 2005 Автор Отговорено Май 13, 2005 С такава китара свири на едно живо Mark Hopus! Цитирай
Bassko Отговорено Май 13, 2005 Автор Отговорено Май 13, 2005 На концерта на Стенли Кларк в вторник той имаше едно соло на контрабас и направо се смазах! Ебаси човека! Дори не знаех че могат да се правят такива неща на контрабас! Цитирай
MDFk Отговорено Май 13, 2005 Отговорено Май 13, 2005 (Редактирано) Те не са ли просто китари с 30 инча мензура?Че днес случайно попаднах на един такъв Шектър(Schecter)в каталога им, което много ме учуди...? Ами не е баритон-китара. Нещо м/у баритон и бас И Данелектро имаха такъв звер tuned a full octave lower than standard guitar tuning. This means that the low E string is the same pitch as the low E of a bass guitar. Имах предвид че точно такава китара видях -Schecter Hellcat VI - настроена с октава по-ниско... не се разбрахме май, то щото аз не споменах че е от този тип ... Между другото веднъж из каталозите на Фендър видях струни за точно този Bass VI, но мислех че е стар техен 6 струнен бас, отпреди да измислят този със 5та(6та) Си или дори....Фа#... За да не е съвсем офф/ :басиста на Symphony X - не знам как се казва последния - за по-интересен ритъм на места праска някви доста луди пасажи когато няма ритъм китара и бих казал че стават за сола сами по себе си! А и кефят на всичкото отгоре! Редактирано Май 13, 2005 от MDFk Цитирай
ecmjazz Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 (Редактирано) На концерта на Стенли Кларк в вторник той имаше едно соло на контрабас и направо се смазах! Ебаси човека! Дори не знаех че могат да се правят такива неща на контрабас! Ако още не си го чувал, си намери "The Rite of Strings" - Stanley Clarke, Al Di Meola, Jean Luc Pоnty (на последния може да съм му объркал малко имаето..). Та те от това ше паднеш като го чуеш. Редактирано Май 16, 2005 от ecmjazz Цитирай
Recommended Posts